3
1

reenkarnasyon, kelime anlamı olarak ruh göçüdür.

1

ölümden sonra başka bir canlının bedeninde tekrar dünyaya gelineceği inancıdır..

0

reenkarnasyon bir insanın öldüğünde yeniden doğucağını düşünmesidir. yani birisi öldükten sonra ruhunun başka bir bedene başka bir yaşama başka bir dine başka bir aileye başka bir ülkeye gideceği düşünülür. ama var mıdır yok mudur kesin bir bilgi yoktur. kimileri inanır kimileri inanmaz

0

insan aleminin öldükten sonra tekrar geleceğine inanma teorisidir bir hayvan vir bitki ya da bir nesne olarak geleceiğine inanma biçimidir

0

hristiyan dinin de geçtiğini biliyorum ve batıl bi inanç oldu söyleniyor.

0

reenkarnasyon bazı batıl dinlerin uydurduğu saçma sapan bir inançtır onlara göre bir insan öldüğü zaman daha doğru söyledikten sonra onun o insanın ruhu dünyaya tekrar geri geliyor buna diyorlar

0

doğu dinlerinde yaygın olan bir kavramdır insanların 5 evreden geçerek saf temiz bir ruha sahip olana kadar öldükten sonra tekrar dünyaya gelmesini açıklayan bir olgudur.

0

reankarnasyon ya da diğer bir adıyla reankarne hindistanda ari medeniyetinin getirdiği halkı basbaya kandıran bir olay şöyle ki insanlar köle olarak yaşıyorlar tüm hayatlarını ve zengin olamıyorlar mesela sistem bunu böyle öngörmüş bu yüzden hindistan'da bir medeniyet de yok diyebilirim hintliler kendi kültürlerini ve milli benliklerini tamamıyla oluşturamamış durumdalar. bir insan köle olarak yaşıyorsa diğer bir topluluğa geçemiyor . bu da arilerin uygulamış olduğu böl parçala yönet olarak tanımlanıyor . bir insanın öldükten sonra başka bir insan olarak gelmesi durumu da reankarnasyon olarak deniyor hatta bildiğim kadarı ile sadece ikinci hayatlarında insan değil taş böcek eşek bile olabiliyorsunuz böyle garip bir felsefe bürünmüşler insanlar bence çok garip ve bir o kadar da yanlış bir düşünce üzerinde gidip geliyorlar .

0

enkarnasyon veya ruh göçü denilen olay ruhun sürekli olarak tekrar beden indiğine inanılan spiritualistlerin bu olaya verdiği addır.
reenkarnasyon kavramı asya dillerindeki tenasüh kavramından biraz farklı olmakla birlikte benzerlik arz eder. günümüzde ruh göçü ne inanan insanların sayısı 1 milyarı açmaktadır.

0

bildiğim kadarıyla hindistan da çoğunlukta olan bir inanış sekli ve insanların öldükten sonra başka bir bedende yeniden doğması anlamı na gelir

0

reenkarnasyon geçmişte insanların var olup yaşamının yitirilmesi sonucu yeniden başka bir varlık veya canlı olarak hayata döndüğünü savunan fikirdir. herhangi bir kanıtlanmış belgesi yoktur fakat günümüzde inanan ve savunan insanların sayısı hafife alınamayacak kadar fazla olmakla beraber bu alanda şuan herhangi bir çalışma yapılmamaktadır. kanıtlanabilir bir bilgi olmadığı dolayısı ile günümüzde tartışmaya açık bir konu haline gelmiştir.

0

reenkarnasyon ölen birinin başka bir bedende yeniden doğmasıdır. islamiyette yeri yoktur.

0

budist inanışına göre yeniden dirilmektir
aslında reenkarnasyon ruh göçü olarak bilinir. islam dininde reenkarnasyon inanışı yoktur

0

valla bilmiyom ama hayal ürünü gibi birşey olsa gerek

0

yeniden dunyaya gelecegimize inanmaktir.

1

reenkarnasyon a inanan bazı kesimler var evet , ama ben inanmıyorum böyle olduğuna , başı hikayelerde bu nasıl olur diye de soruyorum yani çok mantıklı geliyor ama inanamıyorum genede çünkü saçma geliyor , ölümü görmüş mezara girmiş geri dünyaya yolculuğu başlamış gibi bir şey oluyor yani değişik geliyor bana , reenkarnasyon ölen birinin tekrardan farklı bedende dünyaya gelmesi olayıdır , bunun böyle olduğuna inanıyorlar

0

reenkarnasyon diğer bir adıyla ruh göçü ruhun bir canlıdan ötekine,bazen de insandan hayvana yada hayvandan insana geçmesi anlamına gelen tarih kadar eski bir inançtır.kısacası insanın bedeni ölünce, ölümsüz ruhu başka bir canlıya geçiyor.kuranı kerim de reenkarnasyon kesin bir şekilde reddediliyor.yenilen dirilmenin kıyamet günü olacağı ve bu diriltilmenin tek sefere mahsus olduğu ve ölümden sonra tekrar dünyaya dönüşün asla olmayacağı konuları açık ve net bir şekilde şüpheye yer bırakmayacak kadar açık bir şekilde dile getirmiştir.

1

reenkarnasyon ölümden sonra ölen kişinin ruhunun başka bir canlı da hayat bulmasıdır. reenkarnasyon kanıtlanmış bir yargı değildir inananlar olduğu gibi inanmayanlar da çoktur.

0

reankarnasyon , yani eki türkçe şekliyle tenasuh ruhum bir canlıdan ötekine bazen de insandan hayvana yâda hayvandan insana geçmesi anlamına gelen tarih kadar eski bir dini inançtır. felsefede buda ruh göçü veya ruh sıçraması deniyor. özetle insanın bedeni ölünce, olumsuz ruhu başka bir canlıya geçiyor. ölen birinin kişiliğinin bazindurumlarda başka bir canlının vücuda girerek yeniden dünyaya gelmesi , dünyada en eski ve en yaygın inanışlardan biridir . dinlerin bir çocuğunda bu olguya rastlamak mümkündür . bu inancin bazı öğelerine hidnuizm , budizm , silkler, komfucyanizm gibi dinlerde rastalnmaktadir .
ölümden sonra ne olduğu bilinemez. gereknolumden sonra tekrar doğuracağı gerekse ölümden sonra oburbdunyada ulaşabileceği hakkında bilimsel gösterge yoktur ; ancan insan oğlunun bu konudaki inancı oldukça gerilere gitmektedir . günümüzün 50 bin yıl kadar ince yaşayan neandertal tipi insanlar ölülerini gömerken yanına yiyecek ve gerekli aletleride gomerlerdi. bu indirin inanışı acısından ölümden sonraki yaşamın da kendi yaşamlarından farksız olduğu düşüncesinden kaynaklanmaktaydı . romalılardan önce italyada yaşayan edruskler in mezarlarında ise çeşitli ev eşyaları ve ruhum yolculuğunu kolaylaştırılması için konulan at arabaları bulunmuştur.

0

öldükten sonra bir daha dünyaya gelip farklı bir bedende yaşamak demektir