0

uyuşturucu bağımlılarının cezaları hapis cezaaı diye biliyorum.uyuşturucu kullanan kişiler evlerinden ve ya nerede yakalırlar ise tutuklanırlar devlet kontrolünde hastaneye yatırılır ve tedavi edilene kadar hastanede devlet kontrolünde kalır.düzeldikten sonra çevreye zarar vermekten ve daha farklı suçlar işlediyse ona göre cezası verilir ve ceza evinde kalır.ceza evinde cezasını çektikten sonra kontrol şartı ile serbet bırakılır.ama şunu söyleyim ki yine de devlet bırakmaz dışarda da kontrol eder sizi.uyuşturucu kullanmanın cezası bu şekildedir.

0

uyuşturucu kullanımı,ticareti ve satışını yapan kişiler türk ceza kanunu maddeleri olan 191,192 maddelerinden yargılanırlar. gramı ve kullanıcı veya satışı olması durumunda değişken cezalar alabilirler. mesela birisi üstünde 20 gram esrar veya uyuşturucu madde bulundurursa içici olarak kabul görünür ama 20 gramı geçerse satışı olarak yargılanır. bazı durumlarda adli kontrol şartı ile tahliye edilir. bazen para cezası ile ceza verilir ve bazende hapis cezası verilir.

adlı kontrol: 1-3 sene arasında devlet kurumlarında çalışarak veya karakola hafta başı ile hafta sonu belli saatler içinde imza atarak ceza kesilir. genelde bunu içici olanlara verseler bile gerektiğinde satış yapanlara da verilebilinir.

para cezas: duruma göre içen ve satan kişilere 600 tl alt sınır 5000 tl üst sınır olmak şartı ile para cezası verilir.

hapis cezası: içen veya satan kişilere alt sınırı 6 ay üst sınır 24 sene olmak şartı ile hapis cezası verilir. alınana ceza tam emin değilim ama 3 veya 5 sene olursa ertelenir veya para cezasına çevirilir.

bazı durumlarda ise madde bağımlılığından kurtulmak için amatem cezası verilir. yani istek olsun veya olmasın hastaneye yatarak tedavi görmek zorunda kalınır.