0

kuantum teorisi atom ve atom altı seviyedeki maddenin ve enerjinin duasını ve davranışını açıklayan modern fizik teorik temelidir maddenin ve davranışı bazen kuantum fiziği kuantum mekaniği olarak adlandırılır 1900'de fizikçi max planck kuantum teorisini alman fizik toplumun afyonudur frank harlem birisinden gelen radyasyonu sıcaklığı arttıkça kırmızıdan turuncuya en iyisini dönüştürmeden keşfetme çalışıyor bir o enerjinin bireysel ürünler içerisinde maddenin yaptığı gibi aynı elektromanyetik dalga olarak değil önceden varsaydığı gibi var olduğunu ve doyasıya nicelik güncelleştir edildiğini varsayarak sorusunun cevabını vereceğini varsa yaz bu birimlerin varlıksın söylesene evet 1927 verilerinizin berk eskiden tayfa ile iki atomlu parçacıklarını kuvvetin ölçülmesi mümkün olmadığını ileri sürdü ve kuantum fiziği çarşıya çıktı bir türlü açılmasın şirinler kedisinin acımasız benzetmesini kullanabiliriz ilk olarak yaşayan bir kedimiz var onu kalın bir kurşun kutuya yerleştiriyoruz bu aşamada kendini hayatta olduğu konusunda herhangi bir soru yok daha sonra birşey yenir artık kuzum yürüyelim kedi camı nasıl siyanür kapsülü kırmışım kedi öldüm bilmiyoruz kuantum esasına göre bilmediğim için kedi hem öyle hem de canlıdır süperpozisyon durumu sadece kutuyu açtığımızda kedinin hangi koşulda kaybolduğunu ve girdim canlıya da öyle olması gerektiğini göreceğiz kuantum teorisinin 2. olan birçok dünyada veya çokusuğlu theory herhangi bir nesnenin her durumda olması potansiyeli varsa onu seni evreni sayıyı sayıya eşit sayıda paralel evrenleri dönüşümden eşsizsek rulosu durumunu içeren her evrenin bulundu olası lak lak lak

0

kuantum teorisi, atom ve atom altı seviyedeki maddenin ve enerjinin doğasını ve davranışını açıklayan modern fizik teorik temelidir. maddenin ve enerjinin bu seviyedeki doğası ve davranışı bazen kuantum fiziği ve kuantum mekaniği olarak adlandırılır.

1900'de fizikçi max planck kuantum teorisini alman fizik topluluğuna sundu. planck, parlayan bir cisimden gelen radyasyonun, sıcaklığı arttıkça, kırmızıdan turuncuya ve nihayetinde maviye dönüştüğü nedenini keşfetmeye çalıştı. o'nun, enerjinin bireysel birimler içerisinde, maddenin yaptığı gibi, aynı elektromanyetik dalga olarak değil, önceden varsaydığı gibi var olduğunu ve dolayısıyla nicelleştirilebileceğini varsayarak, sorusunun cevabını bulabileceğini varsayar. bu birimlerin varlığı, kuantum teorisinin ilk varsayımı haline geldi.

planck, quanta olarak adlandırdığı bu bireysel enerji birimlerini temsil eden bir rakam içeren bir matematiksel denklik yazdı. denklem fenomeni çok iyi açıkladı; planck, belirli ayrı sıcaklık seviyelerinde (bir minimum minimum katın tam katları), parlayan bir cisimden gelen enerji, renk tayfının farklı alanlarını kaplayacağını bulmuştur. planck, kuantum keşfinden henüz ortaya çıkmış bir teori olduğunu kabul etti; ancak bunların varlığı, doğa yasalarını tamamen yeni ve temel bir anlayışa işaret etti. planck, 1918'de teorisi için nobel fizik ödülü'nü kazandı, ancak otuz yıllık bir süre boyunca çeşitli bilim adamları tarafından geliştirilen gelişmeler, modern kuantum teorisinin anlaşılmasına katkıda bulundu.

