0

insan ilişkilerine en çok zarar veren şey saygısızlık ve güvensizliktir. insanlar birbirine saygılı olmazlarsa birçok sorun yaşayabilirler. birbirleri ile anlaşamazlar. saygı insan ilişkilerinde olması gereken temel işlevlerden birisidir. güven ise karşılıklı ilişkilerde olması gereken bir diğer işlevdir. güven duygusu olmayan insanlar birbiri ile kolay kolay anlaşamaz ve bir arada olamazlar çünkü insanlar ancak bu şekilde güven ve saygı çerçevesi içinde ilişkilerini devam ettirirler.

0

insan ilişkilerine zarar veren en temel şey yalan söylemektir yalan söylemeyi iki kişinin birbirine güveni arızalı tır bunun yanında yalan söyleyen insanlar artık bir şey de unuturlar yalan söylemek bir alışkanlık haline gelir insanda yalan söyleyen insan hayatta her zaman başarısız olur yalan söylemek çok kötü bir şeydir yalan söylemenin kötü bir şey olduğunu çok küçük yaşta ailelerimiz bize anlatır ancak bizim bu alışkanlıktan vazgeçmemiş kendimize bağlıdır

1

inasn ilişkilerine zarar verenler arasındaki ilki yalan söylemek gelir. yalan söylemek kişiyi zayıflatır. yalan iki ansan arasındaki ilişkiyi bitirme noktasına getirir. öte yandan insanın adı yalancıya çıkar ve kimse o kişiye artık inanmaz. daha sonra ikili ilişkilerde birbirlerine olan güvenlerinde her hangi bir sıkıntı yaşandığında ilişki zarar görür. örneğin emanete sahip çıkmamak ilişkilere zarar verir. daha sonra dedikodular ayyuka çıkınca bu da ilişkilere zarar verir. insanlar arasındaki kuvveti zayıflatır. hele bir insan o konuşulan karakterde biri değilse ve kulağına giderse ilişki bitme noktasına gelir. daha sonra bir insan başka bir insana söz verdiğinde yerine getirmezse ve o anda ilişkiler zarar görür. daha sonra birbirlerine olan iletişimlerde nezaket boyutu aşılırsa yine ilişkiler zarar görür. daha sonra insanların hoşuna gitmeyecek hal ve davranışlarda bulunmak yine ilişkilere son derece zarar verir. öte yandan kişiler arasındaki muhabbetlerde aşırıya kaçılırsa bu da sonunda ilişkiye zarar verebilir.

0

insan ilişkilerine zarar veren etkenler bir madde olarka bilimemekle birlikte sadece toplumun kültürel ve oşgorü yapaısı aldtınd ayazılı değilde akılalrada kalan kurallar toplulugundan oluşmaktadır insan ilişkilerine zarar etmenler karşıdaki kişilerin sevmedikleri huylarının yapılması iftira atılamsı veya hoş karşılanmayacagı unsurların yapılmasıyla olmaktadır yani kısacası karşıdaki şaıs ların hoşlarına gitmeyecek davranışlar sergilenmesi iki insan arasında ki ilişkiye zarar vermektedir kızgınlık öfke ve kim tutmalarına sebeb olarak görülür

0

iki insan arasındaki ilişkilere zarar veren etkenler genelde bir çoğumuzun yaptığı hatalardan ibarettir. örneğin iki arkadaş düşünün. ikisi arasındaki ilişkiye zarar veren etkenler birbirlerine yalan söyleyerek aralarında güvensizlik oluşturmaları, bir diğeri birinin diğer arkadaşını kandırması yani aldatması da zarar veren etkenlerdendir. arkadaşı zor durumdayken ona yardım etmemesi de ikisi arasındaki ilişkilere zarar veren etkenlerdendir.

0

insan ilişkilerine zarar veren etmenlerden ilki olarak fazla değer vermektir. fazla değer verince bu benimlen iyi derler ve hep alay konusu olursunuz oki gitmez derler ve hep kırılan siz olursunuz.
ikinci etken ise psranıza göz dikmeleridir bir verir iki verirsin tamam derler ve sonra mesafe atarsiniz araya.
üçüncü etmen ise sigara meselesidir ordandan baya bir darbe alırsınız ve birde bakarsınız kırılma noktasına gelmiştir ve ilişkilerinize zarar vermiştir ve dağılmıştır.