0

türkan sultan'ın bir çok filmini severim aslında . özellikle dönüş ve al yazmalım ve sultan filmini çok severim . genelde köylü kadın rollerinde oynadığı filmleri daha sıcak daha içten gelmiştir .

0

türkan şoray filmlerinden en çok sevdiğim filmi selvi boylum al yazmalım filmidir. selvi boylum al yazmalım filminde asya karakterini canlandırmaktadır. asya ilyas isimli şoföre yani kadir inanıra aşık olur ve bir süre sonra kaçarak evlenenirler. daha sonra ilyas işte ki sıkıntıları aşkına yansıtır ve bu yüzden asya ile arası açılarak başka bir kadına gider. asya çocukla birlikte çaresiz bir şekilde ortada kalır ve ne yapacağını bilemez. daha sonra ona yolda yardım eden iyi kalpli birisi ile evlenir. bu sırada ilyas karşına çıkar ve gelir ama asya ilyası istemez .çünkü ona yardım eden ve kötü zamanımda yanında olan insanı tercih eder. bu yüzden bu film hep tartışma söz konusudur .aşık olduğumuz mu yoksa sahip çıkan kişi mi diye. asya'nın düştüğü durum beni çok üzdü için türkan şoray'ın beni etkileyen filmi selvi boylum al yazmalım dır.

0

selvi boylum al yazmalım ve sultan adlı filimleri hoşuma gitmişti aslında birçok filmi de çok güzeldir türkan şoray in

1

türkan şoray denilince direkt olarak "selvi boylum al yazmalım" filmi geldi aklıma. asya ile ilyas'ın sevdası anlatılıyordu. sonra bir de cemşit dahil oluyordu hikâyeye. sevgi neydi, sevgi emekti, temasını işleyişleri gayet akılda kalıcıydı. türk sinemasının başyapıtlarından biridir bu film. izleyeni muhakkak etkisinde bırakır.