0

kuantum kelimesi latince de quantus dan gelir. manası ise ne kadar büyük, ne büyüklüktedir. bu şekilde maddeyi oluşturan nicelik ya da öbeklere atıfta bulunurlar. kuantum teorisi aslında kimseye ait değildir. her şey max planck adında alman bir teorik fizikçinin o güne kadar açığa kavuşturulmamış bazı fiziksel fenomenler açıklık getirmesiyle başladı. o zamana kadar ışığın sadece dalga olduğu düşünülüyordu. bu düşünce tarzıyla fotoelektrik olay gibi bazı olaylar açıklanamıyordu. max plancak tüm ön yargıları kırarak ışığın dalga olmadığını, parça gibi davranabileceğini düşünerek kuantum mekaniğinin temelini attı. daha sonra einstain, bohr gibi pek çok ünlü fizikçi planckin attığı temeller üzerine taşları birer birer dizdiler ve ortaya kuantum fiziği çıktı. kuantum fiziği bize madde, ışık, radyoaktive, yerçekimi gibi doğadaki temel kuvvetlerin temelinde nelerin yattığını ve burada işlerin nasıl yürüdüğünü söyler. kısacası içinde yaşadığımız evreni ve bizi oluşturan maddeyi, yani özümüzü kavramamızı sağlar. bunu da atomatlı parçacıklar dediğimiz evrenin en temel yapı taşlarını inceleyerek yapar.

0

max planck ve albert einstein'ın kurucuları olduğu kuantum mekaniği aslında bir ampulden meydana geldi. 1890'lı yıllarda alman standartları büro’su, max planck’a sorduğu "daha düşük enerji ile daha çok ışık nasıl elde edilir?" sorusuyla başladı! kuantum teorisi çılgınca bir fikirden değil, aslında bir ampulden meydana geldi. 1890’lı yılların başlarında alman standartları büro’su, max planck’a ampullerin daha düşük enerji tüketimi ile daha çok ışık verecek şekilde nasıl yapılabileceğini sordu. bu durum karşısında planck’ın yaptığı ilk iş sıcak ampul telinin ne kadar güçlü ışık vereceğini tahmin etmek oldu. işığın her bir renk için ayrı frekanslarda olan elektromanyetik dalgalardan oluştuğunu zaten biliyordu. sorun ise şuydu, ışığın kızılötesi veya ultraviyole dalgalarından çok görünür ışık frekanslarından yayılmasını sağlamaya çalışmaktı. sıcak bir maddenin farklı renkte ışıkları ne kadar yaydığını bulmaya çalıştı, birçok test yaptı fakat tahminleri elektromanyetik teori ile bir türlü uyuşmuyordu. sonra ise “çaresizlikten” elektromanyetik teoriyi bırakıp deneysel verileri kullanarak çalışmaya başladı. çıkan veriler yeni bir fizik kuralından söz ediyordu. işık dalgaları, enerjiyi yalnızca gruplar halinde taşır. yüksek frekanslı ışık büyük gruplar, düşük frekanslı ışıklar için ise küçük gruplar halinde enerjiler bulunur. işığın gruplar veya “kuanta” halinde taşınması oldukça fantastik ve çılgınca gelebilir. fakat daha sonra einstein bunu daha tanıdık bir sorun ile ilişkilendirdi: paylaşma. bir çocuğu mutlu etmek için ona bir kurabiye verebilirsiniz. fakat ortada iki çocuk ve sadece bir adet kurabiye varsa, bu çocuklar yalnızca kurabiyenin yarısı kadar mutlu olur. ya dört, sekiz, on altı veya bir milyon çocuk varsa bir kurabiyeyi paylaşarak onları mutlu edemezsiniz. çocuklar ile ışık dalgaları arasındaki fark, gerçekte bir oda içerisine sonsuz çocuk dolduramazsınız fakat ışık dalgaları her boyda dalgalardan oluştukları için, ne kadar küçük ışık dalganız olursa olsun bir odanın içerisine ondan sonsuz adet sığdırabilirsiniz. ve sonrasında ise bu ışık dalgası tüm kurabiyelerinizi yer, yani enerjiyi. ayrıca, yüksek sıcaklık sadece yüksek ortalama enerji demek, ve bundan dolayı ise planck kuralı ile ışığın normalden daha fazla yüksek frekansları yayılır. bir madde ısındığında ilk önce kızılötesi, sonra kırmızı, sarı, beyaz, ısısı arttıkça daha mavi, viyole ve ultraviyole ışık yaymasının sebebi budur. planck’ın mızmız ışık kuantum teorisi ampul telinin yalnızca 3200 kelvin dereceye kadar ısınabildiğini ve bu ısı sonrasında yaydığı enerjinin birçoğunun ışık dalgası olacağını söyler. eğer sıcaklık daha da artarsa yayılan ultraviyole ışık ile bronzlaşmaya başlarız.

