0

kitap okumak hayal gücünü geliştirsede film izlemek daha eğlenceli

0

ben film izlerken daha çok keyif alıyorum kitap okumak da güzel ama film kadar sürükleyici değil çünkü orada daha canlı ve hareketli olduğu için güzel.

0

tercih ve zevk meselesidir bu. kimi insan kitap okumaktan daha çok keyif alır kimi insan ise film izlemekten daha çok keyif alır. bana kalırsa da her şey yerine göre güzeldir. mesela izlenebilir çok güzel bir film varsa onu izlemekten keyif alırım ya da sevdiğim bir yazarın kitabını bulmuşsam hiç kaçırmadan tek solukta o kitabı kesin bitiririm. bu yüzden her şey yerine göre güzeldir ve keyiflidir bana göre.

0

ruh halime bağlı film izlemeyi seviyorum kitap okumayı da

0

kişiden kişiye değişir bu durum film izlemek bana göre daha keyifli oluyor kitap okumakda kitapdan kitaba değişir yani filmdede öyle olur genellikle macera konulu filmleri izlemeyi severim kitapdada araştırma konulu dedektif gibi türlü kitapları okumayı severim dediğim gibi kişiden kişiye değişir bu durum.

0

bence ikiside birbirine göre keyifli olmakta. çünkü ben ikisini de seviyorum ama daha çok kitap okumayı seviyorum.ozellikle de okurken kendimi kitabın içinde hissediyorum. bide sürükleyici kitap olursa bir günde bile bitirebilirim.

0

kitap okumak daha zevklidir zaten kitap okurken film izlemiş gibi oluyosun sonucu görmek için sürekli okuma isteği oluşuyor sürükleyici oluyor o yüzden kitap okuması daha zevkli herkese tavsiye ederim.

0

kitap okumak mi film izlemek mi bana göre film izlemek daha eğlenceli filmde canlanıyor kitap okurken beni ne canlandırıyorsunuz bu sahneleri ama film izlerken direk gözünün önünde canlandırdığı için daha zevkli geliyor bana ben film izleme daha çok seviyorum yani kitap okumayı da seviyorum kitap okumam demiyorum ama fareler ben insanları çok severim mesela

0

bence film izlemek neden derseniz daha basit ve daha hızlı. hem pratik hızlıca görsel olarak hafızada kalabiliyor zamandan da tasarruf.

0

kitap okumak kendi hayal dünyamızıı daha çokilgilendridi için tabii ki daha önemli fkat film izlemek kitap okumaya göre daha hızlı ve daha kolay. film izlediğmiz zaman 2 saaat içerisinde bir kitapta okuyabileceğimizden daha fazla şey görmüş ve hikayeyi sonandırmış oluyoruz aynı zmanda hem ileyip hem de atıitırmalıklardan yeme şansımız da olabiliyor ama kitap okuduğm zman en azından kendi adıma konuşmalıyım ki okuma hızımda çok yüksek olmadığı için çok yavaş okuyorum ve hikayenin sonnu bitirebilmek yani görebilmek için çok çok fazla zaman harcıyorum gün içinde de kitap okumak veya film izlemek yani kendim için ayırabildğim süre kısıtlı ve belli ölçülerde olduğu içinde ne yazık ki şansımı filmlerden yana kullanmak zorunda hissediyorum kendimi. ama bir kitabın verdiği heyecanı da bir filmde nadiren bulduğumu ittiraf ediyoru. tavsiyem vakti olan herkesin kitap okuması tabii ki ama benim gibi okuma hızı veya zaman ile ilgli sıkıntısı olan kişilerinde bu zevklerden tamamen mahrum kalmaması için en azından film izlemesdir.

0

bu konuda önceliğim en çok yapmayı sevdiğim kitap okumaktır. çünkü kitap okumak,kitap ile sadece bizim aramızda var olan ve tamamiyle yazarım hayal gücüyle bizim algılama gücümüzün derecesine bağlı olarak aldığımız verim ve haz duygusu oluşturur. kitap okumak beyni yoğun şekilde hareketlendirip egzersiz yaptırıp ve hayal dünyamızı,ufkumuzu pek kelime dağarcığımızı geliştirirken, film izlemek sadece bizim için hazırlanmış olan veriler ve yönetmenin ve senaristin aktarmak istediklerini aldığımız hazır bir veridir.bu yüzden film izlemek kısmı tamamı ile kişinin yorgun olduğu veyahut da kafasını dağıtmak istediği ortamlarda yapılabilecek bir aktivitedir. kitap okumak ise bir aktiviteden ziyade bir yaşam tarzı ve keyif alınacak aktif bir etkinliktir.film izlerken biz genel olarak pasif modda hiçbir şekilde iletişim kurmadan bize aktarılan görüntü ses ve mana bütünlüğünü hazır olarak alırız. o yüzden izleyici film izlerken hayal gücünün sınırlarını zorlayan herhangi bir aktivite veyahutta beyinin yoğun şekilde çalıştığı bir faaliyet yaşamaz. günümüzde özellikle hazır paket bilgilerin ön plana çıktığı bu dönemde kitap okumaya daha çok vakit ayırmanız gerektiğini düşünüyorum.

0

ruh halime bağlı yorgunumdur kahvemi alıp kitabımı okurum ama canım sıkılmıştır veya ortam ona uygundur film izlerim ama film izlemek daha güzel bence

0

kitap okumak biraz yorucu ama filim izlemek daha basit görsel olarakda anlamamıza daha kolay hızlı yardımcı oluyor bence kitap okumak içine dalıp gidersen keyifli ama filim daha çok tercih ederiz o ondan daha basit ve keyiflidir

1

kitap sessiz ve bir köşede tabiiri ile okunabilir benim tarafımdan. film ise sadece sinemaya gidip seyretmeyi sevenlerdenim ben.

0

ikiside iyi ama kitap okumak çok daha iyi çünkü kitap okumak bilgiyi arttırır konuşmayı düzeltir sınavlarda daha iyi olmamizi saglar yani kitap okumak daha iyi daha zevk verici

0

kitap okurken bi nevi insan film izler gibi gözünün önünden geçiyor okuduğu sahne kitapta geçen karekterler yada bulunan ortam yani bence kitap okumak daha keyif verici yani hem kendinide geliştiriyorsun okuyarak.

0

tabi ki kitap okumak.kafanda canlandirdigin mekan ve oyuncular görselden daha cok heyecan vereci.

0

bence ikisi de oldukça keyif veriyor. kitap okuyorsanız beğendiğiniz o hikayeyi merak ediyor ve heyecanla okumaya devam ediyorsunuz bu da çok keyif veriyor. film izlerken de öyle oluyor heyecanlı aksiyon dolu bir filmi izlerken çok keyif alıyor heyecanlanıyorsunuz. sanırım ben ayrım yapamayacağım. kitap okumak her ne kadar bize bilgi verme birşeyler katma açısından daha faydalı olsa da film izlemekte heyecanlı oluyor.

0

bence film izlemek ama filmin içeriğine göre değişir

0

film izlemeyi kitap okumaya tercih ederim. hatta size bir film önermek isterim...
billy elliot