0

21 mart ilkbahar 21 haziran yaz 23 eylül sonbahar 21 aralık kış

0

ekinoks gece ve gündüz eşitliği demektir. sonbahar ekinoksu da sonbaharda yaşanan gece gündüz eşitliğidir. bu tarihte 23 eylül'dür.

1

güneş'ten gelen ışınlar 21 mart ve 21 eylül tarihlerinde ekvatora dik olarak düşer. kuzey ve güney yarım küre'de farklı tarihlerde gerçekleşir.

0

sonbahar ekinoksu ne analama geldiğini bilmiyordum ama cevap kısmına geldiğimde arkadaşların sayesinde güneş ışınları ekvatora dik düştüğünü öğrendim. bu sorumani sitesi sayesinde bilgi sahibi olmaya başladım.

0

sonbahar ekinoksu günésten gelen ışıklar ekvatora dik düser ve gece gündüz eşitliği ekinoks olur.

0

sonbahar ekinoksu dondurma yedim. sonbahar ekinoksu atatürkten sonra olur. ay güneşin içine batar.

0

sonbahar ekinoksu, güneş ışınlarının ekvatora dik olarak düşmesi sonucunda oluşan gece ve gündüzün eşitliğine denir. bu tarihte 23 eylül'e denk gelmektedir.

0

güneşten gelen ışınların dönencelerde oluşturması

0

gunesten gelen isinlar 21 mart ve 21 eylul tarihlerinde ekvatora dik duser.her yerde gece ve gunduzler esit olur bu duruma ekinoks denir.23 eylul sonbahar ekinoksudur

0

23 eylül sonbahar ekinoksu sonbahar'ın ilk günü olarak kabul edilir ve ekinoks olarak adlandırılır.kuzey ve güney yarım küre,güneş ışınları öğle vakti ekvatora 90 dereclık açı iile düşer.gölge boyu ise ekvator da sıfırdır.güneş ışınları bu tarihten itibaren güney yarım küreye dik düşmeye başlar.bu tarihten itibaren kuzey yarım kürede geceler,gündüzlerden ucun olur.
güney yarım kürede ise tam tersi olur.bu tarih kuzey yarım kürede sonbahar,güney yarım kürede ilkbahar başlangıcıdır.

aydınlanma çemberi kutup noktalarını teğet geçer.bu tarihte güneş her iki kutup noktasında da görülür.
dünyada gece ve gündüz birbirine eşit olur.bu tarih kuzey kutup noktasın da 6 aylık gecenin,güney kutup noktasında ise 6 aylık gündüzün başlangıcı olur.

0

ekinoks gece ve gündüz sürelerinin eşit olduğu tarihlerdir ve sonbahar ekinoksu da sonbahardaki gece gündüz eşitliğidir.aynı zamanda tüm dünyada bahar mevsimi yaşanır.bir de ilkbaharda bu yaşanır.ilkbahar ekinoksunun tarihi 21 mart,sonbahar ekinoksunun tarihi 23 eylüldür.

0

sonbahar ekinoksu gece ve gündüz esitligidir 23 eylül

0

22 yada 23 eylül civarında olan bir olay.bu tarihten itibaren geceler uzamaya başlar

0

ekinoks 23 eylül ve 21 mart da yaşanan gece gündüz eşitliğinin adıdır ancak 23 eylül de yaşanan ekinoksa sonbahar ekinoksu da denir sonbaharda artık gündüzler kısalmaya geceler uzamaya başlar bu uzama 21 aralığa kadar sürer 21 aralık'ta en uzun gece yaşanır. 21 aralık'tan sonra gündüzler uzamaya geceler kısalmaya başlar 21 mart'ta tekrardan gece gündüz eşitliği yaşanır buna da ilkbahar ekinoksu denir

0

23 eylül günüdür. gece gündüz saatleri eşittir.

0

sonbahar ekinoksu nedir?
güneşten yani bunlar 21 mart ve 20 eylül tarihlerinde ekvatora dik düşer her yerde gece ve gündüzler eşit olur bu durumu yılda iki kez tekrarlanır güneş ışınlarının ekvatora dik olması sonucunu aydınlanma çemberinin kutuplardan geçtiği an gündüz ile gecenin eşit olması durumudur dünyanın güneş etrafında dönmesi ve eeksen eğikliğine bağlı olarak 4 önemli gün ortaya çıkar bugünler aynı zamanda mevsimlerin başlangıcıdır.
güneşten yani kusunlar 21 mart ve 21 eylül tarihlerinde ekvatora dik düşer her yerde gece ve gündüz eşit olması durumudur. kuzey yarıkürede olan ve yaklaşık olarak 20 mart ilkbahar ekinoksu 23 eylül sonbahar ekinoksudur.
güney yarımkürede olan yaklaşık olarak 20 mart sonbahar 23 eylül ilkbahar ekinoksudur.
23 eylül ekinoksu kuzey ve güney yarım küre güneş ışınları öğle vakti 90 derecelik açıyla düşer gölge boyu sıfırdır güneş ı ışunları bu tarihten itibaren güney yarım küreye dik düşmeye başlar.bu tarihten itibaren kuzey yarımkürede geceler günüz yarın uzun olmaya başlar güne yarımkürede ise tam tersi olan bu tarih kuzey yarımkürede sonbahar güney de ilkbahar başlangıcıdır. aydınlanma çemberi kutup noktalarına teget bu tarihte güneş her iki kutup noktasında görülür bu tarih kuzey noktasında altı aylık gecenin güney kutup noktasında ise altı aylık gündüzün başlangıcıdır

0

gece günsüz eşitliğinin yaşandığı gün kykde sonbahar gykde ilkbahar başlangıcıdır

0

ilk defa burda gordum bu soruyu araştırıp öğrenirsem size cevabini yazarim.

0

ekinoks gece gündüz eşitliğinin yaşandığı zamanlardır. iki ekinoks dönemi 21 mart ve 23 eylüldür. her ikisinde de güneş ışınları ekvatora dik bir açıyla gelir. bu eşitliklerden 23 eylülde kuzey yarımkürede sonbahar güney yarımkürede ise ilkbahar başlar.
21 martta ise kuzey yarımkürede ilkbahar başlarken güney yarımkürede sonbahar başlar. ekvator güneş ışınlarını dik aldığı bu dönemlerde yıl içinde en fazla yağış aldığı zamanları yaşar.
aslında gece gündüz eşitliğinin yaşandığı bu iki tarih kış ve yazın bittiği geçiş mevsimlerinin başlangıç zamanıdır.

0

ekinoks yılda 2 defa görülür ilkbahar ekinoksu ve sonbahar ekinoksu olmak üzere ekinoks tarihlerinde gece ve gündüz birbirine eşit olurayrıca ilkbahar ekinoksu güneşin ekvatora dik gelmesi anlamına gelir sonbahar ekinoksu ise 23 eylül diyor sonbahar ilk gün olarak kabul edilir kuzey ve kuzey ve güney yarım kürede güneş ışınları öğlen vakti ekvatora dik düşer