1

kuantum teorisi, atom ve atom altı seviyedeki maddenin ve enerjinin doğasını ve davranışını açıklayan modern fizik teori temelidir. maddenin ve enerjinin bu seviyedeki doğası ve davranışı bazen kuantum fiziği ve kuantum mekaniği olarak adlandırılır. 1900 de fizikçi max planck kuantum teorisini alman fizik topluluğuna sundu. planck parlayan bir cisimden gelen radyasyonun sıcaklığı arttıkça, kırmızıdan turuncaya ve nihayetinde maviye dönüştüğü nedenini keşfetmeye çalıştı. onun enerjinin bireysel birimleri içersinde maddenin yaptığı gibi aynı elektromanyetik dalga olarak değil önceden var saydığı gibi var olduğunu ve dolayısıyla nicelleştire bildiğini varsayarak sorusunun cevabını bulabileceğini varsayar bu birimlerin varlığı kuantum teorisinin ilk varsayımı haline geldi. planck quanta olarak adlandığı bu bireysel enerji birimlerini temsil eden bir rakam içeren bir matematiksel denklik yazdı. denklem fenomeni çok iyi açıkladı. planck belirli ayrı sıcaklık seviyelerinde (bir minimum minimum katın tam katlar), parlayan bir cisimden gelen enerji, renk tayfının farklı alanlarını kaplayacanı bulmuştur. kuantum keşfinden henüz ortaya çıkmış bir teori olduğunu kabul ettti ama bunların varlığı doğa yasalarını tamamen yeni ve temel bir anlayışa işaret etti. planck 1918’de teorisi için nobel fizik ödülünü kazandı, ancak 30 yıllık bir süre boyunca çeşitli bilim adamları tarafından geliştirilen gelişmeler, modern kuantum teorisinin anlaşılmasına katkıda bulundu.

0

atom ve atom altı parçacıklarını birbirleri ile olan bağı ve ilişkiyide inceler kuantum teorisi elindeki telefonu akıllı yapan ve teknolojinin her alanında yer alır

0

kuantum aslinda isik paketi demektir ilkdefa 1900 yilinda max plank tarafindan ortaya atilmistir. karacisim asamasini cozerken isigin enerjisinin surekli olarak degilde paketler halindi geldigini ortaya atiyo ve bu sekilde cozebiliyo.

0

kuantum mekaniği; madde ve ışığın, atom ve atomaltı seviyelerdeki davranışlarını inceleyen bir bilim dalı. nicem mekaniği veya dalga mekaniği adlarıyla da anılır.kuantum mekaniği; moleküllerin, atomların ve bunları meydana getiren elektron, proton, nötron, kuark, gluon gibi parçacıkların özelliklerini açıklamaya çalışır. çalışma alanı, parçacıkların birbirleriyle ve ışık, x ışını, gama ışını gibi elektromanyetik radyasyonlarla olan etkileşimlerini de kapsar.i̇ngilizcedeki karşılığı quantum, latince 'quantus' (ne kadar, ne büyüklükte) sözcüğünden gelir ve kuramın belirli fiziksel nicelikler için kullandığı kesikli birimlere gönderme yapar. i̇ngilizce 'mechanics' sözcüğü ise "bir şeyin çalışma prensibi" anlamına gelir. kuantum mekaniğinin temelleri 20. yüzyılın ilk yarısında max planck, albert einstein, niels bohr, werner heisenberg, erwin schrödinger, max born, john von neumann, paul dirac, wolfgang pauli gibi bilim adamlarınca atılmıştır. belirsizlik ilkesi, anti madde, planck sabiti, kara cisim ışınımı, dalga kuramı, kuantum alan kuramı gibi kavram ve kuramlar bu alanda geliştirilmiş ve klasik fiziğin sarsılmasına ve değiştirilmesine sebep olmuştur.klasik mekanik çok başarılı olmasına karşın, 1800'lü yılların sonlarına doğru, kara cisim ışıması, tayf çizgileri, fotoelektrik etki gibi birtakım olayları açıklamada yetersiz kalmıştır. açıklamaların yanlışlığı bilim adamlarının yetersizliğinden değil aksine klasik mekaniğin yetersizliğinden kaynaklanıyordu. en yalın halde klasik mekanik evreni bir "süreklilik" olarak modelliyordu. bazı deneysel gözlemleri açıklayabilmek için 1900 yılında max planck enerjinin, 1905 yılında ise albert einstein ışığın paketçiklerden oluştuğunu, yani süreksizlik gösterdiği varsayımını kullanmak zorunda kaldılar. bilim adamları uzunca bir süre, bu süreksizlik varsayımlarını klasik mekanik kuramlarından türetmek için uğraştı. yine aynı yıllarda, atomun iç yapısı üzerine yapılan deneyler bir gerçeği gözler önüne serdi: ernest rutherford yaptığı deneyle atomun küçük bir çekirdeğe sahip olduğunu gösterdi.elektronun varlığı daha önce 1897 senesinde j.j. thompsonca ispat edilmişti. bu durumda, eğer negatif yüklü elektronlar pozitif çekirdeğin etrafında dairesel hareket yapıyorlarsa, çok kısa bir zaman diliminde elektronlar çekirdeğe düşeceklerdi. bunun sebebi, elektromanyetik teoriye göre açıklanabilir: ivmelenen yükler ışıma yapar, dairesel hareket de ivmeli bir hareket olduğu için, elektron bu ışımayla enerji kaybedecek ve çekirdeğe düşecek, güneş sistemine benzeyen klasik model çökecekti.geçici bir çözüm niels bohr'dan geldi. elektronlar belli kuantizasyon kurallarınca, belli yörüngelerde hareket ediyorlar, enerjileri belli bir değere ulaşmadıkça ışıma yapamıyorlar bu sayede sistem dengede durabiliyordu. bu geçici çözüm küçük atomlarda işe yaradıysa da daha büyük kütlelerde işe yaramıyordu. bohr atom modeline, modeli deneylere uydurulmak için birçok yama yapıldı.

