1

ülkemizde o kadar tesadüfi yaşar olduk ki, gerek ümitlerimiz, gerek beklentilerimiz, gerek işimiz, gerek sağlığımız ve gerekse hayatımız hep umutlara bağlıdır. ne para kazanabiliriz, ne kazandığımızı yiyebiliyoruz. hiç bereket kalmadı. her yer piyango bileti, sayısal loto, toto, 10 numara, futbol maçı kumarları doldu. hiç bir umut kalmadı insanlara. müslüman ülkede herşey kumar, faiz, gazinolar doldu taştı.

0

insan umut etmeden yaşayamaz çünkü. bir gün umutlarımızı gerçekleştirebilme ümidiyle bizler yaşama bağlanıyoruz. bu yüzden umutsuz yaşayamayız. en basitinden bir örnek verecek olursak da ford marka otomobilin sahibi henry ford'un oğlu intihar etmiştir. peki insan para içinde yüzerken her istediği hemen olurken neden ölmeyi ister? çok basit o da zaten mektup bırakmıştır. o zamana kadar ne istediyse babası her şeyi önüne hazır bir şekilde sunmuştur. hayal ve umut edip bir şeyleri çalışıp çabalayarak kazanmamıştır. umudu da bittiği için intihar etmiştir. insan umutlarıyla hayalleriyle bir bütündür.

0

"umut, fakirin ekmeğidir." derler. gerçektem umutsuz yaşamak insanı çıkmaza sürükler, psikolojikmen insana zarar verir. her insanın umut ettiği şeyler vardır bazen bu umudu besleyerek hayata tutunan insanlar vardır. umut biz var olduğumuz sürece vardır.

0

herşey umut etmekten geçtiği için olabilir. çünkü siz umutlarınızı taze tutarsanız ve geleceğe dair umutlar beslerseniz içinde bunların olmasını ister ve arzu ermiş olursunuz. insan umutsuz olduğu zaman asıl karamsarlaşıyor herşeye olumsuz bakmaya başlıyor. bu yüzden umut etmek umutla bakmak gerekiyor ve herşeyi umuda bağlar oluyoruz. umutlarımızı diri ve taze tutmaya çalışıyoruz çünkü istediklerimizin olacağına dair umutlarımızı yeşertiyoruz.

0

insanlar artık gerçekleri görüyor hayalperestliği bırakıyorlar yavaş yavaş, hayatta tutunacak tek dal umut etmek ve bunun suçu da istediğimiz yerde hiç bir zaman olamamaktır.

1

olması gereken bu umut yoksa ne yapacağız.umutsuzluk iyi değildir.en azından bir umut bir ışık var

1

cunku insan umut ettigi surece vardir umutsuz yasanmaz sanirim hayat cekilmez olur dinimizcede umitsizlik haramdir