0

vazgeçmek benim için kolay bir şey değil. zor severim kolay vazgeçemem. birinden vazgeçmek çok zamanımı alır. ona karşı olan duygu ve hislerimi o kadar gerçekçi yaşarım ki yeni birini tanıma isteği gelmez içimden. vazgeçmek sandığınız kadar kolay bir durum değildir. önce kabullenmeye çalışırsınız sonra alışmaya başlarsınız. zamanla o anılar hatırlar silinir gözünüzden. yaşadığınız o duygular yıllar sonra size hiç yaşanmamış gibi gelebiliyor. vazgeçmek işte benim için böyle birşey. artık acı çekmekten sevmekten özlemekten vazgeçmek.

0

vazgeçmekten vazgeçmek yapacağımız bir eylemi yapmamız demektir örneğin sevmekten vazgeçtiniz vazgeçmekten vazgeçiyor iseniz sevmeye başlamanız demektir.insanlar bazen karamsarlığa kapılıp hayata küser.bir çok şeyden vazgeçer.vazgeçmekten vazgeçer iseniz hayatla barışmak bir çok şeyi yapmaya başlamak demektir

0

vazgeçmekten vazgeçmek denilince aklıma, sürekli olarak yapmaktan kaçındığı mız şeyleri yapmaya karar vermek ve gerçeklerle yüzleşmeye göze almak geliyor . yani artık bazı şeyleri yapmaya başlıyorsunuz ve vazgeçtiğiniz şeyleri yeniden hayata geçirmeye çalışıyorsunuz. hayat zaten vazgeçmekten vazgeçtiğin islam'da hayat olmaya başlıyor. insan bazen sen vazgeçtim dediği noktada yeniden unutla doluyor ve vazgeçtiğin şeyleri hayata geçirmeye başlıyor. böyle olduğu zaman da yeniden yaşam enerjisi kazanmış oluyorlar .

1

insanların içinde sevmek sevilmek ve bağlanmak gibi duygular vardır. ve insanlar sevdiği şeylerie zamanla alışırlar ve bağlanırlar. hatta o kadar bağlanırlar ki o kişi hayatından gittiğinde artık yaşayamayacağı ve yaşamak istemediğin hisse kapılırlar. aslında şu an öyle hissettiği duygular bağlılıktan başka hiçbir şey değil. insanlar bu kadar büyük tutkularla sevip bağlandığı kişilerden kesinlikle vazgeçmek istemezler. sevdiği kişiler kendisine zarar verse ,bile kendisini üzse bile vazgeçemez. vaz geçmeye çalışır ama başaramaz. çünkü ortada bir bağlılık vardır. ve zamanla vazgeçmeye çalışmak insanın kendisine zarar verir. kişi sevdiği tarafından üzülürken mi yoksa vazgeçmeye çalışırken mi daha çok üzüldüğünü düşünür. ve sevdiği şeylerden vazgeçmektense sevdiği şeyler tarafından üzülmeyi tercih eder. o yüzden kendisini üzen şeylerden bir türlü vazgeçemez. vazgeçmeye çalışmak insana zarar verdiği zaman aslında insan artık kendisini üzen şeylerle yaşamaya alışır ve vazgeçmekten vazgeçer.

1

bir insan eğer bir şey yapınca olmuyorsa vazgeçmelidir vazgeçmekten vazgeçemiyor ise onun vazgeçilmezi olmuştur.