0

vazgeçmek bazen pes etmek bazen de yeniden başlamaya yelken açmaktır. bir insandan vazgeçersin hayatından çıkarırsın çok üzülürsün ama sonra ne kadar doğru karar verdiğini anlarsın işte bu yeniden doğmak için yelken açmaktır . ama hayatından çıkardığın kişi çok önemli bir yer tutuyorsa hayatında ondan vazgeçmek seni hayata karşı küstürür ve olumsuz yönde etkilenirsin...

0

aslında vazgeçmek, kaybetmek değildir. yeni insanlara açılan bir kapıdır.

0

insan kolay kolay vazgeçmek istemez,vazgeçeceği konu kendine ailesine maddi manevi zarar verecekse,farkına varıp vazgeçer,bu haliyle kaybetmiş sayılmaz,aksine kazanmış olur.

vazgeçmenin başka yönüde,insan riskli bir kazanç elde edecek maddi manevi,kazanırsa malına canına zarar verecek,bunun farkına varıp vazgeçer se,kaybetmez.

0

vazgeçmek elbette kaybetmektir. aslında bir seçiş, bir tercihtir vazgeçmek. vazgeçen insan çoktan pes etmiş, yorulmuş ya da bıkmıştır. mücadelesine son vermek üzere bu yolu seçmiştir. umursamamak da vazgeçmeyi doğuruyor bazen. gerçi severek vazgeçen insanlara şahit oldum aşk hayatında. işte esas kaybetmek tam da bu aslında. sadece aşk için geçerli değil elbette. örneğin toplumdaki en iyi örnek kpss'dir buna. insanlar yıllarca emek verip çalışıyor ve atanamıyorlar. bunun sonucunda artık yoruluyorlar ve istedikleri meslek yerine daha basit mesleklerde çalışmayı tercih ediyorlar. bir nevi hayallerinden vazgeçiyorlar aslında. bu yüzden evet vazgeçmek çoğu zaman kaybetmek anlamına geliyor.

0

bana göre vazgeçmek kaybetmek değildir eğer bir insan sizi gerçekten üzüyorsa size zarar veriyorsa psikolojik olarak ve beden olarak seviyorsan gerçekten vazgeçmek en mükemmel şeyidir kimse kimseye yükümlü değildir ben de tabii ki hayatımda oldu vazgeçtim unutamadım ama sonradan gerçekten vazgeçtiğine değiyor hiçbir sıkıntı olmuyor aklınıza bile gelmiyor bu sevgili olarak değil tabii ki normal bir arkadaştan bahsediyorum her vazgeçiş yeni bir tercihtir bunun için vazgeçen arkadaşların seviyorum asla kendinizi üzmeyin kendinizi suçlu hissetmeyin çünkü hayata bir kere geliyoruz asla bir insanı memnun etmek için yaşamalıyız bence herkes kendinden sorumludur kimsenin egosuna iyileştirecek durumu yaratmalıyız ve asla bizi incitme lerine de izin vermemeliyiz bazen sessiz vazgeçişler vardır bazen gürültülü vazgeçişler bence vazgeçiş sessiz olmak benim için en mantıklısı karşındaki insanda vicdanen kendisini rahatsız hissetmeli bence ama görüntülü olduğu zaman iki tarafta öfkeden ne söylediğini bilmeyecekler kim haklı kim haksız belli olmadığı için tekrar aynı hatalar yapmaya devam edecek bu yüzden kimse vazgeçmekten korkmasın ve sessiz bir şekilde o insan dan vazgeçin benim fikrim bu şekilde ya bu şekilde bir hareket ettim hiçbir zararını görmedim

0

ben vazgeçmeyi kaybetmek olarak görmüyorum. bazen vazgeçmek gerekir. olmuyordur,bize zarar veriyordur ve hayirlı der bırakırsın.bazen de kendi isteginle uğraşmam sindi der yine bırakır vazgeçersin.

0

vazgeçmek kaybetmek değildir. size eğer birşey zarar veriyorsa ondan vazgeçerek hem kendinizi hemde karşınızdakini daha doğrusu bu işten zarar görecek insanı da kurtarmış olursunuz. bir nevi iyilik yaparsınız aslında. vazgeçmek bir yerde olması gerekendir. durum onu gerektiriyorsa vazgeçilmelidir .

0

ne için vazgeçtiğine bağlı. bir hiç için vazgeçtiysen kaybetmişsindir. eğer ki o kişinin mutlu olması için veya onu korumak için vazgeçtiysen kaybetmedin. hayat nasibi şekillendiririyor bir şekilde. vazgeçmek o ladae basit bir şey değil yani. kimine göre kolay oluyor kimine göre ise zor oluyor.

0

eğer kendi isteğinle vazgeçiyorsan hiçbir zorlama olmuyorsa bu kaybetnek değil kazanmaktır

0

vazgecmek kaybetmek degildir ne kadar seversen sev kiymet bilinmedigini gormektir sen yillarini verirsin ama 1 dakikasini alamazsin

0

değildir kazansan bile bişeylerin değişmeyeceğini anladığın için vazgeçersin yada vazgeçtiğin şey her ne ise sana uygun olmadığı için vazgeçersin bunu bi başarısızlık olarak görmemelisin demek ki senin elinden gelen birşey yok elinden geleni yaptın baktın hâla olmuyor vazgeçeceksin bu şekilde kaybetmiş değil aksine kazanmış olursun.

0

aslında değildir. bir şey senin olduğu halde mecbur bir şekilde yani senin gönlün olmadan senden yok olursa bu kaybetmektir. fakat bir şey seninse ve sen artık senin olmasını istemiyorsan kendi rızan ile vazgeçersin. ben size bir ilişkiden örnek vermek istiyorum. bir ayrılık olduğu zaman ayrılan kız işe kaybeden oğlan, vazgeçen kız olur ama ayrılan erkekse kaybeden kız, vazgeçen erkek olur. ikisinin arasında farklar vardır. en zor olanı aslında kaybetmek değil vazgeçmektir. hani istemezsin aslında vazgeçmeyi ama mecbur kalırsın ya iste en zoruda o olur.

0

bazen bazı şeylerin olmayacağını gerçekleşmeyeceğini bilirsiniz ve vazgecersiniz.bu kaybetmek değildir,kendimize zarar vermek yerine o şeyden veya kişiden vazgeceriz

0

hayır değildir. insan bazen sevdikleri için vazgeçmek zorunda kalır. aslında bu kazanmaktır. çünkü insan sevdiği için vazgeçmiştir. o yüzden vazgeçmek her zaman kaybetmek anlamına gelmez.

0

vazgeçmek kaybetmek demek değildir.bir düşün bir yere gideceksin sonra vazgeçtin senin gideceğin sette o yolda bişe oldu ve sen ı kazadan kurtulmuş oldun yeni bazen vazgeçmek kaybetmek demek değildir.