0

bir paket margarin yağ üç su bardağı un bir fincan pudra şekeri bir fincan pirinç unu bir paket vanilya üç yumurta dört yemek kaşığı pekmez yada süzme bal tahıl unundanda olur bisküvi kabarmayı sağlayıcı maddeler katılarak karıştırılır süt eklenir. bisküvinin besin değerleri un şeker yağ glikoz süt veya süt tozu

0

bisküvi malzemeleri un süt yumurta kabartma tozu vs

0

bisküvi yapımında kullanılan malzemeler un tereyağı pudra şekeri veya toz şeker vanilya ve kabartma tozu dur bu un kurabiyesi için geçerli bir bisküvi tarifi dir içerisine portakal kabuğu çikolata kakao vesaire ne zevkiniz varsa onu ekleyebilirsiniz bisküvinin kurabiye den tek farkı bence daha ince olmasıdır.

0

evde kolaylıkla bisküvi yapabilirsiniz. hatta bolca yapıp saklama kabında saklayabilirsiniz. çaylarımızı yanında hazırca çıkarıp yeriz, misafirlerimize ikram ederiz. bisküvinin malzemeleri, margarin, şeker, yumurta, un, kabartma tozu, vanilya ve süt bütün malzeme yoğurup buzdolabında 30 dakika bekletilir. iki yağlı kağıt arasında incecik açıldıktan sonra şekil verilerek fırında kızartmadan pişirilir. hiçbir katkı maddesi olmadığı için daha sağlıklı olur. bisküvi 90 lı yılların vazgeçilmez bir ikramlığıdır. bu kadar pasta börek çeşidi yoktu eskiden misafirlere ya bisküvi ikram edilirdi yada mısır patlatılırdı. ne güzeldi o günler insanlar bisküvi ile çayını içerken bir taraftan da muhabbet ederlerdi.

0

buğday unu

yulaf kepeği
un

şeker

süt

bal

ceviz fındık falan

1

biskivu bugdayı doverek toz haline getirilip sonra su iile karışrırılıp yapılır ve içinde de bolca seker ve karbon bulunur insan vucuduna zararlı olmayan biskivi içinde bulundurduğu şeker miktarı insanları şeker hastası yapabilir ve şeker komasına sokabilir.

0

bisküvi fransızca kökenli bir sözcüktür 2 defa kızartma anlamına gelir biskivü yapmak için çeşitli malzemler vardır ama bunların temel maddesi süt,yumurta,şeker,un kakao ve vanilyadır.

0

.bisküvi yapımı bence çok kolaydır bisküvi malzemeleri hemenn hemenn her evde vardır..
un
şeker
kabartma tozu
kakao
süt
su
ve yumurta.

0

evimde bebeğime yaptığım bir tarif var onu yazabilirim.
1 yumurta
1 su bardağı pudra sekeri
3/4 çay bardağı sıvı yağ
3/4 çay bardagı süt
125 gram tereyağı
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
aldığı kadar un.
yapılışı şöyledir; bir kapta yumurta,pudra şekeri ce tereyağını mikser ile çırpıyoruz güzelce çırpılan bu harca süt ve sıvıyağı da ilave edip karıştırıyoruz. daha sonra kabartma tozu,vanilya ve azar azar un ekleyerek yoğuruyoruz. kulak memesi kıvamında ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde ediyoruz. hamuru dinlenmesi için streç filme sarıp yarım saat kadar buzdolabında dinlendiriyor. dinlenen hamuru bir merdane yardımı ile 10 cm kalınlığında açıp kalıplar ile keserek istediğimiz şekli veriyoruz. ben petibör bisküvi sevdiğim için kare petibör kalıp ile kesiyorum. yağlı kağıt serili fırın tepsisine kesilen bisküvileri koyuyoruz ve bir kürdan ile üzerine delikler açıyoruz. onceden ısınmış 170 derece fırında fanlı olarak 10 dakika kadar kontrollü olarak pişiriyoruz. afiyet olsun deneyecek olanlara gerçekten çok güzel oluyor bu tarif. eğer çocuğunuz için şeker istemiyorsanız pudra sekeri yerine biraz pekmez yada bal da kullanabilirsiniz.

