0

bence engelliler icin saglanan imkanlar cok guzel ama tabi yine eksikler var.
calisamayan bir engelliye devletin bagladigi aylik maas sadece 430₺ dostlar.430 tl ile ne yapabilir bu adam bu devirde? anca ev kirasi cikar dimi baska da birsey olmaz o parayla..ayrica ekpss uzerinden alimlar bence yeterince az bu sayinin da arttirilmasi gerekiyor.2500 alim olacakti ekpss 2018/2.donem de engelli arkadaslar bu sayinin artmasi icin bir caba gosterse de bu sayi sadece arta arta 4 kisi artti yani 2504 kisi alinacak.devletin engellilere sundugu bir diger imkan ise ucretsiz ulasim,burada sorun yok her engelli faydalaniyor zaten bundan..
aslinda devletimiz engelli vatandaslari dusunuyor ama bu miktarlarin az oldugunu kabullenemiyor.engellilerin bazi konularda daha da refah a ulasmasini temenni ediyorum.

0

yerine göre değişiyor tabi ama pek de engelliler için elverişli bir ortam yok daha duyarlı olup daha elverişli hale getirilmesi gerekiyor

1

engelliler biz toplumun vir parçasıdır. aslında şöyle bakmak gerekir. bedensel olarak değil ama hala geçmişin zihniyetinde kalanlar halkın gerisinde kalanlar asıl engellidirler. ülkemizde engelliler için yaşam loşulları geçmişe göre iyileştirilmeye çalışılsa da hala yetersizlikler görülmektedir. ama devletimiz eğitimde olsun, sağlıkda olsun ve iş bulma konusunda olsun engelli vatandaşlarımıza yardımcı olmaktadırlar. ama engelli vatandaşlarımızın en çok dert yandıkları konu kendilerine özürlü denmesi ve kendilerine acınarak bakınması. onlar bu toplumun bir parçaları ve en güzel örneği de engelli futbol takımımızın dünya çapında aldıkları derecedir. bu konuda biraz empati kurmaya ihtiyacımız olduğunu düşünüyorum. çünkü yarının bizi engellilerin arasına sokup sokmayacağının garantisini kimbilebilir. kim bu dünyaya engelli gelmek ister ya da kim kaza sonucu engelli olarak kalmak ister. hiç kimse. o zaman gelin hep birlikte yarınlar için çalışalım.