0

virüsten kaynaklı oluşan ve ortaya cikan bir hastaliktir.daha cok dudak agiz kenarlarinda cikar.strese,korkuya,uzuntuye bagli da cikabilir.
tedavi icin ucuk olusan bolgeye zerdaçal surmek cok cabuk iyilestiriyo zerdacal aklinizda olsun mutlaka deneyin.

0

uçuk dudak kenarında çıkan mikrobik bir hastalıktır genellikle korkudan çıkar vitamin eksikliğinden çıkar uçuğu geçirmek için tahta bir kaşık birazcık ısıtıp duanıza de indirdiğimiz zaman uçuk okutma işlemi yaparız ve uçuk geçmiş olur ya da uçuk kremleri alıp sürebiliriz.

0

korku vasıtasıyla ve bazı bakteriler sayesinde meydana gelir

0

uçuk dudakta çıkan bir nevi yaradır. benim dudaklarımda çok uçuk çıkar. uçuk tedavisi için çeşitli kremler satılıyor eski zamanlarda da uçuğu tahta kaşık yakarak korkutmayı denemişlerdir. gerçekten çok işe yarıyor ve büyümesini engelliyor. ama uçuğun geçmesi biraz zaman alıyor uğraştıkça şişiyor ve içerisi iltihap kaplıyor. gerçekten bu çok kötü bir şey hele de çalışan biri iseniz öğrenci iseniz insan içine çıkmak gerçekten çok kötü oluyor uçuklu bir şekilde.. uçuk tedavisi için birçok şey var sarımsağı kesip üzerine koymamız da uçuğu korkutarak büyümesine engelleyecektir.

0

ucugun diğer bir adı herpes simpleks virusudur. herpes insanlarda iki tip virüs kapmasina neden olur . tip 1 ve tip iki olmak üzere . tip bir belden yukarı olan ucuklardir ve genellikle ağız kenarında görülmektedir. tip iki ise belden aşağıda olur ve genellikle genital bölgede görülür.herpes yani ucuk bulasicidir. birinden hemen bize gelebilir . örneğin aynı bardaktan su ictiginizde hemen size gelme ihtimali cok yuksektir.

0

stres heyecan travma soğuk algınlığı yorgunluk ateşli hastalık gibi durumlarda ortaya çıkan bir virüs hastalığıdır.genellikle ağız , burun ve çenede ortaya çıkar genellikle 1 hafta içinde iyileşir.bulaşıcı bir hastalıktır .genellikle krem tarzı ilaçlarla tedavi edilmeye çalışılır.ama haplar kremlere göre daha etkilidir

0

herpes simpleks isimli virüstür stres üzüntü yorgunluk gibi sebeplerden dolayı ortaya çıkar