0

mikro seviyede ben küçük boyutlardaki fiziği anlatan. bir çok büyük ölçekli şeyleri, çok büyük ölçüde ki cisimlerin fiziğini anlatan genel görecelik var. bir de çok küçük boyuttaki ölçekteki cisimlerin fiziğin anlatanı var. kuantum teorisinin en temel iki özelliği var. birincisi bizim parçacık zannettiğimiz şeylerin zaman zaman dalga olarak davrandığı. dalga olarak zannettiğimiz şeylerin ise parçacık olarak davrandığını gösteriyor. farklı özellikli bir parçacığın yerinden söz edebiliriz. dalga gibi davranması zaman bunu kaybetmesi evrende birden fazla yerdeymiş gibi davranmasına yol açar. kuantum teorisine göre bir şey hem hızlı hem konumun aynı anda bilmeniz mümkün değil. evrenin geleceğini kesinlikle öngörmek mümkün grafiksel olarak görebiliriz. evrenin kesinlikle bir evren denizi ya da istatistiklere dayanan bir evde olduğunu görebiliriz. bir nesneyi kesinlikle burada olacak diyemezsiniz. şu kadar olasılıkla burada olacak şu kadar olsa kadar burada olacak diyebiliriz.

0

kuantum teorisinin genel tabiri: atomu ve atom altı taneciklerin(atomun yapı taşları) inceler. klasik fiziğin bazı teorileri açıklayamamasından dolayı ortaya atılmıştır. klasik fizkte: skaler ve vektörel büyüklükler göreceli değildir. fakat kuantum teorisinde görecelidir. max planck az elektrikle nasıl daha fazla ışık elde ederim diyerek, bu teorinin temellerini atmıştır. daha sonra albert einstein desteklemiştir.

0

kuantum teorisi : atom ve atomaltı parçacıkları ve birbirleri ile ilişkilerini inlemesidir.

kuantum teorisi çılgınca bir fikirden değil, aslında bir ampulden meydana geldi.1890 lı yılların basşlarında alman standartları bürosu max planck a ampüllerin daha düşük enerji ile daha çok ışık verecek şekilde nasıl yapılabileceği soruldu.

bu durum karşısında planckın yaptığı ilk iş sıcak ampul telinin ne kadar güçlü ışık vereceğini tahmin etmek oldu. işığın her bir renk için ayrı frekanslarda olan elektromanyetik dalagalardan oluştuğunu zaten biliyordu. sorun ise şuydu , ışın kızıl ötesi veya ultraviyole dalgalarından çok görünür ışık frekanslarından yayılmasını sağlamaya çalışmaktı. fakat tahminleri elektro manyetik teori ile bir türlü uyuşmuyordu. sonra ise çaresizlikten elektro manyetik teoriyi bırakıp deneysel verileri kullanarak çalışmaya başladı.

çıkan veriler yeni bir fizk kuralından söz ediyordu. işık dalgaları enerjiyi yalnızca gruplar halinde taşır.

ışın gruplar halinde veya kuanta halinde taşınması oldukça fantastik ve çılgınca gelebilir.

