0

her insanın tabii ki de hata yapma hakkı vardır. hatadan münezzeh olan sadece cenabı mevladır. o yüzden insan olarak bizler hata yapmaktan korkmamalıyız.bazı konularda hata yapa yapa öğreneceğim izi ve hata yapmanın sürecin doğal bir parçası olduğu aklımızdan çıkmamalıdır. buradaki asıl önemli kriter insani ilişkiler bazında hata yapmanın çok fazla tekrar edilmemesi gerektiğidir. eğer ki bir birey değer ona değer veren ve birden fazla kez hata yapmasına rağmen kendisine değer veren insana hala aynı hatalar yapmayı sürdürüyorsa, bu konuda art niyet ön plana çıkacağı için bu şekilde hata yapma hakkı yoktur. o yüzden hayattaki özellikle iş hayatındaki girişimcilik konusunda hata yapmaktan korkmamak gerekir. örneğin edison ampulü bulurken yüzlerce kez deneyip hata yapmıştır fakat buna rağmen asla pes etmeyip tekrar denemeye devam etmiştir ve sonrasında başarmıştır.

0

tabi ki her insan hata yapabilir yanlış yapabilir. zaten insan hata yaparak yolunu bulur. hatalar genellikle düşünmeden ortaya çıkar bilinçsizce yapılır. bilinçli şekilde yapılan hatalar da vardır illaki. böyle durumlar da mantığımızı tam anlamıyla kullanmayız. hatalar insanlar içindir. hata yapan insan olgunlaşır hayatı yaşamayı öğrenir yaptığı hatadan ders çıkarmaya çalışır. ve birdaha o hatayı tekrarlamamak için elinden geleni yapar. tabi bu her insan için geçerli olmuyor. insanlar yapmış olduğu hatadan ders çıkardıkları müddetçe yapmış olduğu o hatalar onu olgunlaştırıyor. yoksa devamlı hata yapan ve aynı hatayı tekrarlayan insanlar hiç bir şey anlamamış oluyor bir anlamı kalmıyor. karanlık var ise, aydınlıkta olmalı. yani siz yapmış olduğunuz yanlışla doğruyu bulabilirsiniz. hatalar insanlar içindir insanlar hatalar yapabilir önemli olan telafisi mümkün olmayan hatalar yapmamaktır.

0

meraba atalarımızdan bir söz vardır hatasız kul olmaz diye onun dediği gibi hata yaparız çok normal ama yaptığımıza hata büyükse onu düzeltmekde bizlere düşüyor hata yaptığımız zaman hatanızı düzeltin .

0

ilk önce hatasız kul olmaz bunu hepimiz biliyoruz ama hatalarımızı maksimum aza çekersek o bizim için çok önemlidir hem bu dünyada hem de ahirette karşımıza çıkacak bu dünyada yaptığımız hataların boyutuna göre değişir ama sevdikleri özden işinizden çevremizden ve malımız mülkümüzdende olabiliriz en önemlisi sağlığımızdanda oluruz o yüzden hata yap manaya çalışmalıyız.

0

bence herkes hata yapma hakkına sahiptir. herkes bir kez de değil birçok kez hata yapabilir. hatasını anlayıp sonrasında zaten pişman olur. hatasını anladıktan sonra ise bi daha onu yapmamaya dikkat eder. aynı hatayı birçok kez yaparsa ise bu karşısındakinin iyi niyetini kullanmış olduğunu gösterir.

0

hatanın ne olduğuna bağlı ayrıca hata bir kez yanlış yapıldığında buna verilen isimdir iki kez aynı hatayı yaptığınızda buna hata denmez yanlış denir ve bunu çoğu kimse affetmez.

0

insan oğlu hata yapabilir çünkü insan etten kemikden yapılmıştır robot değildirler hata yapabilirler hata insanoğluna özgü bileydim

0

insanların hata yapma hakları tabii ki de vardır zaten böyle hakları olmaz diyen insanla tam bir şeydir yani anladın sen her insan hata yapar hata yapmayan insan olmaz zaten hata yapmadan hiçbir şey öğrenemezsin

0

başkasına zarar vermeyecekse bence evet.