0

atasözleri kesinlikle yön göstericidir. atalarımızın tecrübelerine dayanır.

0

atasozlerimiz kesinlikle yon gostericidir,hatta uyaricidir.

0

bence var. çünkü bir şey yaparken o şey aklımıza geliyor ve daha kolay yapabiliriz. yada yaptığımız işten ders alabiliriz. illa yol göstericiliği var.

0

atasözlerinin yön gösterici özellikleri vardır. hele bazı atasözleri var ki insanlar bunlardan yola çıkarak bir şeyler yapmaya çalışırlar. mesela damlaya damlaya göl olur atasözünden yola çıkarak bir insan para biriktirmeye başlayabilir. gerçekten de atasözünde olduğu gibi az da olsa kenara belli bir miktar para koyunca o para bazen bizim için bir göl olmuş oluyor. ve bazılarını da günlük hayatımızda kullanırız.

0

yön göstericidir. çünkü atasözleri tam zamanında söylenmiş sözlerdir. zaten o sözleri incelediğimiz zaman her sözün çok mantıklı anlamları olduğunu görüyorsunuz.

0

ata sözleri, eskilerin yaşamış olduğu ibret verici veya yaşanmış olaylar sonucu söylenmiş ve genel itibari ile tamamının doğru olduğu yaşadığımız bu hayatta ,yaşadığımız olaylar sonucu dogrulugu kanıtlanmıştır.

0

aslında anlamlarını bildi mi gayette yön gösterici. tabiki anlayana. artık ağız alışkanlığı gibi kullanıyoruz sadece anlamlarını hiç sorgulamadan.