0

haluk levent kanser hastası olan küçük bir kız için yazmıştır bu şarkıyı.

0

aslında çoğu insan bunu daha çok aşkla ilgili bir şarkı sanarlar ama osmanlıcada gözden çıkartmak anlamına gelen elfida beyzanur adında ki kız çocuğuna yazılmıştır.

0

haluk levent ve beyzanur adlı bir kız çocuğunun hikayesidir . kanser hastası olan beyzanur için tüm imkanları seferber eden haluk levent küçük kızın kaderine engel olamaz . hâşâ kadere kimse engel olamaz. ama onun için herşeyi yapmaktadır . çünkü küçük kızın babasının durumu bir hayli kötüymüş . küçük beyzanur vefat ettiğinde buna çok üzülen haluk levent elfida şarkısını yazmıştır .

0

hikayeyi kisaca soyle anlatabilirim sizlere.yanlisim olirsa kusura bakmayin.aslinda hikayden daha cok nasil sarkinim calinmaya baslandigini anlaticam.hasta bir kiz cocugu(kanser hastasi olmasi lazim)bir gun haluk levent hastaneyi ziyareti sirasinda kiz haluk leventin kollari arasinda oluyor.oradaki bir arkadasida ona elfida lakabini takiyor.ondan sonra boyle guzel ama arkadasinda yurekleri parcalayan.bir oykusu olan bir sarki cikiyor.

0

beyzanur isimli küçük bir kız var. babası emekçi. kız amansız bir hastalığa yakalanıyor. haluk levent ise kıza yardım etmek istiyor. kızın babası emekçi. doktorlar haluk levente kızı gözden çıkarmalarını söylüyor ve haluk levent bu sebeple osmanlıca da gözden çıkarılan kadın anlamına gelen elfida kelimesini seçiyor. aynı zamanda şarkının içerisinde bulunan her cümle kızın ve ailesinin hayatından bir kesiti ifade ediyor. örneğin omzumda iz bırakma yüküm dünyaya yakın derken anlatılmak istenen şudur: haluk levent çok sıkıntıdadır ve zaten batmışım beyzanur sen bari yapma demektedir. yüzyıllardır sarılmamış kolların derken ise; ailesinin her gece başında nöbet tutmasına rağmen kızlarına sarılamadığını anlatmaktadır. gerçekten çok derin bir hikayedir elfida.

0

haluk levent bu şarkıyı beyzanur adında hasta bir kıza yazmıştır bu küçük kızı sürekli hastanade ziyaret ediyordu doktorla konuşan haluk levent doktor görüşmesinde bu kızı gözden çıkarın durumu hiç iyi degil demiştir. bu yuzden haluk leventte bu şarkıyı 4 yaşındaki beyzanura yazmıştır beyzanur öldü bu sarkiyi da onun anısına yazdı

0

bu hikaye çok eski bir zamana dayanır şarkıyı ilk dinlediğimde man'lar da bunun olduğunu bilmiyordu ama sonradan öğrendiğim zaman şarkıyı her dinlediğimde çok üzüldüm haluk levent'in güzel bir eseridir haluk levent bu şarkıyı beyza isimli hasta bir kıza yazmıştır bu beyza küçük beyzanur 4 yaşındadır kızın ismi beyzanur elfida ismini sonradan haluk levent'in bir arkadaşı söylemiştir haluk levent kızı sürekli ziyarete gittiğinde bir görüşmesinde doktorla görüştüğünde doktor demiştir ki artık bu kızı siz gözden çıkarın durumu hiç iyi değil yanındaki arkadaşı da osmanlıca da gözden çıkarılan kadın anlamına gelen elfida ismini haluk levent'e söylemiştir beyza'yı gerçekten çok sevmektedir ve onun bu şekilde acı çekmesine dayanamamak dır dır bir gün elfida ile ilgili bu şarkıyı yazmıştır haluk levent beyzanur un son dönemlerinde elfida şarkısını ona söylemiştir fakat beyza'nın onu o şarkının kendisine yazıldığını bilmemektedir daha sonrasında zaten beyzanur ölüyor arkasında gözü yaşlı anne ve babası ve bu şarkı kalıyor

0

beyzanur isimli minik bir yavrunun ardindan yazdigi bir sarkidir anlami gozden cikarma gibi bir seye denk gelmektedir

0

elfida sen eski bir şarkısın elfida beni farketme sakın. şarkısını yazdı ölen kızın ruhuna.

