2

hiç kendize iq testi yaptınız mı?

Evet ise sonuç neydi?

98 cevap
0

evet kendime iq testini yaptırdım. normal bir insanin degerlero ile ayni cikti . bilginiz üzerine zeka testi yani insanin zekasini ölçüyorlar. matematiksel sayilarla sen zekisin sen gerizekalisin gibi sonuclar millete söylüyorlar. ben yaptim evet ama pişmanım o ne oyle . insanin doğuştan gelen seylerine karsi bir saygisizlik olarak düşünüyorum. allah seni nasil yaratmış ise sen o sun .

0

belirli bir birim varmış bu zeka testi olayını yapan paralıymış ve sadece 9 12 yaş arası yada 7 11 yaş arası yapılması uygun görülüyormuş bu internette ucuna ne eklerseniz olur soruları değil daha değişik beynin motor bölgelerini kullandıran bilim insanlarının araştırarak onların üstün oldukları yerlerden sorular sorarak yardım alınarak yapılmış bir testtir fakat o kadar paramız olmadığı için bu konuda geri kalmışızdır internet üzerinde deneme yaptım normal insan çıktım fazla bir şey çıkmadı teşekkürler

0

bence çok saçma bu testlere inanıp yaptıranın beyninden şüphe duyarım.ne.gerek var sen kendini bilmiyor.musun ölçmeye gerek.mi duyuyorsun duyup yapıyorsan o ayrı ama.sacma birşey kimsenin benim.aklimi zekâmı onaylamasina gerek duymuyorum benim beynim.bana.yetiyor baskasinin beynine ihtiyacım yok allah beyin vermiş kullan diye git başkaları seni test etsin diye degil

0

bende merak ettiğim için yaptım ama profesyonel bir test yapılmadığı için alınan sonuçlara inanmıyorum, gerçekçi bulmuyorum.

1

evet bir çok kez yaptırdım, hep umduğum sonuçlar aldım.

0

iq seviye testi yaptırmadım. yaptırmayıda düşünmüyorum. çünkü nir insan iq trstindeki sorulara vereceğinden dolayı geri xekalı mı yoksa akllı mı diye ölçülür, bence saçma bir olay, hadi o an soruyu anlayamayıp cevap verdiyse yada test sırasında etkilenip, düxgünce cevap veremese o zaman o kişi geri zekalı mı oluyor.

0

ben yaptırmadım bilmiyorum yani sevmiyorum da aslında yaptıranları ne gibi tetkiklerden geçtiklerini de hiç bi bilgim yok aslında ama gerek yok diye düşünüyorum küçük yaştayken belki yaptıralabilir çocuklara ama ben yine de gereksiz bulunulduğunu düşünüyorum.

0

hayır yaptirmadim allah şükür iq seviyemiz yetiyor:))

0

ben yaptım ama tamamen keyfi yani zekamizi test etmek için değil çünkü birinde sorular basit geliyor çok zeki çıkıyorsun birinde sorular zor aptal çıkıyorsun bence testin sonuçları na inanmayın yani ben böyle düşünüyorum yinede siz bilirsiniz

0

yaptım ama tamamlayamadan yarıda kaldı küçük kardeşim odaya atladı bilgisayarı açık görünce zorla kullanmaya çalıştı daha sonra da vaktim olmadı yapmaya.

0

internet te oyle çok test var normal ciktik:) tabi ne kadar güvenilir orası tartisilir

