1

çocukluğumdan herhangi bir tarih olabilir. dert yok, tasa yok, hayat telaşı yok. tek derdin daha fazla oyun oynayabilmek, tek telaşın vaktinde evde olmak, tek tasan sevmediğin yemekten nasıl kurtarabileceğin olduğu zamanlar. okul başlamamış olsa daha güzel olurdu sanırım. her şey okula adım atmamızla başladı zaten, arkası hiç bir zaman kesilmedi. o yıllara dönmek isterdim.

0

zamanı geriye alsak ilk önce peygamber efendimizin zamanında ederdim çünkü onlardan sahabe olmak isterdim daha da müslümanca yaşamak isterdim şimdi yaşayamıyoruz yani daha doğrusu şeytan aklımıza geliyor ve bizi kandırıyor onun için o zamana gitmek isterdim ondan sonra cüneyt arkın'ın artist olduğu yerde ben de oyuncu olmak isterdim o zamana gitmek isterdim ondan sonra eski dönemlerde daha yazmıyorum paranın bulunmadığı yerlerde herkesin duada yaşadığı zamana gitmek isterdim mesela biz burada yaşayamıyoruz hep para var yazı var her şeye var eğitim var okullar zor biz okuyoruz ben doğdum büyüdüm ana ana sınıfına gittim ana sınıfından bir gün kafam kırıldı beni hasta niye götürdün her annem aramış okulu aramışlar ve ben yokum orada hoca demiş ki halil gelmedi okula ama ben gitmiştim ve kafam kırıldı beni hastaneye götürmüşler canlanmasına diye anneme söylemişlerdi ondan sonra 1. sınıfa başladım 1. sınıflar yaşı küçük olduğu için erken başladım ben almamak almak istediler ve sonra beni dinleyecek beni söylediler ve denediler 2. dönem kaydım yazıldı okula zeki olduğumu anlayarak 2. sınıf 3. sınıf 4. sınıf ve 5. sınıf derken öğretmenimiz gittiği hep takdir teşekkür alıyorum 6. sınıfta derslerin biraz düşmeye başladı babam beni hafızlık kursuna göndereceğini söyledi hafızlık kursuna gideceğim anladıktan sonra dersleri takmamaya başladım 7 sınıfta daha da düştü ve sekizde çok bayağı bir düştü sonra hafızlık yanına gittim 2 ay bir yerde kaldım 3 ay bir yerde kaldım sonradan olmadı olmadı ve yine olmadı sonra bizim bir kur'an kursu hafızlık bölge yatılı kur'an kursuna gittim 3 yılda orada hafız olduğunda ara da güvenlikler ile konuşuyorduk lan yaramazlık yapıyorduk sonra bir gün eve gideceğiz cumartesi günü bir güvenlik bize para verdi ve ona sigara almamızı söyledi biz de parayı aldık sigarayı aldı bizim paramız sigaramız yok de aldık eve gittik ertesi 2 gün sonra adam bizi tuttu ve benim sigaramı geri vereceksiniz dedi biz daha da biz almadık dedik siz aldınız dedi o sigara benim de dedi ya bana bir laf borcunuz var dedi bizde tamam dedik abi ondan sonra gelmedi yurttan babam beni çıkardı 2 hafta yurda gitme dikten sonra sonra bir daha başladım okudum okudum ramazanda hafızlığını bitirdim 1 ay geçtikten sonra ocak ayında sınavı vardı sınava bir ay kalmıştı ben hocaya sınava gireceğim söyledim o da gelmedi de kendi ben dedim ki hocam kendini denemek istiyorum kabul etmedi sonra babam söyledi hoca kabul etti ama bu sınavı kazanırsam yurttan ilişkim kesildi kesileceğini söyledi ben de kabul ettim hemen kendimi denemek için sınava girdim kazandım sağlam da yapmıştım kazandım allah'ın takdiri ilahisi sonra evden çıktım ocak ayında zina hafızlık sınavını kazandım sonra amcamın dükkanında çalışmaya başladı babam o zarı ameliyat oldu ramazan ayı ve ben evde tek başımaydım her günlük sigara paketimi ve kollama alır evde hiç ergün iftardan sonra sabah zaten oruç olduğumuz için uyuyor uyuyor ölüyordum sonra sabah kalkıp bina dikme eve gidiyordum öyle vakti geliyor

0

8 yasıma geri dönmek isterdim çocukluğuma saf ve temiz arkadaşlarım çıkar üretmeyen bir çevre herkez mutlu biz mutlu

0

16 yaşıma geri dönmek isterdim. o zamanlar uçarı bir hayatım vardı laylaylomdum şimdiki aklım olsa sınavlarıma daha sağlam çalışırdım. bir yerlere gelmeye uğraşırdim. tabi insan o yaşlarda böyle düşünemiyor. keşke öyle bir imkanım olsa hiçbirsey şuan ki gibi olmazdı hayatımda.