0
0

bence telefonun zararları çoktur mesela siz telefonu alıyorsunuz durmadan ona alışkın olduğunuz için durmadan sosyal medyaya girdiğiniz için telefonu elinizden çabuk bırakamıyorsunuz mesela size misafir geldi onunla fazla ilgilenemiyorum her zaman telefonla oynuyorsunuz onun için bu bir zararlı yönüdür mesela bir diğeri de durmadan telefon elimizde durmadan müzik dinliyorsun uçuk kulaklıkla sonses dinliyorsunuz kulaklarınıza zarar veriyor yatarken kafanızın altına koyuyorsunuz size radyasyon yayıyor mesela bir diğeri de siz internette gezerken karşınıza bir de bakmışsınız reklam çıkmış ve eliniz ister istemez o reklama değiyor çıkmak istediğinizde çıkamıyorsunuz bir şeylere abone oluyorsunuz ve bir de bakmışsınız adınıza bir gelecek bir sürü borç kötü şeylere abone olmuşsunuz yani bunlar da bir zararlı yoktur telefonunu zararlı yönleri olduğu gibi yararlı yönleri de vardır fakat zararlar da çok kötüdür hemen hemen herkesin elinde şu an var kimse elinden düşünmüyor bence telefon kötü bir şey zararlı

0

insanlar arasında iletişimi kopartıyor. tamam uzaktaki bir kişiyle çok rahat iletişim sağlamamızı sağlıyor ancak yakınımızdakilere karşı bu sefer uzaklaştırmış oluyor. radyasyon yayıyor. bunun gibi daha birçok zararı vardır.

0

telefon genelde çok zararlıdır. özellikle de hem vücudumuza hem de kendimize çok zararları vardır. telefon daha çok üniversite sınavına hazırlananlar için çok zararlıdır çünkü telefona bakmaktan ders çalışamıyorumlar. telefon radyasyon yayıyor genellikle zihni kirletiyor. tabii ki yararları da vardır genellikle para kazanma aracı olarak görülebilir ve bilgi yeri olarak görülebilir. daha çok yararından çok zararı var bizlere. bazen de çok fazla şarj etmekten dolayı patlayabiliyorlar o yüzden çok dikkatli olmalıyız başka bir odada şarj etmeliyiz. çok fazla mesaj yazmamalı ve çok fazla telefonla konuşmamalıyız. çünkü aşırı kullanımı boyun ve kas ağrılarına neden olabilir.

0

telefonun ne kadar yararı varsa bir o kadar da zararı vardır. öncelikle kişiler arasında iletişimi, paylaşımı, yan yana gelip bir şeyler yapmayı engeller, yoğun şekilde radyasyon yayar, baş ağrısı yapar, sürekli şunu mu yazsam buna mı cevap versem gibi ikilemlerde bırakıp insanı strese sokar.