0

insanlar pek çok sebepten yana gözlerini kaçırabilmektedirler. yalan söyledikleri zamanda karsısındaki insanlardan gözlerini kaçırırlar. birde insanlar bir kişiye hissettiği farklı duygular varsa aşıksa karsısındaki insanla kontugu zmanlar sanki bakıslarından anlaşılacağını zannetmektedir. ve o kişiyle konusacagında karşılaştığında farklı tavırlara gecer ve gözlerini kaçırmaktadır. halbuki hiçte öle değildir durum aslında kimse anlamaz ama insanlar öyle hissetmektedir.

1

ya yalan söylüyorlardır ya da sakladıkları bir şey vardır. gözlerinden açık edeceğini düşünüp istemsizce yapar insan bunu çoğu zaman.
türk filmlerinde seni sevmiyorum denildiğinde bunu gözlerime bak da söyle ya da dilin öyle söylüyor ama gözlerin öyle söylemiyor gibi klişe replikler vardır. bu da gözlerin hisleri yansıttığının bir örneğidir. hislerini belli etmemek veya saklamak isteyen insanlar da gözlerini kaçırırlar genelde refleks olarak.

0

bence iki anlamı var. o anki duruma göre değişir. ya yalan söylüyordur ya da utangaç birisidir.

1

gözlerini kaçıran insanların genel anlamda özelliği yalan söylemiş olmalı karşısındakine veya yanlış bir şey yaptıklarını gösterir bu durumları çünkü onlarla göz göze gelmek istemezler çünkü korkarlar ve yalan söylediği anlaşılmasın diye