0

bici bici adana ya özgü bir tatlıdır soğuk yenen bir tatlı çeşitidir

1

bici bici adana'da yiyebilirsiniz. altına özel bir pelte, üzerine buz rendelenir ,gul suyuve pudra şekeri koyup soğuk soğuk yenir.

1

bici bici adana'ya özgü bir tatlıdır. tatlının altına rendelenmiş buz konulur eskiden bunu normal doğal ve temiz karlar ile de yapıyorlarmış üzerine ise gül suyu ile hazırlanmış kırmızı bir şerbet dökülür doğal bici bici de kesinlikle gül suyu ile hazırlanmış şerbet kullanılır ancak şu anda bir sürü ile yapılmış olan bir bici bici bulmak gerçekten çok zor olmaya başladı. en altına nişastadan yapılmış pelte şeklinde küp küp muhallebiler konulur, üzerine buz rendelenir onun üzerine gül suyu ile hazırlanmış şerbet dökülür , ondan sonra çeşitli meyveler tatlının üzerine dizilir ve en üstünde pudra şekeri serpilerek bici bici tatlısı sunuma hazır hale getirilir. adana'da uzunca zaman kalmış birisi olaraktan ben bici bici tatlısının nedense hiç sevemedim özellikle altında bulunan pelte benim hiç hoşuma gitmiyor. ama adanalı olan olmayan birçok kişi yaz aylarında bu tatlıyı severek tüketiyor ve çok fazla tercih ediyorlar.

0

bici bici adana'ya özgü tatlı türüdür.karla pekmezin yada bir diğer extre karışımından oluşan tatlıdır...!

0

bici bici muhallebi yazın daha yenen bir muhallebi türüdür. adana yöresine aittir. buz ve nişasta pudra şekeri ve şerbetten oluşur