0

rusya kuzeye daha yakındır. güneş ışınlarına da uzaktır. yani uzak açıyla alır. böylece rusya daha soğuktur. ayrıca sibirya soğuklarının etkisinde kalan bir ülkedir.

0

rusya kuzey kutbuna yakın olduğu için çok soğuktur. ekvatordan çok uzaktadır rusya, kuzey kutup dairesine daha yakındır, kuzey kutup dairesinde buzullar vardır. orada 6 ay gece 6 ay gündüz yaşanır. kutba yakınlığından dolayı, rusya çok soğuk bir ülkedir.

0

rusya güneşi dünyada en uzak olan bölgelerden biri olduğu için sıcağı almadığı için devamlı soğuk olur eksi 30 eksi 40 derecelerde olabilir rusya 2010 kuzeyinde kaldığı için kuzey kutbuna yakın olduğu için onun soguklari rusya'da sıcak olmamasını sağlıyor yazın da zaten rus turistler oranın soğukluğunu dan türkiye'ye geliyor tatillerini türkiye'nin sıcak mevsiminde türkiye'de geçiriyor türkiye'nin savunma bile tatile geliyorlar çünkü rusya'da soğuğa dayanıklı hale gelmişler türkiye'nin sogugu onlara islemiyr..

0

şimdi önce rusya'nın neden soğuk olduğunu tartışmadan önce enlemden bahsetmekte fayda vardır. enlem nedir sorusunun cevabı enlem güneşin en dik açı ile geldiği aralıktan diğer aralıklarla doğru nasıl ulaştığına değinmekte fayda vardır. güneşin en dik giydiği aralıklarla sıcaklık yüksektir. böyle yerlerde nem oranı fazla olduğu için sıcaklık farkı azdır.
rusya'nın neden soğuk olduğunu merak edenler için söylüyorum; sıcaklık ekvatordan kutuplara gidildikçe azalır. rusya'ya gelene kadar sıcaklık düşmektedirb. yani sizin anlayacağınız rusya güneşi dik açı ile alamadığı için soğuktur