0

ezel dizisi benim izlediğim en iyi türk yapımı dizidir. diziden çıkarılacak o kadar çok ders vardır ki, herkesin kendinden bir şeyler bulduğu dizidir ezel. bir çok insan hayatında dost kazığı, sevgili kazığı yemiştir. o intikamı alma konusunda ise genelde sıkıntı yaşarlardı. ezel dizisi bu konuda da aslında o intikam konusunda sessiz kalan bir çok kalbi kırığın sesi olmuştur. dizi beni baştan sona çok büyük derece de etkilemiştir. kenan imirzalıoğlu'nun zirve yaptığı dizidir oyunculuğu ile. şuan da televizyon önünde ünlü olarak gördüğümüz, adını bildiğimiz bir çok kişi de bu diziden geçmiştir. özellikle ülkemizde diziler genelde 2. sezondan sonra bir monotonluğa girer. sıkmaya başlar ilk sezon ki keyfi vermemeye başlar. fakat ezel bunun tam aksine 2. sezonunda vitesi öylesine arttırmıştı ki. dizi de en öne çıkan şey ise hiç kuşkusuz tuncel kurtiz'in inanılmaz oyunculuğu.hayatım boyunca bir dizi izlerken beni böylesine etkileyen, etkisi altına alan bir karakter daha görmemiştim. ramiz dayı karakterini hala daha günümüzde adının geçmesine sebep olan tuncel kurtiz, dizide ki oyunculuğu ile o dönem dizi kadrosunda yer alan bir çok oyuncuya da adeta ders vermiştir.o dizi kadrosundan çıkıp şuanda ünlü olan isimlerin vermiş oldukları röportajları dinleyip, izlediğiniz zaman hepsinin ağzından tek bir isim çıkıyor, oda tuncel kurtiz. ezel dizisinde usta oyunculuk sergileyen baş kişi tuncel kurtiz'di bu kabul fakat haluk bilginer de diziye kenan birkan karakteri ile giriş yaptıktan sonra, ezelin tarihte böylesine yer edinmesine sebebiyet veren bir diğer isimdi. kötü adam rolünü oynamak ona öylesine yakışıyordu ki izlerken gerçekten kendisinden nefret edebiliyordunuz.eğer kötü adam rolünde oynayan insanlar kendisinden nefret ettirmeyi başarabilirse, yapmış olduğu oyunculukta başarılıdır demek. o kötü adam ruhunu, seyirciye yansıtabilmek çok önemli. kenan birkan karakteri ile haluk bilginer bunu çok iyi başarmıştı.dizide bir diğer dikkat çeken isim ise her ne kadar uzun ömürlü olmamış olsa da bundan sonra ki karakterlerinde ona yön veren sekiz karakteriydi. kıvanç tatlıtuğ'un canlandırdığı sekiz karakteri onun üzerine resmen cuk diye oturmuştu. kötü adam rolüne bürünen kıvanç tatlıtuğ, aşk-ı memnuda ki rezil imajından sonra kendini toparlamasını başarmıştı. zaten daha sonrasında oynadığı rollerde ki sokak ağzı da buradan kalmaydı. sert adam rolüne sekiz karakterinden sonra bürünmeye başlamıştı.dizi de konu olarak ezel karakteri, bu karaktere nasıl büründü nasıl bu hale geldi konusunu işliyor. dizide ki ömer karakteri arkadaş kazığı yemiş işlenen suç üstüne kalmıştı. hapise girip ramiz karaeski ile tanıştıktan sonra hayatı değişen ömer bir yangında yüzünün tanınmaz hale gelmesi sonucu ramiz dayının yardımı ile yeniden hayata dönüyordu. yeni bir yüz ile. intikamı için ramiz dayı ile bu yola baş koyan ömer, ezel adıyla yeni hayatına başlıyordu. dizinin konusu bunun üzerine kurulu.devamında ise bu intikam uğruna yaşadıkları anlatılıyor.çok başarılı bir yapımdır.

0

ezel dizisi güzel bir diziydi aslında ama sevmiyordum karadayı dan güzeldi ama

0

ben ezel dizisini cok izlerdim. hem oynandığı dönemde hemde sonradan tekrar izlemişimdir her bölümünü,benim için keşke bitmesin dediğim dizilerden birisidir.özellikle tuncel kurtizin rolunu çok beğeniyordum allah rahmet eylesin kerpeten ali karakteride çok etkileyiciydi.

1

ezel dizisi, güzel türk dizilerden biri idi. rahmetli tuncay kurtiz, kenan imirzalioğlu, barış falay aklıma geldi bir an. ramiz dayının ölümünden sonra çok sevmesem de diziyi onda da sanırım aniden hastalığı gelişince tuncay kurtiz'in senaristler ne yapacaklarını şaşırdılar.. farklı bitirdiler. ezel ve eyşan'ın birlikteliği, bu ezel'in intihar kararı falan.. finali anlamsızdı bence. çok da aklımda kalmamış kaç yıl oldu..

0

ezel dizisini maaalesef ben izlemedim o yüzden yorum yapamayacam.

0

ezel dizisi aslında o yıllarda çok popüler olan bir dizi olduğunu söylememiz mümkün. gerçekten her akşam kaçırmadan izlediğim bir dizi olduğunu söyleyebilirim ve genel olarak izleyici kitlesi de çoktu. bu yüzden de şu anda tekrardan televizyonlara gelse izlemeye devam ederdim galiba.