0

sonbahar ekinoksu güneş ışınlarınının ekvotara dik gelmesiyle oluşur. aydınlanma çemberi ve kutup noktalarından geçerler. 23 eylülde başlar genellikle. her yerde gece ve gündüz saatleri eşit olur bu olay bir yılda 2 kez tekrarlanır

0

ekinoks mevsimsel eşitlik olarak ta bilinen bir durumdur. yaz ekinoksu ve kış ekinoksu olmak üzere her iki yarım küre de hem kuzey yarı küre de hem güney yarı küre de olamak üzere gece gündüz eşitliği yaşanır.

0

sonbahar ekinoksu 23 eylül tarihinde gece ve gündüzün eşit olması olayıdır sonbaharda gerçekleştiği için sonbahar ekinoksu demişsiniz büyük ihtimalle 21 mart tarihinde gerçekleşen gece ve gündüzün eşitligi durumuna da ilkbahar ekinoksu denir bu mantıkla.

0

tam olarak bilmiyorum ama öğrençem ögreninçe yazarım iy i günler

0

kuzey ve güney yarım küre güneş ışınları öğle vakti ekvatora 90 derecelik açı ile düşer gölge boyu ekvatordan sıfırdır güneş ışınları bu tarihten itibaren güney yarım kürede dik düşmeye başlar bu tarihten itibaren kuzey yarım kürede geceler gündüzlerden uzun olmaya başlar güney yarım kürede ise tam tersi olur bu tarih kuzey yarım kürede sonbahar güney yarım kürede ilkbahar başlangıcıdır aydınlanma çemberi kutup noktalarına teğet geçer bu tarihte güneş her iki kutup noktasında da görülür dünyada gece ve gündüz birbirine eşit olur mu tarih kuzey kutup noktasında 6 aylık gecenin güney kutup noktasında ise 6 aylık gündüzün başlangıcıdır ekinoksun özelliklerini de anlatabilirim bu tarihlerde güneş ışınları ekvatora dik gelir ve aydınlanma çemberi kutup noktalarından geçer güneş tam doğudan doğup batıdan batar aynı boylam üzerindeki noktalarda güneş sadece ekinoks günlerinde aynı anda doğar ve batar 12 saat ara ile her iki kutup noktasında da güneş görülür gelgit genliği en fazladır ekvatorda cisimlerin gölge boyu 0 olur türkiye'de saat 12'de oluş gölge boyu cismin boyuna en yakındır

0

sonbahar ekinoksu 23 eylül tarihinde gerçekleşen gece ve gündüz saatlerinin birbirine eşit olduğu hani 12 saat gündüz 12 saat gece olduğu zamanda güneş işık’ları dünyada ekvatora dik şekilde ulaşmaktadır.kuruplarda ise 6 ay gece 6 ay gündüz olmaktadır.sonbahar ekinoksu ile birlikte yaz döneminde olan gündüzlerin uzun geçlerin kısa olması eşitlenir ve 23 eylül’den sonra yavaş yavaş artık gecelerin uzun gündüzlerin kısa olması başlar bu süre kış mevsiminde maksimumuma çıkar taaki ilk bahar ekinoksuna kadar.işk bahar ekinoksu ilede gündüzler uzun geceler koşa sürer ve yaz mevsimine geçmiş olur dünya.bu zaman farkının olmasının nedeni dünyanın güneş etrafında döneme eksininde güneşe yaklaşıp uzaklaşmasındandır.

0

aydınlanma çemberinin kuruplardan geçmesiyle gece ve gündüün eşitlenmesi olayıdır. bu olay yılda iki defa tekrarlanmaktadır.

0

23 eylülde olur ve gece gündüz süresi o tarihte eşit olur

0

sonbahar ekinoks tarihi 23 eylül'dür. gece ve gündüz eşitliği anlamına gelmektedir. güneş ışınları bu tarihte daha dik açıyla gelir.

0

sonbahar ekinoksu kuzey yarım küre için 23 eylüldür.bu zamanda güneş ışınları ekvator'a dik açıyla düşer.gece ve gündüz eşittir.aynı zamanda kuzey yarım kürede sonbahar başlangıcı kabul ediler güney yarım kürede ise ilk bahar başlangıcı kabul edilir .

