0

niye deli olsunki her zaman yaptığım şeydir özellikle kızınca kendi kendime konuşmak o da bi terapi şekli bi nevi

0

kendi kendine konuşmak halkımıza delilik olarak tamir ediliyor ama insan kendi kendini ağlarken deli olmuyor da kendi kendine konuşurken veya kendi kendine gülerken mi belli oluyor insan bazen kendi kendine konuşması kendi kendine gülmesi ne gerekiyor bazen sesli düşünmek etrafından şeyleri görmene daha çok yardımcı oluyor.

0

bence kesinlikle delilik olamaz ama deli insanlarında oalcagı varsayabilirim kendi kendine konuşan bazı insnalar sesli düşündüklerini söylerler bu da mantıklı bir açıklama oalrak düşünüle bilir şimdiye kadar günümüzde adları ve bilimsel icatları olan bilim adamlarının da kendi kendilerine konuştugunu varsayabilirim elmanın kafasına düşmesiyle yer çekimini bulan illaki neden niçin ve nasıl düşer sorularını kendi kendine konışup düşünüp ve kendi sorularına kendi cevaplar vererek bulmuş oldugunu düşünmekteyim her insna ara sıra kendi kendine sorular sorar ve farklı cevaplar alır bu yöntem delilik değildir bence her insan ara ara kendisi ile konuşabilir bilim anlamında ise sesli düşündüğü söylenebilir

1

cem yılmaz'ın gora filminde arif sanırım bob marley'e abi kendi kendine mi konuşuyorsun diye soruyordu. o da napıyım kafa dengi adam yok diyordu :)
bence delilik değil, aksine güzel bir iç hesaplaşma. insan en çok kendisine kulak vermeli.

0

bir deli kuyuya taş atmış 40 kişi çıkarmaya çalışıyor, kendi kendine konuşmak araştırmalar sonucu olağan bir ihtiyaç olarak gösterdi. insan en büyük zararı kendisine verir, bu yüzden içinde ki sesi dinlemesi gerekiyor hep.

0

bence çok saçma deli değildir . bende kendi kendime konuşurum her insan konusur kötü bise olduğu zaman içimi rahatlatirrim

0

halk arasinda oyle denir ama bence degil. yani sesli dusunme diyebiliriz:)