1
0

bedelli askerlik parayı verdiğiniz sürece 21 gün yaptığınız askerliktir bence diğer insanlara yani parası olmayan kişilere haksızlık oluyor bakarsanız eğer hep fakirin fukaranın çocukları askere gidiyor ve genelde onlar şehit oluyor diğerlerine hiçbir şey olmuyor.

0

bedelli askerlik var parası olan her erkek kısa süreli askerliğini yapabilir

0

genelikle bedelli askerlik oyle bisey vardir ve buna belli bir miktar koyarak yanlis gatirlamiyorsam kim 15000 tl vererek bedelli asjerlik yapabilir ve bu miktari verdikten sonra artik 20 gun vererek askerkigini tamamlayarak artik askerlige gitmez.

0

askerlik profesyonel olmalıdır. sen alıyorsun 20 yaşında çocuğu 12 ay anadan babadan sevdiğinden uzak katı kurallar altında tutuyorsun. o güne kadar silah görmemiş çocuğa 3 mermi attırarak vatanı milleti korumasını istiyorsun. askerliğin bedellisi bedelsizi olmaz. profesyonel ordu kurmalısın. bedelli askerlikte parası olan bedelini verecek parası olmayan canını verecek. saçmalık bu. üniversiteden mezun oldun çık git askere dönüşte kur hayatını. niye 30 a kadar bekliyorsun.

0

tabiki yanlıs herkesın esıt oloması lazım sadece fakirler mı askerlık yapacak?

0

sizlere bedelli askerlik hakkındaki görüşlerimi tepeden tırnağa unutmak istiyorum öncelikle şöyle bir durum var bedelli askerlik neden ortaya çıktı bedelli askerlik 30 yaşını geçmiş insanların askere tekrardan göndermesinin mantıklı olmaması gerekçesiyle onlara vatan hizmetinin başka koşullarda yaptırılması ile ortaya çıktı fakat günümüzde maalesef bedelli askerlik devletimiz için bir gelir kaynağı haline geldi yaklaşık olarak 15 bin lira gibi cüzi bir miktar parayı ödediğimiz zaman askere gitmeden muaf hale gelmek değil bana göre bu kesinlikle ve kesinlikle çok yanlış bir şey herkes eşit bir dünyada herkesin türk vatandaşı olması için askere gitmesi gerekmektedir her erkeğin 18 yaşını doldurduktan sonra ayar okul yoksa eğer askere gitmesi zorunlu olmalı bence askerlik çok kutsal bir meslektir bizim dedelerimiz büyük babalarımız hepsi asker insanlardır u insanlara karşı bizim de yapmamız gereken vatanı görev aslında 24 aydır ancak son zamanlarda düşürülen buğday 12 aya kadar düşürmüş ve 12 ay gibi ufak bir ayda bile insanlar bunu beğenmeyip daha ben neden askere gideyim gibi saçma sapan şeylere başvurmuşlardır devlet de bunun karşılığında bedelli askerliği çıkartmış ve isteyen gitmez isteyen gider anlamında gönüllü bir askerlik durumuna sokmuştum insanları bence her türk asker doğar ve asker yetişir ve asker olur allah korusun ülkemizi işgal edilmeye kalksa eli silah tutan herkes savaşa gelecektir ancak böyle bir durumda maalesef askerden kalacak insanları da görmüş oluyoruz tabii ki de bazı insanların vatani görevini başka şekilde gerçekleştirdi de gözardı edilemez ancak bu sayı gerçekten çok azdır atıyorum iktisat işletme gibi saçma sapan bölümlerde okuyan insanlar benim gibi yani askerden muaf olması için sadece 200 tane yüksek lisans ve doktora yapması yeterlidir bence bu gerçekten çok saçma bir maddedir bedelli askerliğin bazı kişilere bence tolerans olarak tanımlanır bedelli askerlik aslında milletvekillerinin çocuklarının askere gönderilmemesi için gerekli olan bir durumdur bedelli askerliğin çıkmasının temel nedeni bence budur

1

bence çok doğru bedelli askerlik bir yakınımda okumadı ama bedelli askerlik yapacak parayı yatırılıpta ne gerek var ki o kadar uzun bir süre yapmaya zaten aynı şeyleri yapıyorlar bedelli askerliktede normal askerliktede aynı şeyler yaptırılıyır gençlerimiz uzun süre yapan kişiler daga sonrasında iş kurmakta veya evlenmekte geç kalıyorlar erteliyorlar hiç gerek bence.

1

bence çok doğru normal askere güdenlerin çok yaptığı bişe yok sabah akşam azardalar