0

hayır hic kendime ıq testi yaptırmadım nasıl oluyor bilmiyorum

0

yaptım sonuçlar iyi ama güvenmiyorum. öylesine yaptım meraktan

0

bilgisayardan yaptım bir kaç tane ama hepsi ayrı ayrı çıktı

0

düşüm ben de malesef. anlam da veremediğim bir konudur. bir insanın zekasını nasıl bir kaç soruyla tartabilirsiniz ki ? şimdi bu yazdığım iki cümleden bazı arkadaşlar bununki düşük çıkmış herhalde gibi yaftalamalar da yapabilir. eminim onlar testten çok güzel sonuçlar almışlardır. en büyük zeka bu testleri hazırlayan insanlarda olması gerekir. çünkü beynin bütün işleyişini çözmüş olmaları ve bunu kontrol edebilecek düzeyde sorular keşfedip insanları sınava tabi tutmaları onları dünyanın en eşsiz zekaları yapmak zorundadır. çünkü zekası sizden daha yüksek bir insanın zekasını belirleyemezsiniz. biraz düşününce söylediğim şeyin mantıklı olduğunu anlayacağınızı ümit ediyorum. psikoloji de yapılan bazı testler ile insanların rahatsızlıkları tespit edilebiliyor. buna bir lafım yok mesela. çünkü rahatsız olan beyinlerin neyi nasıl algıladığı yine rahatsız olan insanlar referans alınarak belgelenmiş ve yeni gelen hastaların böyle durumları olup olmadığı bu referanslara göre kontrol edilebilmekte. bu durumda ilk psikiyatrların hocaları ilk delilerdi. bazı şeyleri aklımızın aldığını ve bazılarını alamadığını bilelim ve bir şeyleri zorlamayalım. kıytırık internet sitelerinin sırf sizi çekmek için yaptığı basit bir aldatmaca. malesef bazı arkadaşlarımızda sırf bu durumdan sebeplenip hava atabilmek için testlere katılmakta ve hatta çıkan sonucun üzerine 20 puan koyup bir de yalan konuşmakta. siz bu hareketleri gerçekten sağlıklı buluyor musunuz ? çağımızın en büyük hastalığı beğenilme arzusudur demişti bir psikolog abim. ne çabuk ortadan kayboldu düşen ünlüler farkında mısınız ? düşüp resim çektirip sosyal medyada yeni bir akım oluşturmaya çalışmışlardı hani. çünkü bir kaç bilgili insan televizyonda bunun ne kadar embesilce bir hareket olduğunu ve sebeplerini anlatmasıyla birden kabuklarına çekiliverdiler. bunlar tamamen toplumu hipnoz altına alarak istediklerini yaptırmak üzerine kurulu bir oyun bence. düşünsenize göbeğinin üzerinde kumanda olan bir adam bir gündem belirliyor bunu insanlara empoze ediyor. ardından insanların bu hareketlerini izleyerek oturduğu yerden kıs kıs gülüyor. konudan çok sapmak istemiyorum. siz benim ne demek istediğimi gayet iyi anladınız. lütfen bu tür akıl oyunlarına prim vermeyin. kimse sizin zekanızı test edemez. en azından sizden daha zeki değilse. sabrınız için çok teşekkür ederim.

0

intermet uzerinden bir cok kez yaomisimdir ama o teslerin gercek sonuclar verdigine inanmiyorum daha kapsamli bi sekilde yapilmasi lazim.

0

yapmadım yapmayıda düşünmüyorum bana saçma geliyor

0

hiç yapmadım ama merak ettiğim bir konu yatırabilirim

0

şunu söylebilirim ki birçok kez yapmışımdır.birçok kez diyorum o kadar çok ki sayısını bwn bile bilmiyorum o derece diyorum size. bence o yok ıq'ymuş yok zeka testiymiş bence heosi birer saçmalık onların abi bi insan beynini kullana biliyosa aklını çalıştırabiliiyosa zekidir çalışkandır bubı zeka testiyle yok efendim akıl testiyle ölçmenin bi manası yok ya tabi siz ne düşünürsünüz bilemem ama bana göre çok saçma birazda aptallık demwk istiyorum ben.

0

hep başlayıp,yarıya gelmeden off yeter bu ne kdar uzun bir test diyip yarıda bıraktım.ama merak etmiyor da değilim,aklıma getirmişken en kısaa zamanda yapılsın,pes edilmeden bakılsın.
gerçi internette yapılana ne kadar güvenilir bilinmez.
belki de pes etmemin nedeni bu ggüvensizliktir sonuçta ne varsa internette var...