0

sosyal medyayı bu denli önemli kılan temel faktör kısa sürede muazzam sayıda insana ulaşabilmesidir.çünkü sosyal medyadaki bazı hesapların 100 milyonlarca takipçisi olduğunu düşünürsek ve yazmış olduğu sadece bir mesajın bir anda milyonlara ulaşması muazzam bir bilgi dağılımı ve etki gücü oluşturur. bunun yanında organize bir hareketle bir yapılan sosyal medya davranışları bir anda gündem oluşturarak etki gücü bakımından bir hayli fazladır. buradaki bahsettiğimiz güç insanların kendilerine ait olan düşüncelerini aktarması yani bir nevi sosyal medyada toplu hareket imkanı bulmalıdır.

1

sosyal medya tüm insanların kendi yeteneklerini sergilediği bir ortam olması ve gündem oluşturması bakımından bir hayli önmşi olmaktadır.

0

takipçi sayısı artırarak bu işten para kazanmak ve para kazanmasa da takipçi sayısının artmış olması ile kişilerin kendisi önemli biri gibi yada beğenilen biri olarak hissetmektedir.

0

uygulamalar ücretsiz, hızlı olması, güncel olması ve daha fazla kişiye hitap etmesi insanlara cazip geliyorm

0

insanların daha teknolojiye ilgisi ve uğraş bulması popülarite arzusu

0

insanlarin yalniz olmasi.ugrasacak baska birseylerinin olmamasi. iletisimi hizlandiran bir arac olmasi

0

devir teknoloji devri bir nevi bağımlıyiz hepimiz. zaten bu akilli telefonların çıkış amacida insanları islerinden etmek.

0

insanların zaman geçirecek anlık aktiveleri olması