0

celtic iskoçya ligi'nin en köklü iki takımından biridir. on senelerde özellikle rakipsiz bir şekilde şampiyon oluyorlar bana kalırsa kesinlikle hak ettiklerini söyleyebilirim.çünkü iskoçya ligi'nde onlara göre bir rakip bulunmamaktadır.son senelerde glassgow rangers kendisini toparlayarak celtic'a rakip olmaya çalışıyor ancak rangers takımı biraz yatırım yapmalı diye düşünüyorum.zaten rangers ın başında çok başarılı bir futbolculuk dönemi geçiren steven gerrard bulunuyor. gerrard bence şu an rangers çok iyi yönetiyor ancak dün gece uefa avrupa liginden elendiler. ve zorlu bir gruptan çıkamadılar. yapacak bir şey yok umarım bu sene rangers şampiyon olur.çünkü ben celtic takımının ne kadar başarılı olursa olsun sevemiyorum.

0

celtic iskoçya liginin en köklü takımıdır. celtic hakkında bilgi vermek isterim. celtic son senelerde iskoçya ligine ağırlığını koyan bir takım olmuştur. eskiden glasgow rangersla kafa kafaya giderlerdi hep ancak rangers küme düşürüldüğü seneden sonra celtic aldı başını gitti. karşısında duracak bir rakip kalmadı ve geleni geçeni yendi ligde her sene şampiyon oldular. ve şampiyonlar ligine hak kazandılar. ancak şampiyonlar liginde hemen hemen her sene gruplardan çıkamadılar. çünkü celtic sanpiyonlar ligi kategorisinde bir takım değildir. ben celtici uefa kategorisinde bile görmüyorum sebebi iskoçya ligi çok basit bir ligdir. bizim ptt1 . ligde oynayan altayspor'u koysak her sene şampiyon olcağına kesin gözüyle bakarım.celtic bu senede lige kötü başladı genel olarak her sene böyle yapar. ancak geri toparlandı ve yine şampiyon olacaktır.olamasa bu rangers takımı celtice rakip çıkarsa olamaz yoksa yine şampiyon olcağına inanıyorum celtic iskoçya ligine göre bir boy büyük takımda çok kaliteli oyuncular var yani o lige göre ancak onları başka bir lige koysanız oynatmazlar. dediğim gibi celtic rangers karşı koyarsa şampiyon olamaz özellikle celtic rangers maçları beni çok etkiliyor iskoçya liginde dünyadada en büyük derbilerden biridir. son zamanlarda celtic kazanıyor. ancak daha öncelerden rangers celtici yiyordu. keşke rangers sampiyon olsa çünkü başlarında eski liverpollu efsane gerrard var gerrard benim çok sevdiğim bir oyuncuydu bu soru hakkıjdaki düşüncelerim bu şekildedir.

0

celtic iskoçya liginde zirveye dominasyon bir takım, avrupa kupalarının da gediklisi hep.katolik bir taraftar topluluğu bulunmakta, hatırlar mısınız bilmem ama yakın bir zamanda tribünler de filistin bayrağı açmışlardı. yeşil beyazlılar brendan rodgers yönetiminde bu sezon uefa avrupa ligi kupasında mücadele etmektedir, ligin bir diğer güçlü ekibi mavi beyazlı renklere sahip glasgow rangers ile ezeli rekabeti bulunmaktadır ve bu derbinin anlamı katolik-protestan çalışmasıdır.

0

celtic futbol takımına baktığımız zaman iskoçya ekiplerine baktığımız zaman en kuvvetli ekip olduğunu söylemek çok doğru olduğunu düşünüyorum. özellikle geçen senelerde daha da mükemmel bir kadroya sahip olduklarını söyleyebiliriz aslında. ama bu sezon gerçekten düşüş içerisindeler ve takımda belli oyuncuların gitmesi ile tamamen takımda eksiklik olduğunu görebilmekteyiz. bunun da tabii ki bir an önce giderilmesi ve takıma yeni kan gelmesi lazım diye düşünüyorum. çünkü takımınıza ne kadar yetenekli oyuncu olursa olsun iş yapmadıktan sonra hiçbir anlamı yok bana göre. bunu da bir an önce çözmeleri gerekiyor ve inşallah maddi konuları düzeldiği sürece celtic takımı transferlerine başlayacağını tahmin ediyorum. bir diyebileceğim husus aslında iskoçya'da pek fazla futbola önem verilmeye biliyor. ama göre biliyoruz ki altyapıları o kadar sağlam ki istedikleri oyuncu elde etmek için yapamadıkları şey yok bana göre. bu yüzden de iskoçya da bir futbolcu olmak aslında hiç de zor bir şey değil diye düşünüyorum. zamanla kendinizi alıştıra bildiğiniz sürece hiçbir sıkıntı yaşamadan genç bir yetenekli oyuncu olmaya sahip olabilirsiniz. iskoçya ekiplerinin türbinlerine baktığımız zaman gerçekten genel olarak büyük bir ilgi olduğunu görebilmekteyiz. genel olarak da büyük kulüplerin maçlarına gidildiğini ama küçük kulüplerin maçlarına girilmediğini görebilirsiniz. aslında hangi takımda yetenekli bir oyuncu varsa oraya o maça gitmeyi tercih ettiklerini söyleyebilirim. onun da ne kadar yetenekli oyuncuların ve profesyonel oyuncuların gelmesi gerektiğini bizlere açıkladığını düşünüyorum. takımlar gerçekten genel olarak ligde bol gollü maçlar geçirdiklerini de söylemek çok doğru olur. savunma yapmasını pek fazla sevmeyen iskoç ekipleri bu konudan izleyici tarafından büyük bir ilgi görebildiğini söylemek doğru olur. ama dünya genelinde bir türlü yayınladıkları da söylemek doğru olacağını düşünüyorum. bunu ilerleyen zamanlarda tamamen çözebileceklerini düşünüyorum ve inşallah da daha iyi yerlere geleceklerini tahmin ediyorum. özellikle hafta sonları bazı maçlarını kaçırmamaya dikkat ediyorum iskoçya ekiplerinden. bu sene de her seneki olduğu gibi aslında tahmin edebileceğim gibi büyük ihtimalle celtic takımı yine şampiyonlar koşacağını ve şampiyonlar ligi'nde top koşturacak sını tahmin ediyorum. bu seneki beğendiğim kadrosu aslında olmadığı için önümüzdeki yıllarda büyük başarı elde ederek şampiyonlar ligi'nde üst turlara çıkar. tahmin ettiğim celtic takımı maddi konuda hiçbir sıkıntı yaşamadım sürece iyi yerlere gelir. taraftarlarımıza baktığınız zaman iskoçya ekipleri her zaman genellikle destek çıkmaya çalıştıklarını görebiliyoruz açıkçası. özellikle gol yollarında gerçekten her zaman daha çok etkili olmaya çalıştıklarını söylemek çok doğru olur. ilerleyen yıllarda daha da çok destek geldiği halde büyük transferler ederek iskoçya ligi'nin büyütmeye çalışacaklarını tahmin ediyorum ve inşallah bu şekilde de olacağına inanıyorum. uzun yıllar süren bazı anlaşmazlıklar

0

iskoçyanın en önde gelen takımalrından biridir genelde şampiyonluk yarışları g.rangers ile aralarında geçmektedir büyük ölçülerde ise bitime 10 hafta kala şampiyonlugunu ilan eden bir takımdır kalite anlamında alt seviyede olan bir liğin takımdıır