0

belden iğne neden yapılır bundan 5 sene önce varikosel den ameliyat olmuştum.çok iyi bilirim ameliyathaneye girdim.1 doktor ,yardımcısı ,hemşire vardı ..önce beni sedyeye aldılar ayaklarımı uzattılar. sonra belini kaldır dediler . hafiften beline iğne yapı caz ,sakın kıpırdama ,sakin ol dediler .ardından iğneyi batırdılar, batırır batırmaz sanki kocaman kılınç sokup karnımdan çıkar gibi oldum .şok oldum ,kendime zor geldim. sonra yatırdılar.ayaklarımı bağladılar.kasıklarımdan neşterle yarmaya başlayınca acıyı hissettim. sonra siz ne yapıyorsunuz kardeşim ,ben hissediyorum ya.!doktor nasıl olur ya ..!senin uyuşman lazım, bende dedim ,bana morfin vurun ,bayıltın dedim.sonra hemşire iğneyle oksijen torbasına iğneyle enjekte ettiğini gördüm. o kadarını hatırladım.sonra kendimi sedye üzerinde odaya götürülürken gördüm .geceyi hastahanede geçirdim .sabaha doğru bir boyun ağrısı,bir omuz ağrısı ki sormayın.sonra hemşireyi çağırdım. sabahtan beri boynum ,omuzlarım ağrıyor dedim.oda siz belden mi iğne vuruldunuz .evet dedim.doktor size demedi mi kahve tüketin, çay tüketin, kola tüketin ,su tüketin demedi mi.hayır dedim işte tüketmediğiniz için ağrıyor.inanın 3-4 gün ağrısını çektim.belden iğne belden aşağısının uyuşturulması için yapılıyor.siz siz olun belden vurdurmayın.eğer vurduracaksanız kahve ,su,kola tüketmeyi unutmayın.

1

epidural anestezi , ismi de verilir. belden aşağısı uyuşturularak yapılan bir anestezi yöntemidir. genellikle sezeryanla ya da normal doğum da ağrı çekilmemesi için yapılır. belden aşağısı uyuşturulur. omurilikten ince bir iğne ile girilerek operasyon yapılır.

0

belden aşağı olan bir bölgede ameliyat ya da sezeryan yapılacaksa belden asagisini uyuşturmak için yapılır. çok ince bir iğnedir. acı vermez.