0

kendi kendine konuşmanın delilik değil bir akıllılık belirtisi olduğu söyleniyor

0

delilik bambaşka bir kavramdır. deliler yani psikotik kişiler kendi kendileriyle konuşmazlar. o anda bizim duymadığımız ya da görmediğimiz onun kendi inşa ettiği dünyadaki varlıklar, nesnelerle konuşurlar. yani kişi kendisi ile konuşuyorsa büyük bir ihtimal deli değildir.

0

insanların kendi kendine koşması sağlıklı diye duymuştum insanı rahatlatırmış

0

öncelikle soruya soru ile cevap vermek istiyorum. bu kişiler kendi kendine sesli mi konuşuyor yoksa iç sesleri ile mi konuşuyor ? evet çok önemli bir olgu. ben iç sesimle konuşurken hiçbir problem yokken bunu sesli olarak yaptığımda şizofren damgası yedim. ben kimseyi yadırgamam. bazen insanın kendini kendinden başka anlayanı yoktur ve kendi kendine konuşmayı tercih edebilir. ve en mantıklı cevabı da veren kişi yine kendisidir. bilmiyorum belki de kendisi duymak isteyeceği cevabı verdiğinden bu böyledir. benim çok sık yaptığım ve gayet memnun olduğum bir durum. gün olur da iyileşirsem bu özelliğimi kaybetmek istemiyorum. çünkü benim için daha kafa dengi kimse yok. çevremdekilere haksızlık etmek istemiyorum tabii ki siz de takdir edersiniz ki her zaman etrafınızdaki insanlar sizi anlayamayabiliyor. bazen kendiniz en iyi dostunuz olabilirsiniz. bu tarz şeylerden çekinmeyin. delilik sıfatından da çekinmeyin. biliyorsunuz ki dünyada gelmiş geçmiş en büyük dahiler aslında bir yandan da deliydiler. belki de asıl şifre kendi kendine konuşmaktır. bu büyü ile bir çok buluş ortaya çıkmıştır. hiç bilmediğiniz bir soruyu kendi kendinize sesli olarak sorduğunuzda yine kendinizin cevap verebildiği olmadı mı ? işte cevabı veren aslında bilinçaltınız. o sizin için önemli önemsiz her şeyi depolar ve ihtiyacınız olduğunda önünüze koyar. bu yüzden bence kendi kendine konuşmak hiç de absürt değildir. sabrınız için hepinize çok teşekkür ederim.

0

hayır bende kendi kendimle konuşuyorum. bazen kavga bile ediyorum bu bir zevk meselesi delilik değil

0

kesinlikle değildir. insanı en iyi kendisi anlar ben hep kendimle sesli olarak konuşuyorum. biraz deli olmaktan da pek zarar gelmez.

0

hayır doğru konuşuyorsa bence çevresindekiler deli olabilirdi.