0

refah düzeyi illa ki dolardan olmuyor ülkemiz eğer dışa bağlılı azalırsa bu sayede üretim artar.
üretim artarsa dışa bağlılığımız azalır bu sayede insanlar refah yaşar.
biliyorsunuz amerika'da biri bi söz söylese türkiyeye dolar yükseliyor.
yükselsin banane ne yapacaz diyemiyoruz.
çünkü ülkemizde üretilen malzemeler belli bunun dışında üretim yapamıyoruz.
mesela telefon üretebiliyor muyuz ya da araba,petrol işleyecek makinalar yok hiç biri yok hem de ne yapacağız bu saydığım malzemeleri parayla alacağız kaç para hayır bizim para birimiyle değil onların para birimiyle alacaz yani bu ne demek dolar paramız karşısında ne kader değerliyse o kadara gelecek demek tamam alındı ülkeye girdi ne olacak biz alırken tabi devlette vergisini yükler normalde alınan bir mal dolar ne kadar arttıysa o kadar pahalıya alırız.o zaman refah düzeni bozuluyor insanlar nasıl geçineceklerini bilmiyor ve herkes de bunlar ticaret ehilleri sattıkları mallara basıyorlar zamı enflasyon artıyor insanların alım gücü azalıyor ve refah bitiyor sıkıntılı günler başlıyor. bunun çözümü ise üretim yapmak ve işimize yarayan günlük malzemeleri kendimiz üretim yaparak halka satmak yoksa bu olmasa kesinlikle refah sağlanamaz.

0

ülke kur değerlerinin refah seviyesiyle teorik olarak bir ilişki yoktur önemli olan vatandaşın alım gücüdür. önemli olan dolar değerinin artışından çok tl'nin alım gücünün düşmesidir. tl'nin alım gücünün artması da istikrarlı ve güçlü ekonomiyle sağlanır.

0

dolar 1 tl olursa ozaman ulke standartlari yukselir refah bir hayat yasariz.bizim 1 tl nin baska ulkelerde 5 lira okdugunu dusunun..

0

valla kaç olursa olsun refah düzeyinin artacağını hiç düşünmüyorum ben. gene bir şey olur hersey aynı kalır.