1

hatırladığım kadarıyla bir küçük kız vardı hastaydı kanserdi galiba ismi elfidaydi haluk levent onun için yapmıştı şarkıyı kız hayata gözlerini yumdu ama şarkısı hatıra kaldı ailesine..

0

kücük bir kanser hastasının ismidir elfida şarkı adı oradan gelmektedir

0

bildiğim kadarıyla lösemi tedavisi gören küçük bir kız için yazılan bir şarkı . sevgiliye falan değil yani . çok güzel çok anlamlı elfidaya selamlar . bildiğim kadarıyla ölümü üzerine bu şarkı yapıldı

0

hasta bir kız için yazılmış bir şarkıdır. elfida yaşı küçük bir hastaydı ismi yanlış hatırlamıyorsam beyzanur. elfida denilmesinin sebebi kendisine yazıldığını anlamaması için. kirk yıldır sarılmamış kolların

0

beyzanur adında kanser hastası bir kıza yazmıştır şarkısında yükün dünyaya ağır gibi duygusal kelimeler olan çok güzel bir şarkıdır. beyzanur yaşamını yitirdikten sonra aile bir çocuk sahibi daha olmuştur ve çocuklarının ismini elfida koymuşlardır.

0

haluk levent bu şarkıyı beyzanur isimli kızımıza yazmıştır. beyzanur ile 4 yaşındayken tanışan haluk levent kızın amansız bir hastalığı olduğunu öğrenmiştir. beyzanur’un doktoruyla görüşen haluk levent “bu kızı gözden çıkarın” cümlelerini işitmiştir. osmanlıca’da gözden çıkarılan kadın anlamını taşıyan “elfida” kelimesi beyzanur ile hayat bulmuştur. haluk levent bu şarkıyı beyzanur’a her gün okur fakat beyzanur bu şarkının kendisi için yazıldığını bilmez. beyzanur 8 yaşına geldiği dönemlerde haluk levent’in işleri kötüye gitmiş ve batmıştır. şarkıda geçen “omzumda iz bırakma, yüküm dünyaya yakın“ sözleri beyzanur’a karşı "dünya kadar batmışım, sıkıntılıyım. beyzacığım ne olur sen gitme” anlamındadır.

0

haluk levent bildiğimiz gibi çok yardımsever bir insan ve bu şarkıyı yazmadan önce de kanserli bir kızla görüşüyorduk bir gün hastanede doktor kızı gözden çıkarın demiş yani yaşayamaz ve kız bir gün ölür gözden çıkarın demek. arapça'da elfida anlamına gelir o da onun adına şarkı çıkarmıştı ardından ailesine bir daha kızınız olursa adını elfida koyun iyi bir istekte bulunur beyzanur'un kardeşi olunca adına elfida koyarlar.

0

haluk levent elfidayı kanser hastası olan beyzanur için yazmıştır doktor hastayı gözden çıkaran demiş gözden çıkarmak elfida demekmiş haluk leventte bunu şarkı yapmış çok sevilen şarkı insanları duygulandırmlş

0

haluk leventin kanser hastası beyzanur için yazdığı şarkıdır.doktor haluk levent'e kızı gözden çıkarın gibi bir söylemde bulunmustur.o da arapçada gözden çıkarmak anlamına alfida kelimesini kullanarak alfida isimli bir şarkı yazmıştır.bir süre sonra bu kiz ölür ve haluk levent aileden eğer bir kızınız daha olursa adını elfida koymalarını ister ve ailenin bir kızı daha olur.aile kızın adını elfida koyar ve kız ablasını hatırlatan isimle yaşamaktadır.

0

haluk levent hasta olan beyzanurla tanışıyor beyzanur için elfida şarkısını yazıyordaha sonra doktoru bunun gösterge özden çıkarın haluk bey diyor sonra haluk levent’e şarkının ismine alfida yani gözden çıkarmış kız koyuyor

0

cuci nin oğlu batu han kurmuştur kaynaklarda ise bu gunku karabük taraflarına tekabul eden bi yerde kurulmuştur.