0

kuantum teorisi : atom ve atom altı seviyesindeki maddenin ve enerji doğasını açıklayan modern teorisinin temelidir.

1900 de fizikçi max planck teorisini alman fizik topluluguna sundu ve parlayan bir cisimden gelen radyasyonun sıcaklıgı arttıkca kırmızıdan turuncuya ve mavıye donustugunu nedenini anlamaya calıştı ve onun enerjısının bireysel birimleri içerisinde aynı elektro manyetik dalgalar degil, önceden varsaydıgı gıbı var oldugunun sorusununcevabını bulabılecegı durumdur bu da kuantum teorısının ılk varsayımı olmustur.

0

kuantum teorisi, atom altı parçacıkları seviyesindeki maddelerin enerjilerini nasıl yayıldığını açıklamaya çalışan fizik teorisidir.

0

kuantum teorisi atom ve atom altı seviyesindeki maddenin ve enerjinin doğasını ve davranışının açıklayan modern fiziki teorik temelde maddenin ve enerjinin bu seviyedeki doğası ve davranışı bazen kuantum fiziği ve kuantum mekaniği olarak adlandırılır
1900'de fizikçi max planck kuantum teorisini alman fizik topluluğuna sondu parlayan bir cisimden gelen radyasyonun sıcaklığı arttıkça kırmızıdan turuncuya ve nihayetinde maviye dönüştüğünü nedenini keşfetme çalıştı onun enerjinin bireysel bir email içerisinde maddenin yaptığı gibi aynı elektromanyetik dalga olarak değil önceden var saygı gibi var olduğunu ve dolayısıyla yerleştirileceğini varsayarak sorusunun cevabını bulabileceğini varsa eğer bu birimlerin varlığı kuantum teorisinin ilk varsayımı haline geldi
bülent quanta olarak adlandırdığı bir bireysel enerji birimlerini temsil eden bir rakam içeren bir matematiksel denklik yazdı denklem fenomeni çok iyi açıkladığı bilinç belirli ayrı sıcaklığı seviyelerinde (1 minimum minimum kadın tam katları) parlayan bir cisimden gelen enerji renk tayfının farklı alanlarını kopyalayıcı yanık bulmuştur planck kuantum keşfinden henüz ortaya çıkmış bir teori olduğunu kabul etti ancak bunların varlığı doğa yasalarını tamamen yeni bir temel bir anlayışa işaret etti prank 1918'de teorisi için nobel fizik ödülünü kazandı ancak 30 yıllık bir süre boyunca çeşitli bilim adamları tarafından geliştirilen gelişmeler modern kuantum teorisini anlaşmasına katkıda bulundu

(((kuantum teorisinin gelişimi))):
.1900'de prank enerjinin tek tek birimlerden veya nicelikten oluştuğu varsayım yaptı
-1905'te albert einstein sadece enerji değil aynı zamanda radyosunun kendisine de aynı şekilde nicellestirdi
- lois de broglie 1924'de enerji ve maddenin oluşumunda ve davranışında temel bir farklılığın bulunmadığını ileri sürdü atom ve atom altı seviyede ya da parçacıklardan ya da dalgalardan yapılmış gibi davranıyor olabilirler bu teori dalga parçacık çiftinin ilkesi olarak bilinir hale geldi hem enerji hem de maddenin temel parçacıkları koşullara bağlı olarak ya da partiküller ya da dalgalar gibi davranır

0

teorisi son zamanlarda çok yaygın şekilde kullanılan bir fizik dalıdır. kuantum evreni çok farklı bir evrendir. kuantum evreni çok fazla atılımın yapıldığı bir alandır. uzaya çıkan ilk hayvanın bir köpek olduğu söylense de aslında uzaya ilk çıkan hayvan bir sivrisinek çeşitidir.

0

kuantum fizik maddenin moleküler hâlini inceleyen bilim dalıdır sihirbaz aref bununla isinlanabileceginin mümkün olduğunu söylüyor ama ben buna inanmıyorum kuantum fizik bununla ilgili bişey değil onun için herşeye inanmayınız derim

1

kuantum fiziği atom ve atom altı parçacıklarının birbirleriyle olan ilişkisini inceleyen bir bilim dalıdır. kuantum fizigi 1890li yillarin başında alman standartlari arasinda yapilan bir bilim dali olmustur. bunu inceleyem bilim insani ise plank olmustur.

