0

telefonu kulağımıza koyup konuşmak sakıncalıdır. bi elimiz telefonda diğer elimiz direksiyonda olduğu için yüksek oranda dikkat dağıtıyor. fakat kablolu ya da kablosuz veya aracın haporlörlerine bağlanıp konuşulması büyük bi tehlike yaratmaz diye düşünüyorum

0

arabada telefon ile konuşulmaz , çünkü dikkat dağınıklığı yarattığından ötürü herhangi bir ölümcül kazaya sebebiyet verebilirsiniz. siz bu olaydan kurtulsanız bile vicdan azabı olarak çok çekersiniz ayrınca cezalarda o biçim en iyisi konuşmamalıyız.

0

arabada telefonla konuşmamalıyız çünkü telefonla konuşurken arabanın önüne önüne görmeyiz görmeyince de kaza olur ve insanların ölümüne daha da çok yaklaşır onun yerine kulağa takılan bir cihaz alıp onlarla telefonda telefonda konuşmalıyız ve onu kullanırsak daha az kaza olur ve araba kazaları nasıl verilmiş olur benden bu kadar

0

bence konusulmamali ama çoğu insan konuşuyor. konuşunca insanın dikkati dağılıyor bence konusmasa daha iyi olur çünkü trafik dikkat gerektiren bir şeydir.

0

araba telefonla konuşmak iyi olmaz aslında nedeni ise dikkatin dağılma ihtimali çok yüksek.

0

kurallar gereği bunu yapmak çok tehlikeli ve risklidir. insan telefonda konuşmayı düşünmeden önce sevdiği kişileri aklına getirmelidir, hem kendi canını hem de etrafın güvenliğini yok eden bir davranış ve telefonu açmasa çok bir şey kaybetmeyecek, telefonu açarsa muamma. riske değmez bence açılmamalı.

0

araba kullanırken bence hiç bir şeyle ilgilenmemek gerek. çünkü insanları taşıyorsun başka bir şeyle ilgilenmemiz kazadan uzak kalmamıza sebep olur.

0

bence arabada telefonla konuşulmaması gerekir. çünkü her an dikkatimiz dağılabilir ve bu da kötü bir şeylerin başımıza gelmesine neden olabilir.

0

eğer hoparlörden ya da bluetooth'lu kulaklıkla konuşulacaksa konuşulabilir. ama telefon elde konuşulmamalı. bir anlik dalgınlıkla direksiyon hakimiyetinin kaybedilmesi büyük bir kazaya can ve mal kaybına neden olur. eğer önemli değilse hoparlörden bile konuşulmamalı aracın durması beklense daha hayırlı olur. çünkü gelen telefon şoförün dikkatini dağıtacak türden bir telefonsa hoparlörden bile konuşulsa yine aracı kulanan kişinin dikkati dağılabilir ve tehlikeli sonuçlar doğurabilir.