1

alkali su özellikle son dönemlerde ortaya çıkmış olan bir kavram olmuştur ve vücudumuz için normal sudan çok daha faydalı olduğu yapılan araştırmalarda kanıtlanmıştır. vücudu alkali hale getirebilmek için alkali su tüketmeye özen göstermemiz gerektiği konusunda birçok araştırmalar yapılmış ve demeçler verilmiştir. vücut alkali hale geldiği zaman özellikler kötü hastalıklardan korunmak çok daha kolay bir hale gelmektedir. popüler olarak en çok kilo vermek isteyenlerin kullanmış oldukları alkali suyun aslında vücudumuz açısından birçok faydası bulunmaktadır ancak kesinlikle çok fazla aşırıya kaçmadan kullanılması da tavsiye edilir. gün içerisinde sürekli olarak alkali su içildiği zaman bir süre sonra vücudun dengesi bozularak tansiyon düşüklüğü sorunu özellikle meydana gelmektedir.
bir suyun ideal ve alkali bir su olabilmesi için ph değerinin 7.50 ve üzerinde olması gerekmektedir. ph değeri suyun içerisinde bulunan hidrojen miktarını göstermektedir. bir suyun içerisinde hidrojen ne kadar fazla olursa ph değeri de buna bağlı olarak yükseliş gösterir. satın almış olduğunuz suların pet şişelerin arkalarında ph değeri yazmaktadır bu değere bakarak 7'nin üzerinde olmasına dikkat edip o şekilde suyunuzu almalısınız...eğer suyun ph değeri sadece 7 ise bu ne tür bir değerde olduğunu gösterir ancak gecenin altında ise kesinlikle asidik bir su olduğu anlamına gelir ve asidik bir su içmek de hiçbir zaman sağlık açısından faydalı olmaz..
alkali su yapmak da kesinlikle zor bir şey değildir.örneğin,bir sürahi suyun içerisine birkaç dilim limon attığınızda ve 6-7 saat dinlendirirseniz eğer suyu alkali bir hale getirmiş olursunuz. suda beklettikten sonra da içerisinde az miktarda beni çay kaşığının ucu kadar deniz tuzu ilave ederseniz suyun ph değeri oldukça yükselecektir. ayrıca, suyun içerisine az miktarda ingiliz karbonatı koyduğunuz zaman da suyunuz alkali bir hale gelmektedir. daha önce ben kendimde zayıflayabilmek amacıyla suyu alkali yapabilmek için içerisine ingiliz karbonatı katarak içiyordum evet gerçekten faydasını gördüm ancak bir süre sonra haftalarca süren düşük tansiyon sıkıntısı çekmiştim. ondan sonra da bir daha hiçbir şekilde bu işe kalkışmadım. yapılan araştırmalara göre ingiliz karbonatı bazı ürünlerde yan etki gösterebilecek tespit edilmiştir o yüzden öncelikle azalt kullanın herhangi bir yan etkisinin görmezseniz eğer sonrasında arttırabilirsiniz ve başka bir rahatsızlığınız bulunuyorsa muhakkak bu konuda doktorunuzdan bilgi alarak ingiliz karbonatlı su tüketmelisiniz.
alkol tükettiğimiz zaman özellikle vücudumuzda bulunan toksinleri atmış oluruz. sindirim sistemini düzenler ve çok daha hızlı bir şekilde çalışmasını sağlar, bu sayede vücutta bulunan fazla ödemde atılmış olur ayrıca vücudumuz temizlenir.vücudumuzun ph değeri düzene girdikçe cildimizde çok daha sağlıklı ve parlak gözükür beslenerek , yaşlanma sebebiyle ciltte görünen bozukluklarında düzelmesine yardımcı olur.düzenli kullanımda ise alkali su kilo vermeye de yardımcı olmaktadır.

0

aslında daha önceleri bu tabir yoktu. insanlar her şeyin doğasını bozup da hastalanmaya başlayınca işin içinden nasıl çıkacaklarını bilemediler konu suya kadar geldi. ama su tabii çok önemlidir. içilen su kana oksijen taşıdığı [ yani tüm bünyeye vücuda ] için, oksijen de hayat olduğu için tabii ki çok önemlidir. su eşittir hayattır.

insan bir müddet aç yaşayabilir ama susuz asla yaşayamaz.

bu yüzden de aldığımız nefese, içtiğimiz suya özen gösterip, dikkat etmemiz gerekiyor.

vücudumuza aldığımız alkali maddelerle, vücudu toksinlerden arındırmayı amaçlarız. asidik beslenmenin tersidir.

alkali su, ph ı 7,5 olan sudur. 7 olması nötr demektir. vücuttaki sıvının ph ı ise 7,35 dir. buna göre ph ı 7,5 olan su alkali oluyor. suyu çeşitli şekillerde alkali yapabiliriz. bunun için içine bir miktar karbonat atılabileceği gibi 1 lt ye bir çay kaşığı karbonat atılır, limonla da yapılabilir.

karbonatla yapılan böbrek ve tansiyon hastalarına önerilmez. çünkü karbonatın içindeki yoğun tuz, tansiyon yükseltir, böbreğe zarar verir. limon ise tamamen zararsız olarak , 2 litre suya bir limon 8 dilime bölünerek atılır. fakat limon sıkılmaz dilimler öylece bırakılarak 8 -12 saat bekletilir. gece yaparsanız sabah içersiniz.

vücudumuzun yüsde 70 i, kanın yüzde 90 ı, beynin yüzde 75 i su olduğuna göre sudan ibaret aslında insan. buradan da ne kadar önemli olduğunu anlamak ve ona göre bol su içmek gerekiyor.

1

alkali su vücudun ph düzeyini ayarlamakta tarar vücudun alkali olması demek daha çok oksijeni vücuda alıp organların görevini daha iyi yerine getirmesi demek hastalıkların iyileşmesi bağışıklığın güçlenmesi demek suyu alkali yapmak için ph damlaları satılıyor yada sirkeli limonlu suda alkalidir yada karbonatlı suda içilebilir