1

garanti süresi veya kullanım ömrü bitmesine rağmen dayanıklılığını ve özelliklerini sürdürüyorsa kaliteli bir ürün demektir bence. tabi elektronik, giyim, mobilya, gıda vs. için farklılık gösterir ama genel konuşmak gerekirse böyle.

0

yani bir ürün derken giysi olabilir, diyorsun.. yani ben kumaşından anlarım. çünkü ben 10 senedir tekstilde çalıştım ve zaten hangi kumaşlar daha kaliteli gayet iyi biliyorum ve ben de bir huy var.. mesela bir alışverişe falan gittiğimde incelerim bir yerinde defo, tamir var mı diye hiçbir zaman ipleri sallanan kumaşları almam.. zaten onun ipini kessen de ,yaksam da anında sökülebiliyor. yani bazı insanlar anlamadığında da giydikten sonra birkaç gün yırtılabilir onun için ben hiçbir zaman pazar malı tercih etmiyorum.. her zaman lc waikiki'den alırım.. oğluma bile en azından oranın kumaşı kaliteli onun birçok işini yaptım, çalıştım. bana göre en güzel lc waikiki ve defacto birkaç daha marka var şu an onu yazmaya gerek yok fazla uzatmak istemiyorum. yani bir de bir ürün aldığında o kalitesini gösteriyor. kaliteli olup olmadığını.

0

dokunduğunuz da bile anlayabilirsiniz ama bahsettiğimiz bir gıda türüyse illa denemek gerekiyor yoksa anlaşılmıyor. gıdalar da mesela babam üretim yerlerine bakar ona göre alır. ne nerede daha iyi yapılıyorsa onu tercih ediyor.

0

bir urunun kaliteli oldugunu;elinize aldiginiz da malzemesinden anlayabilirsiniz.
veya teknik bilgiye sahip iseniz urunun iceriginden de anlayabilirsiniz.bunlarin hic birine sahip degilseniz uzun kullanim sonucunda urun kendini belli edecektir.