3
0

ölümden sonra tekrar başka bir bedende vücut bulmak demektir haberlerde gördüğümüz reenkarnasyon olayları yeni doğan bir çocuğun ben barış manço'nun ruhunu taşıyorum demesi mesela 6 yaşındaydı sanırım o çocuk sadece haberlerde karşımıza çıkan bir olay gerçek de bir ilgisi yok fakat hani çok severiz ya bazı ölen yakınlarımızı bazen onları hissetmemiz onlarla sanki yan yana yapmışız gibi hissetmemiz reenkarnasyon olmasa da ona yakın bir şeydir öldükten sonra yeniden yaşam yoktur.

0

ölen bir insanın bedenini başka bir insana jısdadasd yapılmasıdfır.

0

bir kişinin ölümünden sonraki yaşadığı hayat olarak anlatılır ve tarihte buna benzer olaylar mevcuttur ama inanamak gelmiyor. mesela öldükten sonra yeniden doğan bir insan ölürken kafasından mermi yediyse yerinden doğum insanın kafasından mermi izi olarak doğar buna reenkarnasyon değildir dinimizce böyle bir olay yoktur buna inananlar islam dininden çıkmaya yakındır çünkü böyle bir olay yoktur.

0

insanların öldükten sonra başka bir bedende tekrar dünyaya geleceklerine inanmalaridir. bazı kesimler bunun olacağına inanırken bazı kesimler ise böyle bir şeyin kesinlikle olamayacağını düşünürler

0

bir kişinin öldükten sonra başka bir vücut da hayata gelmesi ve daha önceki hayatını da hatırlaması anlamına gelir

0

ölüp yeniden canlanıp bebeklikten başlama olayına denir, bence öyle birşey yok.

0

reankarnasyon kendini bilim adami zanneden akilsiz bilimden ilimden uzak kisilerin kendilerinin olup tekrar dunyaya geldiklerini idda ederler ben tam beyinsizlik ile es deger bir dusunce tarzi iste

0

daha önce yaşadık gibi gelen bir olayda.
başımızdan geçen şeylere reankarne olmuşsun diye bir sözle vurgulanirdi.

ruhun bir canlıdan ötekine bazen de insandan hayvana yada hayvandan insana geçmesi anlamına gelen çok eskiye dayanan inanç türü.

felsefede bu olaya ruhlar göçü deniyor.

insanlar öldüğünde ölümsüz olan bedeni başkasına geçiyor..
dinler de de bu olaya bir çok kez yer verilmiştir.
bu inanca yer verilen dinler hinduizm budizm konfucyanizm gibi dinlerdir.

ölümden sonra ne olacağını kimse bilemez, cunki henüz gidipte gelen olmamıştır.

ölümden sonraki yasama en çok önem veren insanlar eski mısır insanlarıydı dolayısıyla orda da yaygındır.

asyalı insanlarsa oldukten sonra yeniden doğmaya inanan millettir.

1

reenkarnasyon öldükten sonra ruhun başka bir bedende hayat bulması demektir.

0

reenkarnasyon,kelime anlamı olarak baktığımızda ruh göçü demektir.bu anlamdan da anlayacağımız üzere,reenkarnasyon öldükten sonra ruhun bir başka beden içerisinde geri geleceğine inanmaktır.islam kurallarına göre bu tamamen bir saçmalık ve imkansızlık olsa da bugün hala bu görüşe sahip olan,hatta bedeninin reenkarnasyona ait olduğunu söyleyen insanlar var.reenkarnasyonun nasıl ortaya çıktığına bakarsak da aynı yanılsımayı görürüz.hindistanda ki kölelere sahipleri tarafından yapılan işkenceler hiç bir insanın yapmak zorunda olmadığı işleri yaptırıp onlara itaat etmeleri için uydurduğu koskacaman bir yalandan ibarettir reenkarnasyon.
hintlilerin,kölelerine dediği şuydu.eğer ki bu hayatınızı yaşarsanız ve bu hayat sonlanırsa,bir gün yeniden ruhunuz bir başka bedende dirilecek ve bu sefer köle olmadan yaşayacaksınız.insan olmak dışında,hayvan,çiçek gibi diğer canlıların içine de girebilceğinizi söyleyen bu anlayışı günümüzde hint olmayan hatta alakası bile olmayan insanlar benimseyip,kendilerinin de ruh göçü yaptığına inanmışlardır.

