0

wimbledon tenis turnuvası, tenis sporunun en eski ve en prestijli tenis turnuvasıdır. 1877 yılından beri her yıl geleneksel olarak düzenlenmektedir. wimbledon tenis turnuvası, ingiltere’nin başkenti londra’da oynanmaktadır. bu turnuvanın en bilindik kuralı tenisçilerin beyaz giymesidir. wimbledon tenis turnuvasında tenis maçlarını bir kadeh şampanya ve kremalı çilek eşliğinde izlenir. bu da tenis severler için bir gelenek haline gelmiştir. bu yıl 1 temmuz tarihinde başlayıp, 15 temmuz tarihinde bitecektir.
wimbledon tenis turnuvası'nda tarihin en uzun tenis maçı, fransız rakibi nicolas mahut ve jonh ishner arasında yapılmıştır. karşılaşmayı beşinci seti 70-68 alan amerikalı john isner almıştır. maç üç günde toplam 11 saat beş dakika sürerek dünyanın en uzun tenis maçı olarak literatüre geçmiştir.

0

wimbledon tenis turnuvasını pek izlemiyorum genel olarak tenis sporunu izleyemiyorum. ancak teniste en çok sevdiğim tenisci roger federer'dir. federer bence en iyi teniscidir çok başarılı dönemler geçirmistir. rafael nadal ispanyok teniscide öyledir. ben tenise pek ilgi gösterildiğini sanmıyorum. cünkü bak8yorum zaten oynanılan alan çok ufak toplasanız 3-5 bin kişi anca maçı izliyor. tenis sporu aslında gerçekten çok güzel ve zevkli bir spordur. amcamda tenis hocasıdır. bir ara tenis oynamaya yanına gittim cok kolay gibi gözüken ancak çok zor bir spordur. bence teniste dünya şampiyonu olmak baya bi zordur ve ben şampiyonların genellikle değismediğini düşünüyorum. şuana kadar bildiğim üç tenisci vardır şampiyon olan bunlar federer,djokoviç ve rafael nadal'dır. genellikle bu üçü sampiyon olur ve ikisi finali kendi arasında yapar. benim tenis hakkındaki düşüncelerim bu şekildedir.

0

wimbledon tenis turnuvasında baktığımız zaman dünyada en büyük ilgi gören turnuvaların başında geldiğini söylemek daha doğru olacağını düşünüyorum. gerçekten ingiltere'de düzenlenen bu turnuva dünyada büyük bir ilgi odağı haline gelmiş durumda beni herkes de bu tenis turnuvasında izlemeye değişik ülkelerden geldiğini söyleyebilirim. şu anda erkekler de gerçekten çok önemli tenisçilerin olduğunu söyleyebiliriz. baktığımız zaman rafael nadal benim en çok sevdiğim enisci rakiplerden biri olduğunu söyleyebilirim ispanyol oyuncu gerçekten ülkesine büyük zaferler kazandırmış bir tenisçi olarak karşımıza çıkmaktadır. bir diğer yandan djokovic gerçekten sırp raket mükemmel oynayışı ile herkesin gözünden büyümüş 1 rekat olarak karşımıza çıkmaktadır ve bu turnuva onun için çok önemli olduğunu söyleyebilirim. baktığımız zaman aslında bayanlarda ve erkeklerde dünyanın bir numaralı turnuvasında kim birinci olursa olsun gerçekten dünyanın en iyi oyuncularından olduğunu söyleyebiliriz biri olan kişi için. bakıldığı zaman aslında dünyada çok büyük bir ilgi gördüğü için çeşitli ülkelerden akın ediliyor kortlar tamamen dolmuş bir şekilde ve boş bir yer kalmayacak kadar tıklım tıklım olduğunu görebiliyorsunuz ekranlardan. benim bu sene baktığın zaman en önemli gördüğüm oyunculardan biri federer olduğunu söylemek isterim. çünkü çok yetenekli bir oyuncu olduğunu görebiliyoruz. genel olarak çıktı bütün maçları kazanmaya ve galibiyet serisinin gerçekten çok müthiş bir şekilde ilerlediğini söyleyebiliriz bu raket için. bu sene de büyük bir ihtimalle erkeklerde büyük zaferi ulaşacağını tahmin ediyorum inşallah gönlüm ondan yana diyebilirim. bayanlara baktığımız zaman aslında bayanlarda gerçekten müthiş performanslar sergilediklerini söyleyebiliriz wimbledon tenis turnuvasında. baktığımız zaman serena williams ve maria sharapova gibi ünlüler genellikle bu kupayı kazanmış büyük oyuncular olduğunu söyleyebiliriz. ama bu seneki performansı düşük görüyorum 2 raketinde. bu seneki favorim aslında bayanlarda venüs williams gerçekten çok başarılı bir tenis kariyeri vardı daha öncelerde. ama son yıllarda gerçekten istenilen performansı veremedi ve gittikçe aşağıya doğru ilerlemeye başladı serena williams in ablası olduğunu belirtmek isterim. bu yüzden büyük bir ihtimalle venüs williams bu kupayı alacağını tahmin ediyorum ve bütün taraftarınla affettirecek bir kupa olacağını da tahmin ediyorum. giderek daha da keyifli bir hale gelecek inşallah ilerleyen zamanda. inşallah bu sene de yaz aylarında doğru bu turnuvayı kaçırmayacağım ve inşallah da bütün maçlarını izlemeye devam edeceğime inanıyorum.

