0

ulaşım çok önemli yani yollar, ticaret, fabrikalar, ülkenin kalkınması için

0

ülkelerin kalkınması kişilere levhaları ile doğrudan ilgilidir büyüme ekonomik olarak rakamların büyümesi iken kalkınma insanların sosyal hayatlarında meydana gelen değişmelerdir yoksulluk düzeyinin az seviyeleri indir refah düzeyinin yükselmesi kalkınmanın başlıca gereksinimleri dir kalkınma ancak insanların hayatlarında yaşanan yükselmeler sonucunda meydana gelmektedir aksi takdirde ekonominin yalnızca büyümesi rakamlara yansımaktadır rakamlara yansıyan büyümenin insanların hayatlarındaki refah seviyesini yükselt memesi kalkınmanın olmadığını gösterir kalkınma yalnızca ekonomik rakamlarda değil insanların sosyal ekonomik yapılarında da kendini göstermek zorundadır bu nedenle türkiye ekonomisinde yaşanan büyümeleri kalkınmaya dönüşmüş olduğunu söylemek oldukça yanlış olacaktır özellikle son zamanlarda meydana gelen ekonomik gelişmeler büyümeyi göstermiş olsa da kalk ama söz konusu değildir çünkü insanların yani toplumun refahı artmamaktadır

0

ilk sorun eğitim. eğitimli bireyler yetiştirirsek kalkınmamız da bununla birlikte doğru orantılı olacaktır. daha sonra üretime geçmek üretici bir toplumken gitgide tüketici bir topluma dönüşüverdik. tekrar teşviklerle birlikte üretim artmalı.

0

bilgiye önem verilmesi gerekiyor.bilgili insan her zaman bir adım öndedir.

1

güçlü bir ekonomi, bilinçli, eğitilmiş bir halk, adil bir sistem. bunlar varsa ülke kalkınacaktır.

0

bir ülkenin kalkınması ilk etapta üretim yapan bir anlayışın hakim olması gereklidir. tüketimden çok üretirseniz kalkınırsınız.