0

güzel ve çirkin filminin konusu şöyledir.bir kiz vardır güzel ailesiyle birlikte yaşar babası, kardeşleriyle birlikte . bir gün babası ise gider ve kızlarından gelirken ne getirmesini istediğini sorar . kızları cevap verir. biri elbise mücevher falan ister. digeride çok pahalı hediyeler ister. sadece küçük kızı bir tane gul ister. baba yola düşer ve kızlarının dediklerini alır sadece küçük kızın dediklerini bulamaz. neyse tekrar gelme yoluna koyulduğunda bir sato görür ve bahçesindeki gullerden bir tane alır . ortaya kocaman bir canavar çıkar . adama der ki sen benim eşyalarımı nasıl izinsiz alirsin der ve adama kızar senin canini alacağım der. adam çok korkar ve ne istediğini söyler canavar kızını ister. baba bin mecbur olur ve en küçük kızını evden gönderir. kız canavarla yaşamaya başlar. sonra birgun canavar olecegi sırada canavarı kiz öper ve seni seviyorum der. canavar prense dönüşür ve evlenirler. sonrada mutlu mesut yaşarlar.

0

güzel ve çirkin fantastik ve romantik müzikal filmdir.
yakışıklı bir prens bir büyücü tarafından çirkin bir yaratığa dönmüştür. birde güzel bir kız vardır. bu kızın babası kızına gül getirmek ister ve çirkin prensin bahçesinden bir gül koparır ve çirkin prens bunu görür ceza olarak adamı sarayında bir hapishaneye kapatır. bu adamın kızı olan güzel kendini feda ederek babasının yerine kendisinin cezasını üstlenir.
bu zaman zarfında güzel ile çirkin giderek birbirlerine alışırlar. güzel çirkinin başına gelenleri öğrenir. büyücü 1 gül vererek bu gül yaprakları solup dökülenakadar süre vermiştir. bu süre de çirkini bu haliyle sevip aşık olan biri öptüğünde büyü yok olacaktır. zaman gittikçe güzel ve çirkin birbirlerine aşık olurlar ve büyü ortadan kalkar. evlenip mutlu mesut yaşarlar.