1

hayatı yasiyacaksin hayat üzerde sevindirirde ama unutma dünyaya bikere geliyosun ona gore yasiyacaksin hayatini

1

ben pozitif bakıp ama genelde hep gerçeklerde kalan bir insanım. modumu degistiremiyorum. bence en güzeli pozitif olarak gerçek hayatta kalmak

1

pozitif bakabilmek hayata hayalci gözle bakabilmek değildir. pozitifliğin gerçekçilikle örtüşmesi insanın bazı durumlarda kendi elinde de olduğunun bilinmesi gerekir.

2

genellikle nedense ben hayatta hiç pozitif bakmıyorum. hayatta gerçek anlamıyla ve doğruları bilerek ve doğrusu ile yaşamak istiyorum. çünkü hayatta ne kadar pozitif bakarsan bak doğrular hep önde gidiyor evet bir yandan hayata pozitif bakmak güzeldir peki insanı biraz rahatlatabilir ama sonunda yine o insanın o doğru görmesi lazımdır. hayat her şeyi ile doğruluğu ile güzeldir doğrusu ile yaşamak pozitif bakmaktan daha fayda vardır.

1

doğruları görmek ve söylemek her zaman sizi hayata daha çok hazırlar. ve bir olumsuzluk karşısında daha az yıkıma uğrarsınız.

1

gerçekçi olup gerçek bir hayat yaşamak isterdim en gerçek bir hayat yaşadığını zamanda o hayatıma da pozitif bakabilirim her zaman gerçeği yaşamak daha güzeldir gerçek her zaman gerçektir pozitif olup hayata farklı bakmak istemezdim benim için gerçek hayat daha önemli.

1

ben her zaman gerçekçi olmaktan yanayımdır. evet hayat oldukça zor daha doğrusu insanlar hayatı zorlaştırıyor. bi de hayata karşı öfke patlamaları yaşıyoruz isyan ettiğimiz oluyor. ama nasıl düşünürsen öyle olur derler evet hayat bir mücadele ve hayat yaşamasını biliyorsanız güzel. başka türlüsü çekilmez oluyor. siz ne kadar inkar ederseniz edin herşeyin bir sırrı döngüsü ve kurgusu var yaşadığımız şu dünyada. olaylara nasıl baktığımız o kadar önemli ki acaba onları nasıl yorumluyoruz bunu sorgulamamız gerekiyor önce. yani sizi üzen bir durumun aslında sizin için sağladığı tecrübeyi o an göremiyor olabilirsiniz ancak zaman geçtikçe bunun farkına varabiliyorsunuz. yani herşeyden bir hayır vardır nasıl bakarsanız öyle görür olayları o şekilde yorumlarsınız hayat sizin için pozitif de olabilir onu negatif yorumlamak da yine size kalmış. ben hayata iyi tarafından bakmayı pozitif yaklaşmayı seçiyorum. bunu düşünerek de kendimi kandırmış olmuyorum. aslında yine gerçekçi davranıyorum çünkü onu nasıl yorumladığım ona nasıl baktığım önemli. benim için değeri nedir. hayat bir mücadele evet mücadele etmek kimizaman bizi yorsa da buna karşı çıktığımız zamanlar olsa da durup dinlenip düşğnüp yola devam etmek gerekir. başka türlü yaşam alanınız kısıtlanır. yaşamak istemezsinşz çünkü git gide çürürsünüz yaşadığınız hayat size keyif vemez ve zamanla yok olursunuz. bu durum da hangisi daha gerçek.. sevgiyle hayata tutunabilmek gerek.

1

pozitivist düşünmek ve yaşamak hayatı daha mutlu yapar

-1

pozitif olmaktan kasıt hiç sorun yokmuş gibi ya da hayal dünyasında yaşıyormuşcasına sevgi kelebekleri gibi dolaşmak değilse, hem pozitif hem de gerçekçi olunabilir.

1

sürekli negatif te olunmuyor pozitif insanın ruh haline bağlı

1

gerçekçi olmak. çünkü pozitif düşünerek kendinizi kandırmaya çalışsanız bile hayat size neyin ne olduğunu er ya da geç gösteriyor. kendinizi her şeye önceden hazırlamak daha mantıklı ve sağlıklı bence

1

pozitif olup hayatı görmekte güzel fakat herşeyi akışına bırakmakta güzel

1

sürekli pozitif dusuneyım dersen bu sefer var olan gerceklerden kacmıs ve uzaklasmıs olursun.bu yuzden gercekcı olup yasanan olaylara bu sekılde yaklasman gerekıyorkı hayatı ögrenesın.

1

realiteler ve ütopyalar zıt ama iç içe kavramlar ama umut ulan ama küfür ki ütopyalar realitelerle gerçekleşir

1

pozitif olmak,pozitif yaşamak ve inandığının gerçekleşmesi tabi ki güzel bu sayede inandığın senin gerçeğin haline geliyor. tabi bazı değiştirilemeyecek gerçekler de var çaresiz kalınan onlar da takdiri ilahi.

1

pozitif olursan zaten senin gerçeğin de pozitif olur.

1

her ikisidə ama tabiki gerçekçilik her zaman iyidir

1

çok zor bir soru sanırım ikisi de harika değil ikisinde de insanın kalbi bir yerlerde kırılıyor

2

gerçekçi olup doğruları görmek lazım kendimizi kandırmaya hiç gerek yok.

1

pozitif olup hayatı farklı görmek en güzelidir. çünkü herkesin bakış açısı farklıdır ve insan herneyse baktığı durum veya nesne ona göre bakış yönünü değiştirir. hayatı bu yönde kendi çabalarıyla güzelleştirir.