0

yumurta şeker un kabartma tozu süt diye düşünüyorum :)

0

1 un
2 şeker
3 yumurta
bunlar karıştırılıyor yapılıyor fırında iyi pişiyor daha sonra kıvamına gelmesine bekleniyor sonradan degişyor tadı güzel oluyor güzelçe yiyoruz yani

0

1 paket margarin
3 bardak un
1 paket vanilya
süt
bunlar karıştırarak yogurarak yapılır.

0

bisküviyi evde yapan kaldımı ya artık herşey hazıra bindi. ama şuan petibör bisküvi iyi olurdu

0

malzemeler;
1/2 paket tereyağı
2 yemek kaşığı tuz
1 yemek kaşığı krema
1 yemek kaşığı bal
3 yemek kaşığı pudra şekeri
1 adet yumurta
1 adet yumurta akı
1 paket vanilya
1 çay kaşığı kabartma tozu
4 su bardağı un
1 yemek kaşığı toz şeker üzerine serpmek için.
püf noktası;
hamuru fazla sert yorum hamurun kıvamı yumuşak atmamaya özen gösterin hamuru toparlamak için ilave edeceğiniz bisküvinin dokusunu bozabilir.
pişirme önerisi;
dilerseniz toz şeker ve tarçını karıştırıp pişirmeden bisküvilerin üzerine serpebilirsiniz.
yapılışı;
unu geniş bir kaba ekleyin oda sıcaklığında beklettiğiniz tereyağını parmak uçlarınızla ona yedirin diğer malzemeleri de ilave edip ve çok sert yoğurmadan pürüzsüz bir kıvama getirin eğer hamur cıvık olursa aldığı kadar un ilave edebilirsiniz streç filme tarım ve buzdolabında 35-40 dakika bekletin fırını 165 dereceye ayarlayın hamuru iki yağlı kağıt arasında hafif unlayarak olabildiğince inceltin kurabiye kalıpları ile dilediğiniz şekli verebilirsiniz ama dilerseniz hamuru buzdolabında dinlendirdikten sonra silindir şeklinde yuvarlak ve ince ince keserek yağlı kağıt serili ırın tepsisine dizebilirsiniz pişirmeden üzerine toz şekeri serperek fırınlayın fazla renk almadan 5 6 dakika pişirin işte bu kadar afiyet olsun.

0

1 paket margarin,3 bardak un,1 fincan pudra şekeri,1 fincan pirinç unu,1 paket vanilya.

0

yumurta su yağ margarin un kakao şeker vs kullanılarak yapılır

0

bisküvi için mısır unu yoğurt vanilya yağ kullanılır. belirli bir sıcaklıkda yoğurulur ve şekil verilerek hafif sıcaklıkda fırına verilir

0

1 cay bardagı nişasta
2 adet yumurta
2 adet vanilya
1 adet süt

hepsini karıştırıp sonra tepsiye konur ve 200 dere fırında ateş ile pişirilir tabi bu evde annemizin yaptıgı kurabiye bisküvi olur tadıda gayet güzel olur fabrikada yapıp satışa sunulan bisküviler bir cok elden gecer ornegin orda unu makina kendi yoogurur ve cikolotayı başka bir makina doker bu da pek saglıklı olmaz kanser olma oranı yüksektir zaten bir 2 defa yiyince bu güzelmiş deriz ve hep alır yeriz ama saglıklı olmaz dedigim gibi dışardan bir şey yemeyin diycemde hepimiz şimdi dışardan yiyoruz ne kadar saglıklı olup olmadıgını bildigimiz halde yiyoruz

0

malzemeleri un, süt, yağ, şeker, yumurta, kakao, vanilya (isteğe göre) benim en sevdiğim tarçınlı sütle beraber çok güzel oluyor tavsiye ederim.

0

bisküvi yapımında kullanılan malzemeler un süt yumurta, kabartma tozu, su şeker, tereyağı ya da margarin, isteğe göre kakaodur.