0

yer çekimi olmasaydı dünya da bir düzen olmazdı . her şey havada düzensiz ve dağınık bir şekilde dururdu. yerçekimi olmasaydı bir çok buluş gereksiz olurdu. örneğin araba yer çekimi olmamış olsaydı araba icat edilmezdi edilse de bu şekilde değil hava da uçan araçlar yapılırdı . insanlar kendilerini kontrol edemezlerdi . kara yolları bu şekilde gelismezdi çünkü herkes ve herşey hava da olurdu. yer çekimi aslnda bakıldığında bizim için gerçekten çok önemli . aslında yer çekiminin ne gibi bir zorluğu olduğunu anlamak için uzaya yolculuk yapmak isterdim belki için de bulunduğumuz durumun değerini daha iyi anlardık.

0

yer çekimi olmasaydı herşey havada asılı kalırdı bıraktığınızda havada süzülürdü aşağıya düşmezdi . uyurken nefes alıp verirken başımızın etrafında ki oksijenler tükenir ve ölme riskimiz vardı.yemek yerken de yutkunsak bile yemek borusundan aşağıya inmezdi en ve boğula bilirdik . ağırlığımızı hiçbir zaman tam olarak ölçemez miğdedeki besinler kolay sindirilemez sindirilse bile idrar olarak dışarı çok geç atardık bunun sebebi de midedeki beyinlerin aşağıya inmemesidir .

0

yerçekimi olmasaydı insanlar, eşyalar kainatta bulunan her şey havada uçardı.

0

yer çekimi olmasaydı maddelerin yerle bağlantısı kalmazdı. böylelikle tüm nesneler havada uçardı. her şeyden önce nefes almamız zorlaşırdı. yemek yerken veya su içerken çok zorlanırdık. yemekler boğazımızdan aşağı geçmezdi ve yiyeceklerimizi ona göre ayarlardık. yaşamımızı o ortama göre şekillendirirdik. her ne kadar zor olsa da bence çok eğlenceli olurdu. özgürce uçabilirdik. trafik, araba gibi şeyler olmazdı. yer çekimsiz ortamda hareket edebilen araçlar üretirdik. toprağa çok bağlı olmazdık. belki de yerleşik yaşam diye bir şey olmazdı. tüm eşyalar uzaya kaçabilirdi. topu havaya diktiğimizde attığımız top bir daha geri gelmezdi.