1
1

sapyoseksuel konusmanin daha tahrik edi oldugun dusunen kisilere denir
yani ön sevisme yerine sohbet etmek diyelim burdan anlayin gerisini

1

akıl ve zeki sözcüğünün birleşmesi ile oluşmuştur. zekayı en önemli tahrik edici unsur olarak gören kişilere verilen isimdir.

1

sapyoseksüel kelimesinin son dönemlerde daha çok duymaya başladık peki sapyoseksüel nedir kimlere denir işte bunlar hakkında mutlaka bilmeniz gerekenleri şimdi de söyleyeceğim bu kelimenin zeki kişilere ilgi duyanların özetlemek için kullanılıyor dış güzellikten ya da fiziksel görüntüden ziyade entelektüellik ve akıl zeka gibi kriterlerin etkilenen insanlar tanımlanıyor özetlemek gerekirse beyin aşkından bahsediyoruz zeka espri yeteneği mizah anlayışı gibi öğeler bunlar için önemli kriterler bir fotoğrafınız dan ziyade cümlemizin nasıl vurduğunuzda kendinizi nasıl ifade ettiğinizi daha çok dikkat ediyor dil bilgisi kurallarına uyup uymadığını bunların birinin dikkatinden kaçmaz bu yüzden bunlara sapyeseksuel denir.

1

dilimize latince den geçen latince köken li bir anlamdır türkçe de karşılıgı zeki ve akıllı karşılıkları olan sapien ve sexualis kelimelerinin birleşmesiyle oluşan latince kökenli bir kelime orak görülmektedir bu kelime zekayı ön önmeli tahrik edici unsur oalrak gören insanlara verilen ad olarak günümüzde görülmektedir