0

köpeklere vermemiz gereken fakat bizim aş erer gibi arzu ettiğimiz çikolatadır hayvanlara ise sakıncalı olduğunu daha önceden de duymuştum çikolatanın.

0

nedense aklıma şarap geldi :d köpek öldüren

1

köpeklerin ölümüne sebep olan yiyecek insanların çok sevdiği ve uğruna krizlere girmiş olduğu çikolatadır. çikolatanın içerisinde kafein ve teobromin isimli iki madde bulunur ve teobromin köpeğinize çok fazla zarar veren bir maddedir. köpeklerin bütün sinir sistemine hasar verebilecek güçte bir maddedir. köpeğinizin bu maddeyi aşırı olarak tüketilmesi sonucunda kalp atışları hızlanabilir ve istemsizce işeme belirtileri gösterebilir. ancak az miktarda bir kere çikolata yedi diye bu öleceği anlamına gelmez asıl korkulması gereken durum köpeğinizin çok aşırı miktarda birden çikolata yemesidir. eğer köpeğinizin bu şekilde fazla çikolata yediğini görürseniz hemen veterinere götürmelisiniz bence.

0

bize de zarar veriyor yalnız. malum kilo olarak, yağ olarak, şeker olarak, kolestrol olarak geri dönüş sağlıyor fazlasını tükettiğimizde... tabiki çikolatadan bahsediyoruz caaağğnıımm :)