0

wimbledon tenis turnuvasında bakıldığı zaman gerçekten dünyanın en çok takip edilen tenis turnuvalarından biri olduğunu söyleyebilirim sizlere. gerçekten muhteşem bir tenis turnuvası ve dünya bu tenis turnuvasına o günlerde kitlenmiş oluyor. özellikle erkeklerden rafael nadal ve federer gibi kaliteli oyuncular olduğu için her zaman takip etmeyi seviyorum. genel olarak federer ve nadal bu kupaya sahip olabilen oyunculardan birini olduğunu düşünüyorum. görebiliyoruz ki oynadıkları oyun gerçekten muhteşem bir performans düzeyinde olduğunu söylemek çok mümkün. genel olarak sahada 3 saat kadar ter döküyorlar ve kazanan tarafın gerçekten sevinç içerisinde gözyaşlarına boğulduğunu defalarca izlemiştim. bu sene de inşallah kaçırmadan takip edeceğim wimbledon tenis turnuvası heyecanla bekliyorum açıkçası. bayanlara baktığımız zaman aslında en çok sevdiğim ve takip ettiğim iki tane tenisçi vardır. bunlardan biri rus raket maria sharapova gerçekten oynadı oyun beni her zaman büyüleyen bir oyuncu olmuştur. bir diğer oyuncu ise serena williams amerikalı ve oynadığı oyunlar da genel olarak herkesi yenmeye başardığını görebiliyoruz. bayanlarda ise 2 set üzerinden oynanıyor wimbledon tenis turnuvası. onların sahada kalma saatleri doğal olarak değişiyor. çünkü erkeklerde 3 set üzerinden oynanıyor eğer eşitlik halinde 5 sete kadar uzana bildiğini görüyoruz. bu yüzden genel olarak kaçırmamaya özen gösteriyorum ve bu sene de inşallah takip etmeye çalışacağım wimbledon tenis turnuvasını. seyirciler özellikle çeşitli ülkelerden gelerek bu tenis turnuvasını kaçırmamaya özen gösteriyorlar ve gerçekten de büyük maddi paralar kazandıklarını düşünüyorum. wimbledon tenis turnuvası yılda bir kere düzenleniyor ve o da ingiltere de düzenlendiğini söylemek isterim. bu yüzden de ilerleyen yıllarda allah nasip ederse bu tenis turnuvasına izlemeye gitmeyi düşünüyorum. oradaki atmosfer ve seyircilerin destekleriyle daha da keyifli bir hale gelebiliyor açıkçası. özellikle erkeklerde set servislerinde daha çok heyecanlı oluyor ve çekişmeli geçiyor. özellikle bir diğer tenisçi nishikori gerçekten de her pozisyona her topu koşmaya çalışan bir oyuncu ve genellikle maçlarında kazandığını görebiliyoruz. ama tabii ki karşına büyük bir rakip geldiği zaman tabii ki boyun eğmek zorunda kalıyor. çünkü o sahadan kazanmak gerçekten tenisçi için çok gurur verici bir şey olduğunu söyleyebiliriz. kariyerinde bir kez bile olsa o kupayı kazanan tenisçi her zaman başarılı olduğunu gösterebiliyor. bu sene de baktığımız zaman erkeklerde büyük bir oranda federerin şampiyon olacağını düşünüyorum. bayanlara baktığımız zaman da aslında serena williams in şampiyonluğa çok yakın aday olduğunu söylemek isterim. inşallah bu sene de çok güzel bir tenis turnuvası izleriz ve çekişmeli maçları çok özlediğimi söyleyebilirim.

1

kardesim özellikle yarısmayı kazanmak için kendine özel sorular hazırlıyorsun. umarım sorumani ekibi bu şeyi yasaklar tam seni yakalicam derken kurnazlık yapıp kendine özel bir soru hazırlıyorsun ve cevaplıyorsun. adil davranmıyorsun ben böyle yapmıyorum sende böyle yapmamalısın. sorunun cevabına gelecek olursak eğer tenisciler hakkında tek bildiğim dünyada en iyi üç tenisci olduğu bunlar;
1-nadal
2-federer
3- djokovic.