0

gündüz ve gece eşitliğidir. 23 eylül tarihinde gerçekleşir.

0

23 eylül sonbaharın ilk günü olarak kabul edilir ve ekinoks olarak adlandırılır. kuzey ve güney yarım küre güneş ışınları öğle vakti ekvatora doksanlık açı ile düşer. gölge boyu ekvatorda sıfırdır.güneş ışınları bu tarihten itibaren güney yarım küreye dik düşmeye başlar . bu tarihten itibaren kurey yarım kürede gecelet gündüzlerden uzun olmaua başlar

0

bilmiyorum ama sanırım google a yazarsan buyursun

0

güneşten gelen ışınların dünyaya dik düşmesi sonucunda oluşan olaya denir. dünyanınn her yerinde gece ve gündüz sürelerinin eşit olduğu bir tarihtir. yani buna ekinoks denilmektedir. ekinioksun birdiğer ismi ise gün tün eşitliğidir. bu olay yılda sadece iki defa tekrarlanmaktadır. güneş ışınlarınnın ekvatora dik vurması sonucunda aldınlanma çemberinni kutuplardan geçtiği an gündüz ile gecenin eşit olması durumundur güneş ışınlarının tam doğudan doğar ve tam batıadn batar. ve bu dönemlerde gelgit genliğinin en fazla olduğu dönemlerdi. ekvatordaki cisimlerin gölge boyları tam olarak sıfır olur.

0

neden böyle saçma sapan açmasınlar siteyi o zaman sana bundan sonra attıklarını kadar güçlü olurlar ama benim tercihim meyve suyundan yana yana. tamamdır bekliyorum senden başka bi şey konusmuyodun gibi bi şey hissetmiyom ama ilerde nolur bilemem de çok konuşuyonuz halde zararını gören herkes.

0

güneşten gelen işınlar 21 mart ve 21 eylül tarihlerinde ekvatora dik düşer. her yerde gece ve gündüz eşit olur bu duruma ekinoks denir ekinoks ya da gün tün eşitliği yılda iki kez tekrarlanır. güneş ışınlarının ekvatora dik vurması sonucunda aydınlanma çemberinin kutuplardan geçtiği andır. gündüz ile gecenin eşit olması durumudur. dünyanın güneş etrafında dönmesi ve eksen eğikliği ne bağlı olarak dört önemli gün ortaya çıkar. bugünler aynı zamanda mevsimlerin başlangıcıdır. güneşten gelen işınlar 21 mart ve 21 eylül tarihlerinde ekvatora dik düşer kuzey yarımkürede olan ve yaklaşık olarak 20 mart ilkbahar ekinoksu 23 eylül sonbahar ekinoksudur. güney yarımkürede olan yaklaşık olarak 20 mart sonbahar ekinoksu 23 eylül ilkbahar ekonoksudur.

0

güneş ışınlarının ekvatora dik gelmesiyle oluşan hadiseye denir

0

güneş ışınlarının ekvatora dik vurduğu zamandır aynı anda gece ve gündüz yaşanmaktadır.

0

güneşten gelen ışınlar 21 mart ve 21 eylül tarihlerinde ekvatora dik düşer bu yüzden gece ve gündüz bir olur. bu duruma ekinoks denir. mevsimlerin başlangıcını belirler. ekvatora yakın olduğu için güneş dik vurduğu için ekinoks günlerinde güneş doğar batar.

0

23 eylül durumu: kuzey ve güney yarım küre, güneş ışınları öğle vakti ekvator’a 90°'lik açı ile düşer. gölge boyu ekvator’da sıfırdır. güneş ışınları bu tarihten itibaren güney yarım küre’ye dik düşmeye başlar. bu tarihten itibaren güney yarım küre’de gündüzler, gecelerden uzun olmaya başlar. kuzey yarım küre’de ise tam tersi olur. bu tarih güney yarım küre’de ilkbahar, kuzey yarım küre’de sonbahar başlangıcıdır. aydınlanma çemberi kutup noktalarına teğet geçer. bu tarihte güneş her iki kutup noktasında da görülür. dünya’da gece ve gündüz birbirine eşit olur. bu tarih kuzey kutup noktası’nda altı aylık gecenin, güney kutup noktası’nda ise altı aylık gündüzün başlangıcıdır.