1

reenkarnasyon kavramı asya dinlerindeki tenasüh kavramından daha farklı olmakla birlikte, bazı benzerlikleri de yok değildir. günümüzde reenkarnasyona inanan kişilerin sayısı bir milyarı aşmaktadır. batı tarihinde ise ilk kez pisagor ve platon gibi bazı eski yunan bilgin ve filozofları tarafından dile getirilmiş olan reenkarnasyon kavramı, esasen çok eski zamanlardan beri, antik mısır, kelt, maya ve inka uygarlıkları gibi birçok uygarlıkta bilinen ve kabul görmüş olan bir inanç sistemidir. iskandinav mitolojisinde de reenkarnasyona ilişkin anlatımlar vardır. platon reenkarnasyon fikrinden özellikle “le phedon”, “le banquet” ve “er’in öyküsü” eserlerinde bahsetmiştir. eski yunanistan’dan sonra gnostiklerce de kabul edilmiş ve roma uygarlığı’nda özellikle mitraizm misterlerinde benimsenmiş bu kavrama kabbala’da ve belirgin ifadelerde bulunan ferideddin attar, bahram elahi gibi sufilerin sayısı az olmakla birlikte tasavvufta da rastlanır.günümüzde de reenkarnasyonu kabul eden birçok inanç sistemi, tarikat ve felsefi akım mevcuttur. reenkarnasyon fikrini kabul etmiş eski ve yeni inanç sistemlerinin mensupları arasında, hindular, katharlar, eseniler, caynacılar, sihistler, umbanda’cılar, yezidiler, dürzîler, ve arap alevisi olarak bilinen nusayrileri de kapsayan birçok mezhep sayılabilir. bu kavram asya’nın göktanrı inancı hariç şamanist toplumlarının birçoğunda ve birçok kızılderili kabilesinde de mevcuttur. kimi zaman budist yeniden doğum anlayışı da reenkarnasyon olarak nitelenmektedir. ünlü ingiliz biyolog thomas huxley reenkarnasyon fikrinin makul bir fikir olduğunu düşünmüş “evrim ve etik” adlı kitabın da bu fikri tartışmalı olarak ele almıştır.abd’de son yıllarda, bazılarına göre 20. yüzyılın galilesi diye adlandırılan kanadalı psikiyatrist ian stevenson tarafından sürdürülen bilimsel araştırmaların sonuçlarının yayımlanmasıyla reenkarnasyona olan ilgi biraz daha popüler hale getirilmiştir.reenkarnasyon veya ruh göçü, ruhun sürekli olarak tekrar bedenlendiğine inanan spiritüalistlerin bu olaya verdiği addır. reenkarnasyon kavramı asya dinlerindeki tenasüh kavramından biraz farklı olmakla birlikte, benzerlik arz eder. günümüzde ruh göçüne inanan insanların sayısı bir milyarı aşmaktadır.[1] (hindular, jainistler, vikanlar, kaodaistler, ekistler, deneysel spiritüalistler vs.) ayrıca dürzîlik ve nusayrîlik gibi orta doğu'da yayılmış bazı dinlerde de bu inanış mevcuttur.

0

reenkarnasyon ölen bir insanin baska bir bedende yine dogmasina deniyordu saniyorum benkm düsüncem bu yönde

0

reenkarnasyon insanın öldükten sonra başka bir bedende tekrar dünyaya geleceğine inanması durumudur.

0

ölümden sonra başka bir bedende yeniden yaşama başlamak anlamına gelir. ruhen aynı olsanız da geçmişinizle alakalı hiçbir şey hatırlamazsınız. bir insan olarak da ya da bir hayvan olarak dünyaya gelebilirsiniz.

0

yeniden yaşamaya başlamaktır reenkarnasyon.tabi bu kısa anlamı.ruh göçü olarak tanımlanır. öldükten sonra yeniden yaşanılacağını düşünenlerimiz vardır.tabi bu durum nasıl insandan insana değişiyorsa dinden dine de değişmektedir. budizm'e göre reenkarnasyon rastgele herkese olacak bir olay değildir.önceki yaşama göre değerlendirilir. yani önceki yaşamında iyi bir insan mıydın yoksa kötü mü? acaba yeniden yaşamayı hakediyor musun yoksa etmiyor musun? islama göre ise doğrudan yenide yaşama gibi bir söz konusu değildir.islamiyet gibi tek tanrılı inançlarda da bu öyledir aslında.ama batıniler'e göre çoğu ayet doğrudan değilde dolaylı yani üstü kapalı bir şekilde bireyleri anlatır. bakara ayetine göre " allah'ın varlığını nasıl inkar ediyorsunuz ,sizi ölü iken o diriltti, sonra yine o öldürecek, yine sizi o diriltecektir;nihayet ahirette yine o'na döneceksiniz. bu ayet yeniden yaşamın var olduğunu üstü kapalı bir şekilde anlatıyor olabilir. musevilik dinine göre genel olarak ruh göçü kavramı yoktur. ama kendi aralarında bölündüklerinde özellikle de kabala'da reenkarnasyon olayı geçer. hristiyanlıkta ise bu konu hala tartışılır. kimi çoğunluğa göre böyle bir şey mümkün değildir. ama kimi çoğunluğa göre de reenkarnasyon olayı kesin vardır.bu düşünce zaten ilk olarak hristiyanlardan ortaya çıkmıştır. taozim'e göre ölüm bir son değildir.yani ruh göçüne sıcak bakıyorlar diyebiliriz. grek kültürü'nde de ölümden sonraki yaşama inanılır. şamanizm'e göre yeniden yaşam mümkündür. hatta yaşamların olacağı yerlere isim bile vermişlerdir. uygurlar "sansar" demiştir. yakut türklerine göre insanların üç canı vardır.bunlardan biri mezarda kalır.biri ruhlar diyarına iner. diğeri ise göğe çıkar.

0

ölen bedenin bir başka canlı olarak dünyaya geri dönmesine inanılan durumdur.

0

reenkarnasyon ruhla ilgili inanç dır bu inanca göre ölen kimse öbür aleme gider ve bu aleme yani dünyaya tekrar gelir kimleri bu dünyaya tekrar gelmemizin bir amaçla olduğunu söyler ruhun gelişlimi için diyenler var ya da deneyim için bu amacın gene ruh için olduğu söylenir nasıl ki kariyer amaçlı kişisel gelişim oluyorsa bazı reenkarnasyon inaçları da ruhun da geliştiğini söylerler

0

ölmüş bir ruhun başka bir bedende tekrar dirilmesidir

0

ölen bir kişinin yeni doğan bir bedende hayatına devam etmesi teorisidir

0

reankarnasyon yeniden diriliş diyede adlandırılır.ölmüş bir insanın başka bir bedende tekrar dünyaya gelmesi