0

yani gerçek oluyor mu sorusuna cevap vermek çok zor fakat bazen dejavu yaşıyormuş gibi oluyorum bazen öyle zamanlar oluyor ki ulan ben bunu daha önce görmüştüm ama nerede görmüştüm diyebiliyoruz, aslında oradan hatırlıyorsunuz. tabii ki her rüyanın gerçek olma ihtimali yoktur ama rüyalar genellikle bilinç altında ki şeylerin uyku anında canlanması olarak bilindiğinden dolayı zaten bilinç altınızda olması muhtemel senaryolar varsa bunları görmeniz ve bunların gerçek çıkması son derece doğaldır. ama her rüyanın gerçek olduğunu söylemek son derece güç, rüyalar da en absürt şeylerin görüldüğünü düşünürsek bilinç altında bastırılmış olan herşeyin gün yüzüne çıkması emin olun belki insanlık tarihinin bile sonu olabilir. en temizi rüyalar rüya olarak kalsın yılda 2-3 defa bize dejavu yaşatsın yeterli ötesi olmasın. ne demişler her şeyin fazlası zarar.

0

rüyalar gerçek oluyor mu, bence olmuyor ki olmamalıdır. çünkü bazen çok saçma rüyalar görebiliyoruz ya da çok korkunç rüyalar görebiliyoruz, aslında ben rüya görmüyorum. çünkü beynim boşaltarak uyumayı tercih ediyorum. rüya gören insanlar genellikle bir problemi olan, sürekli kafasına bir şey takan insanların gördüğü bir şeydir. rüya görmek aslında düş kurmak gibi de algılanabilir, ama bir duş kurarken bilinciniz açıkken, rüyada bilinciniz kapalı oluyor. uyku halinde oluyorsunuz. bence rüyaların hepsi gerçek olmamalı çok korkunç rüyaların gerçek olduğu düşünülemez yani. allah korusun. hatta rüyaları yönetmek bile mümkündür. lucid rüya diye bir yöntemle, rüyada olduğunuzun farkına vardığınızda, kontrolü ele geçirebilir ve bu benim rüyam, bunu ben yönetebilirim diye istediğiniz şekilde davranabilirsiniz. rüya esnasında bu daha eğlenceli bir rüya görme tekniği bence. ama bilinçsiz yapılması tehlikelidir. bu konuda çalışılması gereken bazı teknikler vardır, ondan sonra lucid rüya yönteminie geçebilirsiniz. rüyalar bilinçaltımızın birer boyut haline gelmesidir. korkularımız veya bilinçaltımıza attığımız, unutmamamız gereken şeyler varsa ya da çok özleyip yine bilinçaltımızda olan sürekli orada yer edilmiş kişiler, insanlar, olaylar varsa bunları da çoğu zaman rüyalarımızda görürüz. ama genellikle bilinç altına atılan ortaya çıkması istenmeyen şeyler, rüyalarda daha çok görülür.

0

bazen bazı rüyalar gerçekten gerçek oluyor.buna birkaç kez denk geldim.

0

bazı insanların oluyor mesela annem.
her gördüğü çıkmasa da çoğu çıkıyor.
bi kere kardeşim kaza yaparken görmüştü ertesi gün yaptı, böyle daha çok çıkan rüyası var, malum oluyor derler ya onun gibi bisi. ama bi yandan da kötü rüya gördüğünde gerçek olacak mi diye endişe duyuyorsun buda bence rahatsız edici.