0

insanı eleştirmek ile hakaret arasında ki çizgiyi nasıl kullandığınıza bağlı. eleştiri karşınızda ki insana karşı yapıcı olan şeydir. hakaret ise hiçbir anlamı olmayan tamamen karşınızda ki insanı ezikleyip ona zarar vermeye, rencide etmeye yöneliktir. doğru eleştiri de önemli olan şey kesinlikle üsluptur. doğru üslup kullanırsınız eğer ve karşınızda ki insana bu eleştiriyi yaparken onun iyiliğine yaptığınızı anlatabilirseniz veya o anlayabilirse bir problem kalmaz ortada. gerekirse konu seviyeli bir şekilde tartışmaya döner ve karşılıklı tartışma sonucu olay tatlıya bağlanır. böylece yapıcı bir eleştiri yapmış olursunuz. ancak işin içine hakaret girdiği zaman karşınızda ki insandan bunu normal algılamasını sakın beklemeyin. bir kere karşınızda ki insana hakaret ettiğiniz zaman ondan sonra söylediğiniz hiçbir kelimenin anlamı yoktur. bundan dolayı karşınızda ki insan da size ters bir tepki vermesi durumunda ki muhtemelen verecektir olay kavgaya gider ve ikili ilişkiniz bozulur. bu yüzden hakaret etmeden önce karşınızda ki insanı kaybetme ihtimaliniz olduğunu mutlaka aklınızın bir köşesinde yazılı dursun. mesela sosyal medya da ünlüler veya sosyal medya fenomenleri olsun o insanlara yapılan yorumları bir bakıp görürseniz eleştiri ile hakaret arasında ki farkı görebilirsiniz. hiç alakasız birisi attığınız bir fotoğrafın altında birden bire ana avrat sövebiliyor. bunun adı tamamen hakarettir. kaldı ki o insan sizi hiçbir şekilde tanımıyor sizinle hiçbir ilgisi yok. tamamen prim yapmak dikkat çekmek için böylesine fütursuzca hakaretlere maruz kalabiliyorsunuz. eleştiri dediğimiz şey ise bizde eksik olan ancak karşınızda ki insanın bu gördüğü eksiği size doğru dille anlatması, size doğrusunu söylemesi eleştiridir. sonuçta hiç kimse kusursuz değildir elbette hataları oluyordur. işte eleştiri sizi bu hatalardan kurtarıp, daha sağlıklı seçimler yapmanızı sağlıyor. bazı insanların eleştiriye hiçbir şekilde tahammülü yoktur. bundan dolayı da kendilerine laf gelmesini, onların yanlışlarının dillendirilmesini istemezler. bundan dolayı aslında kendilerini kusursuz sandıkları için bunu bir hakaret gibi görüp size karşı bir ultimatom verebiliyorlar. eleştiriye açık olmayan herkes böylesine tepkiler veriyor. buda çok yanlış.

0

bencede karşımızdaki kişiye saygılı olmamız gerekiyor.

0

bazı insanlar eleştirinin dozunu gerçekten çok fazlaca kaçırabiliyorlar. patavatsızlığın adını kendilerini açık sözlü insanlar olarak görerek yapmış oldukları bu yanlış hareketlerin üstünü kapatmaya çalışırlar. karşılarına geçip çok patavatsızca ve hakarete varan laflar kullandığını söylediğimiz zaman kesinlikle bu durumu kabul etmezler ve hakaret etmediklerini sadece çok açık sözlü bir insan olduklarını savunurlar . ama durum böyle değildir gerçekten eleştirinin dozu fazlaca kaçtığı zaman bu hakarete varacak ve patavatsızlık derecesine gelebilecek bir hal almaktadır.
insanlar gerçekten eleştirmek ile hakaret etmeye fazlaca birbirine karıştırabiliyorlar. bize eleştirdiklerini zannederken aslında çoğu zaman aşağılamaya çalışıyorlar ve bunu da yaparken bizim iyiliğimizi düşündükleri için yaptıklarını savunuyorlar gerçekten bu çok saçma ve küstahça bir davranıştır. tabii ki yapmış olduğunuz hatalar olduğunda bazıları tarafından eleştiriye maruz kalabiliriz .eleştiri aldığımız sürece zaten kendimizi değiştirir ve geliştiririz. ancak hiç kimse hakarete varacak boyutlarda konuşmalar yapma hakkına sahip değildir. eğer bu şekilde hakarete varacak boyutlarda bir aşağılamaya maruz kalırsınız kesinlikle karşımızdaki insana haddini bildirmekten kendinizi geri çekmemelisiniz. yapmış oldukları yanlışları yüzlerine vurduğunuzda ve hadlerini bilmeleri gerektiğini anladıkları dilden onlara anlattığınız zaman onlar da size karşı durmaları gereken yeri öğrenmiş olacaklardır. çünkü herkesin bir sınır çizgisi vardır ve kimse bu çizgiyi aşamaz. aşmalarına da asla izin vermelisiniz.

0

kesinlikle çok saçma.eleştiri,herhangi bir şeyin olumlu ya da olumsuz yönlerini fikir ve düşüncelerimizle aktarma yoludur.hakaret ise aşağılamak,tabiri caizse yerden yere vurmaktır.

0

saçma olmakla birlikte haksızlık çünkü bir çoğumuz eleştiriyi kötü diye algılarız. oysa eleştiri sadece kötü ifadeler kullanmak değildir. sürekli kıyafetin olmamış, bu yemek olmamış, saçın hiç hoş değil, bu buna gitmemiş demek gibi. oysa ki pembe ve mavi uyumu gerçekten sen de güzel urmuş demek de bir eleştiridir. ya da sen çok kötü birisin demek yerine sen iyi birisin demek de bir eleştiridir. eleştiriyi sırf insanları haksızca ve acımasızca yargılamak için kullanırsak bu gerçekten de hakarete girer.