0

görmek ile bakmak arasındaki temel fark bilinçli yapılıp yapılmamasıdır.bakmak eylemi bilinçsiz bir şekilde odaklanmadan, özenmeden üstünkörü yapılan eylemken, görmek eylemi, iyice inceleyerek ve birşey yada detayı bulmak için derinlemesine inceleme işlemidir.

0

görmek ile bakmak arasında ki fark aslında biraz düşününce fazlasıyla fark ediliyor. mesela geçerken görmek göz çarpması gibi de dile getirebiliriz göz kayması gibi geçerken gördüm gözüm çarptı diye çoğu kez deyim kullanırız yani çoğu zaman bilinci yapılan birşey değildir görmek benim düşüncem . ama bakmak bilinçli birşey bence isteyerek kendi iradenle yapıyorsun bunu, televizyona bakmak gibi mesela yada yoldan geçen arabaya bakmak yada gördüğün bir arkadaşına eşine dostuna bakmak gibi ikisi arasında çok fark var .

0

görmek bir şeye sadece gözlerimizle görmek onu hiçbir şekilde anlamlandırmamak anlamındadır. bakmak ise gözümüzle gördüğümüz bir şeye anlam yüklemek ve onun derinliklerine inmek anlamına geliyor.bazı şeyler aslında bizim için aldığınızı daha açan şeylerdir yani algıda seçicilik denen şey de aslında bakmakla alakalı bir durumdur.

0

bakmak objeyi,insanı anlamlandırmadan, düşünmeden görsele bakmaktır insan kendi düşünceleri ile bir yere bakamaz bakmak görüntü boş kalmasın diye yaptığımız eylemdir fakat görmek insanın anlamasıdır,düşünmesidir görmek sadece 2 göz ile değil 5 duyu organı ile de anlaşılabilir bzen somut olmayan gerçekleri bile görebiliyoruz malesef.

0

bazen insan bakar ama görmesi gereken şeyi görmez ya görmek istemez ya konduramaz ama görmek ayrı bir konudur.