1

çiğköftesi meşhur ilimiz şanlıurfadır ama elazığ ve adıyamanında meşhurdur ..

2

tabikide urfa ve gazianteb ama en ünlü urfa nası çıktığınıda anlatayım bir gün bir adam işten eve gelip karısına ac oldugunu söylemiş ve sonra karısı ona köfte yapmış ama şey değil kıymadan değil yani hani yapılıyo ya icli kofte gibi onun başka türlüsünü yapmak istemiş ve sonra içinde acı koymus kocasın verdiğinde kocası bunu beğenip daha cok yapmasını istemis ve kocası birgün kahvedeyken bi konu acılmıs benim karım daha güzel yemek yapar die adamda demişki en iyi yemeği yapan benim esim adamlarda demişki aksama misafiriniz karın bi yemek yapsında yiyelim demis adamda evine buyur etmiş karısı ciğkofteyi yapmış adamlar beğenmiş bu hani kadınlar altin günü yaparlar ya her altın gününde ciğ köfte yapmış bu nesilden nesile yayılarak ve daha degişik sunularak çiğ köfte ismini koymuşlar bu kadar

2

elaziğğğ tabikidede çünkü adamlar işi biliyorlarrrrr

2

çiğköftesiyle meşhur olan ilimiz bilinen şanlıurfa dır.

2

çok severek yediğim bir yiyecek gidip asıl yapıldığı yerde yani şanlıurfada da yemek isterdim ama malesef baya uzak bana . bizim buralarda en güzel yapan yer kesinlikle ziyafet çiğ köfte hakikisi nasıl bilmediğim için suan bana en güzel gelen o tabiki urfada kesin kat ve kat güzelini yeriz o kesindir.

2

benim için adıyaman'dir.
şanlıurfa diyenler var ama o benim damak tadına hiç de uygun değil.
adıyamanlı ömer aybak'in üstüne tanımam çiğ köftede.
ha illa ömer aybak'in olması da şart değil.
adıyaman çiğ kofteleri birbirinden güzeller.
urfa'nın çiğ köftesi daha domatesli, salçalı falan bir acayip.
ama adıyaman tam kıvamında.

3

çiğ köftesi ile ünlü olan ilimiz şanlıurfa ilidir. gerçekten de etli çiğ köftesi harika oluyor. etli yaptığın hiç fark etmedim yengem urfalı ve etli çiğ köfteyi harika yapıyor onun sayesinde dışarıdaki çiğ köfteden kaldı o kadar lezzetli gelmemeye başladı. atar mısın gerçeğini bir kere yiyince onun gerçek çiğ köfte ile hiçbir alakası olmadığını anlıyorsunuz. dışarıdaki asıl çiğ köfte etli olandır çünkü ve gerçek tadını da içerisine konulan et veriyor.

2

çiğ köfteyle ünlü olan ilimiz tabikide bizim memleketdir şanliurfadir