0

kuantum teorisi atom ve atom altı seviyedieki maddeni ve enerjisin oğasını e davraşınını açıklayan modern fizik reorisi temelidir maddenin e enerjisin bu seviyedeki doğası ve davranışı bazne kuantum fiziği ve kuantum mekaniği olarak adlandırlı 1900 de fizikçi mac planck kuantım teorisiini alman fizik toplılıpuna sundu planck parlayan bir cisimden gelen radyasyonun sıcaklığı arttıkça parlayan bir cisimden gelen maviye dönüştürü nedenini keşfetyeme çalıştır onun enerjşinin bireysel birimler içerisinsde maddenin yaptığı gibi aynı ekeltromanyetirk dalga olarak değil önceden varsaydığı gibi var olduğu ve solayısıyla niccelleştirecilecekleri varsayarak sorusunun cebanın bulabileğini varsayan bu birimerin varlığı kuantum teorisinin ilk vardyımı hakline geldi
planck quan olarak adlandırdıı bu bireysel enerji birimlerini temsil eden bir rakam içeren bir matematşksel denklik yzdı denklem denomeni çok iyi açıkladı plankc belirli ayrı sıcaklık seviyelerinden bir minimim minimum katın tam katları patlyan bir cisimden gelen enerji renk tayfının farklı alanlarına kaplayacağını bulmuştur planck kuantım keşfinden heniz ortaya çıkmış bir teori olduğunu kabul etti ancak bunların varlığı dopa yasalarını tamam yerli ve temel bir anlayışa işaret etti
planck 1918 de teorisi için nobel fizik ödülünü kazandı ancak otuz yıllık bir süre boyunca çeşitli bilim adamları tarfından geliştilerlen gelişmelermedern koantum teorisinin anlaşılasıına katkıda bulundu
1900 de planck enerjisin tek birimlerden veya nicelikten oluştuğu varsayımıbu yaptı
1905 te alberts einstein sadece enerji değil aynı zamanda daryasyonun kendinsini de aynı şekilde niceleştirdi
louis de broglie 1924 te enerji ve maddenin oluşumunda ve davranışında temel bir farklılığın bulunmadığın ileri sürdü atom ve atom altı seviyede ya parçacılardan yada dalagaardan yapılmış gibi davrannıyor olabilirler bu teori dalga parçacık çiftinin ilesi olarak bilinr hale geldi hem enerji hemde maddenin temel parçacıkları koşullara bağlı oalrak ya partküllerle ya da galalra gibi davranr
1927 de werner heisenberg iki atomlu parçacıkların konumu ve momentumu gibii birbirini tamamlayan iki değerin aynı anda ölcülmesiini mümün olamüıı ileri sürdü
klasik fizi ilkelerinin aksine onların eşzamanlı ölücüme kaçınılmaz olarak kusurludur daha odğurusu bir değer ölçülükse dğer değerin ölçümü daha kusurlu olur bu teori albert einstein ın ünlü oyurmu olan tanrız zar atmak uyaran belirsizlik ilkesi olkara bliniyordu
kuantum teorisinin gerçekliğnin doğası izerine etkilerinn iki büyük yorumu kenhag youmlanması ve çok dünyalı teori niels bohr bir parçacığın ölcülmüş olan herş şe yolduğuun idda eden kuantum teorisinin kohenhag yorumunu çnermişti ancak ölçüleme kadar belirli zelliklere sahip olduğu hatta var olduğu varsayılmaz kısaca bohr nesnel adlandırılan hernhangi bir nesnenin durumunun ne olduğunu bilemdipimiz halde ontotol etmeye
çalışmadığınız sürece aslında aynı anda mümkn olan herhangi durumda olduğunu iddia eden bir ilkeye çevirir
bs

0

kuantum fiziğine felsefi bir bakış açısı ile bakarsak herşey herşeydir.ornek vermek gerekirse masanın üstünde duran bir tabak kimse onu gözlemlendiği zaman tabak bizim istediğimiz herşey olabilir mesela altın veya başka bir şey ta ki biz onu gözlemlediğimiz ana kadar gözlemlemeye başladığımız an o yine bir tabak olur.

0

sanirim einstainin cok calisan beyninin bunun icinde kesin bi sey var mantigiyla atomu irdeleyip icinden alt parcacik dusuncesine gitmesidir kuantumu cok yanlis bilip anliyoruz ben suan yazdiklarimdan bile emin degilim cunju bilim ozellikle bu tür zor bilimler kolay aciklama ve anlamaya musait degiller adamlar yapmis babba bize de oturup izlemek duser ogrenmeye kalkanlara saygim sonsuzdur