1

insanların temel hakları; doğuştan itibaren kazanılan haklardır. bu haklar devredilemez, değiştirilemez özelliklere sahiptir.bu haklar; yaşama hakkı, güvenlik hakkı, barınma hakkı, eşitlik hakkı, özgürlük hakki gibi haklardır.

0

biz insanların temel hakkı özgürlük ve eşitliktir. adalet duygusudur emektir . bu temel hakların özellikleri ise , toplum tarafından özgür olmalıyız düşüncelerimizi savunabilmeli bu konuda yargılanmamalıyız . herkesin düşüncelerine saygı gösterimesi özgür olduğunun bir gerekcesidir. eşitlik ilkesi ise , her toplumda olması gereken bir kavramdır . her insan kadın erkek çoluk çocuk vs. eşit olmalıdır. kimse kimseden üstün daha başarılı daha zengin daha fakir değil her alanda eşitlik sağlanmalıdır . adalet duygusu , insan suç işlediği zaman adalet olmalı yargı önünde hesap verebilmelidir . yargı bağımsız ve tarafsız herkese eşit olmalıdır . emek , insanın işçinin çalışanın verdiği her türlü emeğin karşılığını olmasıdır ve karşılığını almasıdır . sömürü düzeni olmadan insanca yaşamaktır .

0

öncelikle anne karnında kazandığımız yaşama hakkı. doğumla beraber kazandığımız isim hakkı ve barınma hakkı temel haklarımızdır. bu hakların en önemli özellikleri herkesin bu haklara eşit derecede sahip olmasıdır ve başkasının hakkı başladığı yerde bizim hak ve özgürlüğümüzün sınırının başlamasıdır.

0

ozel hayatin gizliligi :herkes özel hayatina ve aile hayatina saygi gosterilmesini isteme hakkina sahiptir özel hayatin ve aile hayatinin gizliligine dokunulamaz
konut dokunulmazligi:kimsenin konutuna dokunalamaz yazili emir olmadan kimsenin konutuna girilmez arama yapilamaz esyalarina el konulamaz
haberlesme hurriyeti:herkes haberlesme hurriyetine sahiptir habelesme gizliligi esastir
dusunce ve kanaat ozgurlugu:herkes dusunce ve kanaat ozgurlugune sahiptir isteyen herkes dusuncesini serbestce ifade edebilir
basin ozgurlugu:basin hurdur sansur edilemez devlet basin ve haber alma hurriyetilerini saglayacak tedbirler alir

0

insanların bir takım temel hakları vardır bu haklar şunlardır:
1))yaşama hakkı: bir insan ana rahmine düşmesi ile başlayan bu hakka yaşama hakkı denir. bu hakkı kimsenin dokunmaya hakkı yoktur.
2)seçme ve seçilme hakkı: her insan seçme ve seçilme hakkına sahiptir. bunu kimse engelleyemez ve müdahale edemez.
3) özgürlük hakkı : bir insan karşısındaki diğer bir insana zarar vermediği sürece istediğini yapmada özgürdür. hiçbir yerde sınırsız bir özgürlük yoktur.
4) güvenlik hakkı: her insan çevredeki olumsuz durumlarda kendini korumak isteyecek bir kuruyaşa muhtaçtır. buda güvenliğin hakkının doğmasına yol açmıştır.
5) meslek seçme ve çalışma hakkı: her insan hür iradesi ile hareket ederek çalışma ve meslek seçmede özgürdür. kimse baskı yapamaz . yapılması dahi gündemde olamaz
6)dokunulmazlık hakkı: hiç bir güç size dokunamaz ama dokunamazdan kastım sizin bir suçunu yoksa yara bir olaya karışmamışsanız kimsenim size dokunma hakkı yoktur.

0

her insanın doğuştan gelen hakları vardır başkalarının yaşama şekline müdahale etmeden kendi yaşamımıza yön verme özgürlüğü ne denir haklarımızı devlet tarafından anayasada güvence altına alınmıştır bu yüzden bunları temel hak olarak nitelendirilir temel haklarımızı güvence altına alınır bunlar vazgeçilmez devredilmez dokuzda temel haklarımızın özellikleridir.