2

hiç kendize iq testi yaptınız mı?

Evet ise sonuç neydi?

98 cevap
1

ben hiç ıq testi yaptırmadım kendime , yaptırmak isterim ama elbette , bakarım yani tatmin de ederse beni hoşuma giderse iyi olur :))

0

hayir yapmadim ama sonrasi ne olurdu bilemiyorum

0

hayır yapmadım ama yapmak isterim evet yapan çok arkadaşım var onlar anlatınca bende merak etmiştim ama fırsatım olmadı hiç yapamadım

0

internette bi kaç kez yapmış olabilirim fakat tatmin ettiği söylenemez

0

yapmadım. yapmak isterdim. belki yaptırırım ilerde.

1

özel bir merkezde hiç iq testi yaptırmadım.ancak internette dolaşan iq testlerinden kendi kendime çok uyguladım. çok uzun ve sıkıcı oluyor bir süre sonra. ancak eğer gerçekten öyle testler ise çokta iq gerektiren sorular olduğunu düşünmüyorum zira soruların çoğu şuan da çocuklara matematik derslerinde mantık sorusu olarak öğretiliyor genelde kurallı dizilim soruları oluyor. yani boşluğa ne gelmeli, kurala göre sıradaki hangi şekil olmalı tarzı sorular. çoğumuz bunların neye göre olduğunu zaten biliyoruz. o yüzden iq testlerinin çok sağlıklı sonuçlar verdiğini düşünüyorum. tabiki bilgili insanlar tarafından özel olarak hazırlanıp yapılanlar nasıldır bilemiyorum.internet üzerinden yaptıklarıma göre de zaten üstün zekalı bir insanmışım.

1

yok yaptırmadım. ama sag olsunlar ülkemizde bazı ileri zekalı insanlar var internette çıkan gelin ve iq nuzu ölçün gibi saçma anketlere katılıp sonrada heyoo benim iq um bilmem bu kadar cıktı. hey allahım bunlar beni delirtecek kardeşim tamam einstein sin senin hakkını yedik kusura kalma affeyle bizi bi cahillik ettik. ne yapayım simdi bak biraz para ihtiyacım var benim de cümleleri biraz uzun tutmam lazım sanırsam. neyse yeterli bu kadar iyi iq lar sizlere.

0

hayır daha önce kendime iq testi yaptırmadım ancak çocuklara yapılan iq testlerini canlı izleme fırsatım oldu. wisc-r mesela. bir de leiter küp testi

0

yapmıştım internetteki testlerden. bende hiç kafa yok onlara göre:)

0

hayır gerçek bir iq testi hiç yaptırmadım. internet üzerinden iq'nuzu ölçün tarzı testlere bir kaç kez denk geldim ve denemek istedim ama oradaki sorular bana aşırı mantıksız geldiği için vazgeçtim. ayrıca iq testi yaptırmayı da gereksiz buluyorum. yani iq'muz yüksekse ne gibi bir kazancı olucak hayatımızda veya düşükse ne gibi bir zararı olabilir. ben bu şekilde halimden memnunum ve zekamın bana yeterli olduğunu düşünüyorum. derecesi pek umrumda değil açıkçası.. :)

0

hayır gerek duymadım duyanların ya çok zeki yada tam tersi olduğunu düşünüyorum

0

evet yaptim ama yaptiklarimin hicbirini dogruluk payi olduguna inanmiyorum cunku birinde ustun zekali cikarken digerinde gerizekalinin onde gideni cikiyorum ve iq nun goreceli bir sey oldugunu bu yuzden iq testlerinin sonucuna pek guvenmedigimi ve sizinde guvenmemeniz gerektiginizi belirtmek isterim.

0

internet üzerinde o testlerin doğru sonuç olmadığını çoğumuz biliyoruz insanların zaman geçirmesi açısından yapılan testlerdir .

0

internet üzerinden ıq testi yapan sitelerden yapmıştım. pek doğru sonuç olduğuna inanamadım.

0

bazı sitelere girip ıq testi için baktım ama nasıl yapılcağını bilmiyorum.

0

hayır yapmadım herkes kendini biliyordur

0

böyle şeyler saçma olaylar herkes kendini biliyor zaten

0

tam üç kere internette gördüğüm testleri uygulamaya çalıştım fakat yarıda bıraktım. bir keresinde de atmaya başladım acaba atarak ne kadar zeki olabilirim diye. ama doğru ve güvenilir olan internetteki kendimize uyguladığımız testler değil,bir uzman gözetiminde yapılıp değerlendirilmesi gereken bir olaydır.

1

sanal alemde yapmaya çalışsamda bjnun bana ne kadar fayda sağlayacağını hiç düşünmedim ve sanmıyorum da bana faydası olabileceğini.bu testlerden aldığım sonuçların birçoğu ne kadar iyi gibi görünsede bunlar şuradan şeylerdir ve bunu sokaktaki serseri ve soytarılar da söyleyebilir diye düşünüyorum.benim sonuçlarıma göre ben daha çok sol beyni kullanabiliyorum yani sayısal zekayı en iyi kullanabilirsin diyor.evet doğrudur ben en iyi sayısal zekayı kullanıyorum ama bu iki üç soruyla verilecek bir netice değildir diye düşünüyorum ve asla inanmak istemiyorum böyle şeylere.

0

bir kaç defa internetten yaptım ama doğru değil bence