0

almanya itilaf devletleriyle versay antlaşmasını imzalamıştır macaristan triyanon anlaşması osmanlı devleti sevr antlaşması avusturya saint germen antlaşması bulgaristan nöyyi antlaşmasını imzalamıştır.ayrıca osmanlı devletiyle mondros ateşkes antlaşması imzalanmıştır.sevr antlaşmasıda geçersizdir.

0

1. dünya savaşı sonrasında kaybeden ittifak grubu devletlerinden olan almanya ile 28 haziran 1919'da versay antlaşması imzalandı. bu anlaşmaya göre alsas loren ve saar bölgesi fransa'ya bırakıldı ve polonya'ya toprak verildi. almanya, çekoslovakya ve polonya'nın bağımsızlığını tanıdı.ren bölgesi askerden tehdit edildi ve almanya bütün denizaşırı topraklarından vazgeçti ki bu almanya'nın bütün sömürgelerini kaybetmesi manasına gelir.almanya'da mecburi askerlik kaldırıldı ve askeri birlikler sınırlandırıldı böylelikle almanya'nın bir daha bu tarz bir harekete gelişmesinde önlenmeye çalışıldı fakat bu almanya'yı daha çok hırslandırıp, 2. dünya savaşı'nın gelişmesine zemin hazırladı. ve almanya tamirat borcu adı altında savaş tazminatı ödemeyi kabul etti fakat bu anlaşmanın son maddesi savaş öncesi ilan edilen wilson ilkelerine aykırı bir madde idi ve almanya'nın tekrar güç kazanmasını engellemek amacıyla çok ağır şartlar taşıyan bu anlaşmanın getirdiği ortam 2. dünya savaşı'nın çıkmasının ana nedenlerindendir.

0

1918 yılında versay antlaşması imzalandı itilaf devletleri ile

0

almanya itilaf devletleriyle versay antlaşmasını imzalamıştır

0

1. dünya savaşı sonrasında ilk barış antlaşması önemi dolayısıyla almanya ile imzalandı .almanya heyeti wilson ilkelerini esas alarak itirazını yüksek sesle dile getirse de bunları dikkate alan olmadı ve antlaşma ültimatomşeklinde almanya'ya imza atıldı .

1

italya fransa ingiltere amerika yunanistan