1

eğitim,
evde, ailede, çocukların yanında sigara, alkol benzeri maddeler kullanmamalı,
evde, aile içinde şiddet ve tartışma yapılmamalı,
düzenli filmler ve diziler izlenmeli.

0

ne gibi tekbirlwr alinmali bu denetimler artmali ve uyustuurucu satan kisilerin cezalari büyuk ve kulanlarin buyük bir ceza verilse bole artma olmazz

0

okul önlerinde hatta çocuk parklarında bilr satılmaya baslayan bu uyusturucuların kullanma yaşı 13 yaşına kadar düşmüştür. bu o kadar korkunc bir durum ki cıldırmamak elde diğil. çocuk aklı bu neyin ne oldugunu bilmezler. art niyetli serefsiz insanlar bunu bildiği için çocukları hedef alıyor. farklı yalanlarla uyusturucunun güzel bir şey oldugunu anlatarak,kullanmasını saglıyor. bu illete başlayan çocuklar henüz gençliğinin baharında 20 21 yaşlarında hayatlarını kaybediyorlar. devlet bu konuda ne kadar önlem alsada yetersiz kalıyor. ne yapılacagı konusunda bir fikrim yok lakin ne yapılacaksa bir an önce, bir genc daha yataını kaybetmeden yapılması lazım.

1

uyuşturucu satışları engellenmeli. maalesef artık okulların dibine kadar yanaşıp çocukları kandırarak satış yapabildikleri konuşuluyor. yakalanıp cezalandırılanlar ise ancak torbacılar, aracı satıcılar. asıl uyuşturucu maddelerini üreten, bulan, satıcılara temin eden örgüt yöneticilerine ulaşılamamaktadır. istihbarat kurumlarının ve kanunları uygulayıcıların bu liderler üzerinde odaklanması gerekiyor.

0

bence bütün o 15 yaşındaki küçük masum insanlara bunları verip zehir leyen o şeytan adamları bulup tek tek öldürmek istiyorum..